reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moim zdaniem z laktatorem jak z majtkami, nie kupuje się używanych :p
Niby można wyparzyć ale jednak zdecydowanie wolę nowy, ale nie krytykuje kupna używanego, jeśli komuś nie przeszkadza że po kimś używa, kwestia gustu :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wracając do kwestii sterylności, zasięgnęliśmy opinii serwisu firmy Medela. Trafiają tam często laktatory używane kupione głównie za pośrednictwem serwisów aukcyjnych. Czytelniczkom darujemy opisy tego, co serwisanci znajdują w środku. Co drugi jest po prostu zalany w środku mlekiem. Najczęściej dzieje się tak po odłożeniu w pośpiechu butelki z końcówką ssącą, która się następnie przewraca, powodując zaciągnięcie mleka do środka.

Reasumując odradzamy zdecydowanie z powyższych względów zakup używanego laktatora nie zapewniającego separacji płynów. Laktator poza modelami zapewniającymi taką separację jest urządzeniem OSOBISTYM i nie powinien być przekazywany drugiej osobie. W końcu chodzi o zdrowie naszego dziecka, a tego przecież nie da się przeliczyć na pieniądze.

Tak jak pisałam kwestia gustu ale ja dziękuję :)

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !

WRZESIEŃ
19: pisanka89- wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
19: Rybka: - wizyta u profesora
20 : fiolek81 - badania prenatalne ll trymestru
23: kasia_basia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: natula - odbiór i omówienie wyników papa
24: MartiniM - wizyta kwalifikująca do porodu
26: ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: kinia - wizyta kontrolna
28: lile - wizyta u gin prowadzącego ciążę

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
kinia: dziewczynka
28.03.2017 - natula: dziewczynka?
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
26.12.2016 - ewelin86 : chłopiec

27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?

A mnie lekarz powiedzial o tych 1 badaniach ze moge, ale nie musze ich zrobic ze wzgledu na wiek... wiec nie wszyscy maja to samo zdanie jak widac...i ja np. 1 nie robilam.
Ja robiłam 1 i 2 ale tego ostatniego już nie. Stwierdziliśmy że napewno jest wszytko dobrze więc szkoda wydawać niepotrzebnie kasę. Za te pieniądze wolalam coś kupić dla małego

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny te ktore maja miec planowo cc, nie majac wskazan medycznych bez problemu Wam lekarz wypisze takie zaswiadczenie zeby zrobic wam cc ? za duzo chyba czytam w necie i juz glupieje, niektorzy pisza ze mimo ze lekarze wypisuja to lekarze na porodowce tego nie uznaja, inni ze bez przyczyny lekarz nie wypisze itd. Powiecie mi cos madrego w tym temacie? Mam wizyte dopiero za tydz i zadreczam sie myslami, jestem niecierpliwa i zawsze co mnie dreczy chce wiedziec tu teraz i od razu :(
Podobno już samo in vitro może być wskazaniem do cc jeżeli chcesz.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsza nocke spalam z poduszka C. Super sie mozna wpasowac, ale po kilku godzinach scierply mi nogi i biodra bolaly i ciezko bylo mi zmienic pozycje. Ale ogolnie na plus. Super dla kregoslupa oparcie. Moj m sie smial ze teraz z ta poducha zajmuje 3/4 lozka:cool2:

Pierwsza nocke spalam z poduszka C. Super sie mozna wpasowac, ale po kilku godzinach scierply mi nogi i biodra bolaly i ciezko bylo mi zmienic pozycje. Ale ogolnie na plus. Super dla kregoslupa oparcie. Moj m sie smial ze teraz z ta poducha zajmuje 3/4 lozka:cool2:
Ja też mam i jestem mega zadowolona, bóle kręgosłupa minęły odkąd śpię z poduchą
Fakt, zajmuje sporo miejsca ale ja już opanowałam nawet zmianę pozycji w nocy nie budząc przy tym męża :p

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry