reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka jak byłam tydzien temu u polskiej gin to powiedziała ze na tym etapie u dziewczynek i chłopców wyglada to tak samo. Wiec nie liczę ze jutro mi powiedza.

Kurcze plamienia sie skończyły 2-3 dni temu a dzis rano znow polecialo jak kawa z mlekiem. Nie wiem kiedy to dziadostwo sie skonczy.

reklama
Po porannym obchodzie bylam zalamana,wyliczyli mi termin porodu na 2 sierpnia wiec stwierdzili ze będą mnie obserwować :/ wizja leżenia tutaj nie byla mocno optymistyczna,ale... Zrobili mi badanie ginekologiczne po którym odszedl mi chyba czop z krwia i zaczely sie skurcze,ale to nie wszystko:) zrobili mi znowu usg i moja Myszka wazy 4300g,wiec wczorajsze badanie tez bylo ok. Decyzja lekarza albo zaloza mi jutro cewnik albo cc. Poszla skonsultować sie z ordynatorem i jutro rano mam cc. Boże chyba zaczynam panikować ;)

Ja tez mam Kota, kocice 6 letnia. Zastanawiam sie jak to bedzie z dzidzia. Chyba na poczatku samym wolałabym zeby nie wchodziła gdzie dziecko śpi, ale po jakimś czasie ja wpuszcze. Ona lubi wejsc na łóżko i nie chciałabym zeby takie niemowlę parodniowe spalo z kotem.

Moja kocica od paru dni chce spac na moim brzuchu. Zastanawiam sie czy to dzidzi nie zaszkodzi, w koncu to 4 kg leżące na brzuchu. Czasem sie budze z nia juz na brzuchu. Jak myślicie?

Emilia - a ty bierzesz jeszcze jakies leki - moze to od nich te plamienia a moze poprostu taki twoj urok - jutro zobaczysz dzidzie to od razu bedzie lepiej. A masz jutro usg w ich szpitalu czy u polskiego gina - bo tu w uk na tym etapie nie powiedza o plci bo wedlug nich to za wczesnie i jest duzo pomylek dopiero na tym usg w 20 stym tygodniu jak powiesz ze chcesz wiedziec to powiedza.

Minni - jejciu ale oni tam ciebie drecza - ale jest termin jest cesarka wiec teraz to juz zaledwie kilkanascie godzin - chyba tez bym panikowala hihi - nie martw sie bedzie dobrze i juz jutro napiszesz nam jaka jestes szczesliwa trzymajac swoja kruszynke w ramionach

Zuzia ja tez mam tego rogala to moj kocor śpi pomiędzy moim brzuchem a rogalem, pyszczek i przednie łapki ma na nim a dupke w dole, ja uwielbiam jak mi kot mruczy jak zasypiam, relaksuje mnie to ale mąż krzyczy że spać nie może :) Pieska to powinniście kupić jak maleństwo będzie miało tak z rok to się będą razem wychowywać z psiakiem :)

Emilia mi lekarka tłumaczyła a byłam (13t2d wg OM a wg usg 14t) że w tym czasie patrzy się na wzgórek łonowy u dziewczynek on opada w dół a u chłopców jest do góry u mnie mojego dzicia była zjeżdżalnia w dól więc doktor stwierdziła że raczej dziewczynka, ale to nie jest pewne. A z tymi plamieniami to możesz mieć tak przez całą ciąże poprostu Twoj organizm może tak reaguje. U mnie (odpukać) od prawie dwóch tygodni nie było nic, więc mam nadzieje że będzie spokój.

Minni ale masz fajnie, już jutro będziesz mieć córeczke przy sobie :) A planowo miałaś rodzić SN??

Bziumelka: tak planowo mialam rodzic sn, ale dzis jak powiedziano mi o wadze dzidziulka to w glebi duszy mialam nadzieje ze zdecydują cc. To by bylo zbyt duże ryzyko,zresztą lekarka powiedziala mi to samo ze bylaby to męczarnia dla mnie,dla dziecka,dla poloznej i lekarza wiec dlatego tak wlasnie zdecydowano. Kazalam mojemu M przywieźć w razie co ciuszki rozmiaru 62, bo zapakowalam tylko 56, a moze byc roznie :)

Zuzia biore 2 x dziennie cyclogest po 200 mg. Moze od tego. Moj polski gin mowil ze takie brunatno- brazowe plamienia sa progesteronowe. No sama nie wiem.
A ide jutro do szpitala angielskiego na normalne usg. To bedzie 13t6d czyli sam limit.

Bziumelka ja wlasnie tez nie pozwalam ale budze sie z nia na brzuchu czesto. Ona w nocy na mnie nie śpi tylko nad ranem lubi przyjsc.

reklama
Do góry