reklama
iga2421
Fanka BB :)
iga dobrze kojarzysz. na tamtym wątku trudno mi się było odnaleźć, raczej podczytuję.
adopcja to wielka odpowiedzialność dlatego narazie się wstrzymamy dopóki nie ogarniemy się z maluszkiem. udało się w klinice Invicta we Wrocławiu
Tez bym tak zrobiła. A wiesz ze ja od zawsze chciałam adoptować dziecko? Nawet jak jeszcze nie wiedziałam ze będziemy miec problem z zajściem w ciążę to myślałam ze chciałabym dać milosc chociaż jednemu biednemu dzieciątku które nie ma rodziców. Ale mój M jest nie za bardzo za tym. Nie wiem... Może kiedys jak nasze dziecko (dzieci) podrosna uda mi się go namówić. Jak sobie pomyśle że te maleństwa są tam same i nie ma kto ich przytulic to mam lzy w oczach.
Hej dziewczyny,
podobno po in vitro częściej trafiają się chłopcy, bo na ogół wybierane są szybsze i zwinniejsze plemniki, a te podobno są właśnie chłopakami. Tak słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy
U mnie też będzie chłopak
Jak tu przeszłyście to nagle tyle postów do czytania, że szok
podobno po in vitro częściej trafiają się chłopcy, bo na ogół wybierane są szybsze i zwinniejsze plemniki, a te podobno są właśnie chłopakami. Tak słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy
U mnie też będzie chłopak
Jak tu przeszłyście to nagle tyle postów do czytania, że szok
MagdaM33
a my troszkę inaczej. my nastawieni jesteśmy na starsze dziecko, a konkretnie dzieci. w OA zgłosiliśmy chęć przyjęcia kilkuletniego rodzeństwa. te dzieciaki mają naprawdę niewielkie szanse na adopcję i najczęściej pozostają w opiece zastępczej, albo wyjeżdżają w ramach adopcji zagranicznej.
ewelin86
Powiem Wam, że ja też chciałabym adoptować. Bo nie wiem czy podejdziemy jeszcze raz do in vitro. Ale M jest źle nastawiony na to, bo myśli, że dziecko z AO będzie źle sie czuło, gdy będziemy juz mieli swoje. Ale ja uważam inaczej. Może uda mi się go kiedyś przekonać. Bo dzieci z AO tez potrzebuja milości i domu. Będę próbowała go przekonać, ale to jak już nasze się urodzi
MartiniM
Moze sie bedziecie smialy z tego co napisze ,ale ja sama sie smialam z tego co widze. 2 pierwsze transfery jak widzialam jak podawali zarodki (za 1 razem jeden , za drugim 2) to tak powoli wedrowaly tam do srodka hehe, a ten za 3 to od razu mowilam mezowi ze to bedzie bystrzak i z nami zostanie wlecial tak szybko jak rakieta Lezac na tym foteliku i patrzac na monitor sama usmiechalam sie do siebie - przeczucie narazie sie sprawdzilo i zostal z nami
MartiniM
Powiem Wam jeszcze co mnie troche zbilo z tropu... w sobote wizyta u dr. Dzisiaj bylam na pobraniu krew - badania nizle wyszly ,ale najgorsze ze ja nie pomyslalam a w sumie i nikt mnie nie uprzedzil no i teraz lipa bo mocz i morfologie mam ,ale przeciwciala anty RH i Hbs czeka sie 3-4 dni , nie ma co liczyc pewnie na to ze bedzie w sobote no i jeszcze jedno ze zwolnienie wypisywac w sobote?! Lipa... i co teraz moze mu powiem zeby mi cofnal od piatku? Moga przeciez cofnac do 3 dni...nie chce wizyty przekladac i nie chce juz wracac do pracy. Czekam na Wasze doradztwo !
Powiem Wam jeszcze co mnie troche zbilo z tropu... w sobote wizyta u dr. Dzisiaj bylam na pobraniu krew - badania nizle wyszly ,ale najgorsze ze ja nie pomyslalam a w sumie i nikt mnie nie uprzedzil no i teraz lipa bo mocz i morfologie mam ,ale przeciwciala anty RH i Hbs czeka sie 3-4 dni , nie ma co liczyc pewnie na to ze bedzie w sobote no i jeszcze jedno ze zwolnienie wypisywac w sobote?! Lipa... i co teraz moze mu powiem zeby mi cofnal od piatku? Moga przeciez cofnac do 3 dni...nie chce wizyty przekladac i nie chce juz wracac do pracy. Czekam na Wasze doradztwo !
Kochana, zwolnienie można wypisać o 1 dzień wstecz. Czyli w sobotę może lekarz wypisać Ci od piątku. Ja jak pracowałam, a nie dostałam się tego dnia do lekarza, co nie poszłam do pracy, tylko następnego, to prosiłam by mi wypisał od wczoraj i nigdy nie było problemu.
reklama