reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fosum kochana mimo tych złych wieści ja ciagle wierze i modlę sie za was . Lekarze zawsze zakładają najgorsze i każą sie przygotować a potem często zakończenie jest inne. Mi jak leżałam z krwiakiem to na każdej wizycie lekarz dawał do zrozumienia ze nie mam szas na utrzymanie ciazy , ze wszystko wisi na włosku a koncu powiedział ze to cud ze dziecko przeżyło . Wierze i w wasze szczęśliwe zakończenie .

martaczi a ile w Polsce ten wózek kosztuje? Teraz możesz cieszyć sie ciaza juz na spokojnie:)

reklama
Aleksandretta, jestem w szpitalu z najlepszą neonatologią w trójmieście i okolicach.

Wiem, że na świecie (ale przecież i w Polsce) ratuje się takie wczesne wcześniaki, ale chyba nie 22 tygodniowe. Zresztą jakie życie miałyby takie dzieci? Nawet jeśli by przeżyły. Przecież tu nie chodzi tylko o życie, tylko o jakość tego życia.

Fusun

Jak pracowalam jako kosmetyczka to byla u mnie pani która urodzila córeczkę o wadze 580 g i z mala byli wszystko dobrze. wyszla ze szpitala jak wazyla 2400 rozwija się dobrze i jest zdrowa. tylko sporo czasu spedzila w inkubatorze. ja slyszalam ze Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi jest najlepszym szpitalem pod tym wzgledem . pacjentki z calej Polski tam przyjeżdżają. Ja bym tam sprobowala bo widać ze lekarze w Twoim szpitalu spisali Twoje córeczki na stratę. Może chociaż skonsultować się z jakimś profesorem co pracuje w matce polce. Maja tam najlepszy oddzial patologi noworodka w calej Polsce. Trzymam kciuki i Przemyśl jeżeli chcesz to co napisalam. ja bym chociaż telefonicznie sprobowala się czegokolwiek dowiedzieć tam maja doświadczenie w takich ciężkich przypadkach. Wiem ze masz daleko ale może warto ...

Elleni gratuluje córci !!! Czyli tak jak chciałas:) wow juz 10 cm jak szybko rosną te nasze dzieciaczki. Ja niestety musze czekać, pewnie po świętach będę miała usg.

Fusun - dopiero teraz odpisuje ale caly dzien mysle o Was - ja wiem ze trzeba brac kazda opcje pod uwage ale wierze ze Wasza histroria zakonczy sie szczesliwie - dziewczynki sa silne, ty takze jestescie pod opieka lekarzy wiec to juz jakies pozytywy - a my tu wszystkie za was sie modlimy i trzymamy kciuki no kurna musi byc dobrze, tyle juz przeszlas...

Lolitka - widzisz zapomnialam ostatnim razem o tobie - bardzo ci gratuluje kochana, o ty tez juz swoje przeszlas a teraz bedziesz kolejny raz mamusia - spokojnej ciazy:)

Esiek - ja tak jeszcze po cichutku gratuluje - bo luknelam dzisiaj na tamto forum i widzialam pozytywna betke - naprawde bardzo sie ciesze:) Pewnie narazie jeszcze nie chcesz zapeszac ani sie cieszyc za bardzo - z reszta to zrozumiale po tym co przeszlas ale wierze ze tym razem maluszek zostanie w tobie na ca kolejne 8 miesiecy:)

Elleni - super wiesci no i gratuluje coreczki - tym bardziej ze pierwszego masz chlopczyka z tego co pamietam? Ciesze sie ze pieknie rosnie:) Od razu mowie do mezusia ze nasze pewnie tez juz takie duze - ehhh ja jeszcze 5 tygodni do usg...

Zuzia2011 tak, w domu mam dwuletniego synka :) teraz też bardzo chciałam syna i jakieś takie przeczucia miałam na syna ale niestety nic nie majtało się między nogami i nawet ja nic nie widziałam na monitorze USG. Gin nawet pokazał kształtujące się wargi sromowe :-p o córce zawsze marzyłam tak "dla siebie" bo wiadomo,później syn wychodzi z domu w dorosłości i nie oszukujmy się ale takiego kontaktu nie ma jak córka z matką. jednak córka to córka :-pchoć tym razem chyba patrzyłam pod względem syna (no i ekonomicznym oczywiście bo mam kilka worów ubrań po nim) i wolałam żeby miał kompana do zabawy, później wspólne imprezy, znajomi itp No ale tak naprawdę na konkretnej płci mi nie zależało bo cieszę się tak samo z córci jakbym cieszyła z syna :)

o ludzie... 5 tygodni jeszcze musisz czekać ??? :shocked2:to ja następne będę miała szybciej niż ty bo za miesiąc.
No i twój maluszek pewnie podobnej wielkości co mój ;) już nie takie maleństwo i kropeczka:-p

reklama
Do góry