reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gosiu w porównaniu do innych dziewczyn to z tego co pamiętam to jest trochę mniej, ale nie martw się, bo przecież każda ciąża jest inna,a maluszki najwięcej rosną pod koniec ciąży, więc Milenka jeszcze nadgoni :tak: Gosia, a kiedy masz wizytę kolejną? co mówił dr na wagę?

Lawendowy Sen z pewnością w poniedziałek będziemy wszystkie tu się cieszyć :tak:

reklama
Wydaje mi się, że my wszystkie znamy wynik poniedziałkowego testu :tak: a Lawendowy uwierzy w niego dopiero w poniedziałek :-) Już mnie nogi bolą od tańczenia staropolskiego tańca szczęścia, ale co tam dla Lawendowego się poświecę, ponieważ wiem, że będzie warto :tak::-D:tak::-)

Sylwia, w takich stacjach włącza mi się realizm.
I tak, jak Maria Czubaszek, jestem pesymistką, ale optymistyczną. Ale to są wyjątkowe sytuacje :-).
Teraz ja potrzebuję wyciągania za włosy do góry. Na powierzchnię :-)

Avocado, Sylwia, Gotadora, czy wyście się zmówiły????? A może ciąża uaktywniła u Was dar jasnowidzenia?

Gosiu w porównaniu do innych dziewczyn to z tego co pamiętam to jest trochę mniej, ale nie martw się, bo przecież każda ciąża jest inna,a maluszki najwięcej rosną pod koniec ciąży, więc Milenka jeszcze nadgoni :tak: Gosia, a kiedy masz wizytę kolejną? co mówił dr na wagę?
lekarz powiedział ze jest w normie ale widziałam jak Oskaa pisała ze mały już ponad 2 kg no nie wiem pewnie masz racje ze jeszcze przytyje na wizyte jade 20 września no a Milenka ostatni w 27 tygodniu ważyła troche poniżej średniej 840g i przez 4 tygodnie przytyła 500 g a teraz jak bede 20 września to może więcej przytyje zobaczymy po za tym jest wszystko dobrze:-) poprostu bedzie malutka:-)

Gosiu średnia waga w tym tc to 1600, ale wiesz każda dzidzia rozwija się swoim tempem. Może Milenka będzie zgrabniutka, drobniutka, ale spokojnie ma jeszcze czas żeby nadgonić. Mój Klusek w 29tc ważył 1440 :-D

Sylwia, w takich stacjach włącza mi się realizm.
I tak, jak Maria Czubaszek, jestem pesymistką, ale optymistyczną. Ale to są wyjątkowe sytuacje :-).
Teraz ja potrzebuję wyciągania za włosy do góry. Na powierzchnię :-)

Avocado, Sylwia, Gotadora, czy wyście się zmówiły????? A może ciąża uaktywniła u Was dar jasnowidzenia?

Za włosy to szkoda, za ładne masz. Ja wolę wrzucić Ci kapok i podać rękę.

Dar jasnowidzenia posiadam już jakiś czas - i jak pisałam wcześniej niedługo zostanę wróżem Maciejem :-D

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, czytałam z telefonu, ale nie potrafiłam odpowiedzieć. Jestem najszczęśliwsza na świecie, popłakałam się jak mi ginka powiedziała, że cìąża jest i dała zdjęcie z usg:-D:-D:-D. Serduszka nie słuchała, powiedziała że usłyszę w środę w klinice, mam nadzieję, że tak będzie! Nie wiedziałam, że infekcje dróg moczowych są częste w ciąży i nie zapobiegałam eeh, trudno. Do teraz nie wierzę, że moja kruszynka tam jest!:-D. Aaa i mam jeszcze lekką hiperkę, jajniki powiększone ściskają mi macicę. Ginka, żeby mi to zaprezentować, ścisnęła sobie policzki dłońmi, myslałam, że się zsikam ze śmiechu, muszę bardzo dużo pić.

lawendowy sen tańczę dziki taniec i przesyłam fluidki betowe :rofl2:. Jest inaczej niż zwykle i bardzo dobrze!

gosia wydaje mi się, że wymiary są w porządku, dzieciaczki rodzą się z różną wagą, a ona jest po prostu zgrabną laseczką:laugh2:

avocado termin wychodzi mi na 26 kwietnia:rofl2:, ale wolę zaczekać do serduszka, bo bardzo się jeszcze boję. A u Ciebie 3 trymestr! Jezu jak to leci!

Maja gratuluję! już tyle tygodni za Tobą, że możesz być spokojna:tak:.

Witajcie.
Oska gratuluję dużej kluseczki, sporo waży jak na ten tydzień.
Gosia ty też się nie przejmuj. Tak jak pisałam wcześniej różne pomiary różnie usg wykonuje. Byłam w niedzielę w szpitalu i mały ważył 1860 g a we wtorek w przychodni 2160 g więc coś jest nie tak i albo jedno usg zaniża, albo drugie zawyża. Różnica 300 g to już przesada. Domyślam się że te szpitalne jest dokładniejsze, ale to się okaże jak urodzę i dziecko zważą.
Mazenka ciesz się z usg a nie zamartwiaj bakteriami. Skoro lekarz przepisał to pewnie można je brać, ale decyzja do Ciebie należy.
Lawendowa biedna, co ty musisz teraz przeżywać. Obyś szybko doczekała poniedziałku i pozytywnego wyniku &&&&&&&
Gotadora jak tam mężulek, sprawuje się??

Zamówiłam materac dla małego i wybraliśmy lateks kokos, oby dobrze małemu służył.
Buziaczki.

Ostatnia edycja:
reklama
A tutaj moje usg, pęcherzyk jest po lewej, taki wydłużony. Prawie nic nie widać:-p. Jakość tragiczna, niestety ten tablet robi zdjęcia gorsze niż telefon:blink:
20130830_123945.jpg

madzialenak życzę Ci łatwego i bezbolesnego porodu, żeby Sebuś sam szybko zechciał wyjść na świat:-D.

Dziewczynki jeszcze niezaciążone - bądźmy razem tutaj, to forum naprawdę zaraża!:rofl2:

Załączniki

• 20130830_123945.jpg
    20130830_123945.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Do góry