cudoooo, do kochania, tulenia
reklama
Gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?Ja chodzę do szkoły rodzenia więc mam listę kosmetyków do dobrej pielęgnacji. Podobno chusteczki nawilżające nie są najlepsze . W domu najlepiej pupke myć ciepła woda i nie nakładać kremu tylko puder. Kupuję krem na wszelki wypadek albo alantan albo bephanten . Puder w aptece. Sól fizjologiczna do oczek. Płyn do mycia z ziajki bo podobno jest rewelacyjny. Ogólnie ja teraz do brodawek też używam lano maści z ziajki . Bo można już na 2 miesiące przed porodem smarować żeby sutki hartować .
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Nikaaa
Fanka BB :)
Ja na początku do pupki chciałam kupić sudocrem ale położna bardzo szybko mi to wybiła z głowy
Nikaaa
Do siebie . Mieszkam w Jaworznie i podpisałam deklaracje na położna i w ramach tego mam zajęcia u niej bo prowadzi swoją szkołę rodzeniaGdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
Mi też ostatnio mówiła że widzimy się za miesiąc ale ja nie umiem wytrzymać, trzy tygodnie to max, chociaż nigdy tak długo nie czekałamJa na twoim etapie ciąży miałam wizyty co miesiąc ;p dopiero od 32 tc mam co 2 tygodnie
Nikaaa
Eee to ja zawsze chdze na wizyty tak jak mi każe. Zwłaszcza że co wizytę dostawalam nowe l4Mi też ostatnio mówiła że widzimy się za miesiąc ale ja nie umiem wytrzymać, trzy tygodnie to max, chociaż nigdy tak długo nie czekałam
Czemu? Moim zdaniem jest rewelacyjny nie tylko na odparzeniaJa na początku do pupki chciałam kupić sudocrem ale położna bardzo szybko mi to wybiła z głowy
Ja też się staramEee to ja zawsze chdze na wizyty tak jak mi każe. Zwłaszcza że co wizytę dostawalam nowe l4
Nikaaa
Mało osób wie że sudocrem na początku nie był dla niemowląt tylko do szpitali i hospicjum na silne odleżyny. Dopiero jak hospicjum i niektóre szpitale z niego zrezygnowały to nagle stal się wspaniały dla dzieci. Wiesz każdy używa co woli ale sudocrem to ciężki krem i powinno się go stosować w extremalnych przypadkach. Bo takiej małej pupce ciężko oddychaćCzemu? Moim zdaniem jest rewelacyjny nie tylko na odparzenia
reklama
No
No widzisz, nie wiedzialam ale powiem ci że ja go stosowalam przy córce i nigdy nie doszło do odparzenia, rewelacyjny był też na potowki np. Ale dobrze wiedzieć że jest aż tak silnyMało osób wie że sudocrem na początku nie był dla niemowląt tylko do szpitali i hospicjum na silne odleżyny. Dopiero jak hospicjum i niektóre szpitale z niego zrezygnowały to nagle stal się wspaniały dla dzieci. Wiesz każdy używa co woli ale sudocrem to ciężki krem i powinno się go stosować w extremalnych przypadkach. Bo takiej małej pupce ciężko oddychać