reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Iniia - mi sie coś takiego zdarzyło kilka razy, ale jakoś się tym nie przejęłam, bo wydaje mi się, że i przed ciążą to miałam. Co do skracania szyjki, to mojej koleżance się skróciła zupełnie bezboleśnie i bezobjawowo. A jak rozmawiałam o tym z lekarką, to też mi mówiła, że bardzo rzadko to można wyczuć.

A teraz pytanie: czy któraś z Was brała antybiotyk Erytromycyne podczas ciąży? Bo mi lekarz właśnie to zapisał na zapalenie zatok i ucha ... ale się trochę boję to brać. Szarlotko- może Ty wiesz coś na ten temat?

Lolitko - gratuluję podwójnie, po pierwsze SYNKA :-) a po drugie, ze operacja odroczona! To pewnie te nasze zaciśnięte za Ciebie kciuki ... tak Ci pomogły ;-)

reklama
iniia - nie pomoge bo nie wiem. ja mam tylko bole, zadnych kluc

ptencer, matylda - dzieki. musze ise oswoic z mysla ze to synek (mialam duza nadzieje na coreczke) ale najwazniejsze ze dziecie zdrowo sie jak na razie rozwija. bole mam nadal - czasem ostrawe ale do przezycia. oswajam sie z mysla ze niestety moze tak byc cala ciaze i moje plany chodzic na spacer codziennie moga sie nie zdarzyc. siedze non stop na kanapie, jedyne chodzenie to toaleta i kuchani zeby cos zjesc. stanie dluzsze niz 5 minut powoduje bol. no ale i tak duzy postep bo jak siedze to bole sie bardzo niewielkie, no i nieco szybciej moge chodzic.....

Lolitko - ja liczyłam na chłopaka, ale na usg wyszło, że dziewczynka. Za dwa tygodnie się wybiorę prywatnie na usg i jeszcze to sprawdzę :tak: ... ale póki co tez się cieszę, ze dzidzia się rozwija prawidłowo ... bo to jest najważniejsze. A poza tym kupiłam tak piękne malutkie sukieneczki, że już sama nie wiem czy bardziej bym chciała synka czy córeczkę :-)

lolitka200 to tak jak u mnie :) Też myślałam, że będą 2 laski a tu 2 chłopy :) Ale są tak cudowni, że nie wyobrażam sobie teraz żeby były laseczki :) Też tak będziesz miała na pewno :D Gratuluję strasznie, chłopaki są super :-D I dużo zdrówka dla Ciebie kochana

Hej dziewczyny byłam dzis na wizycie, cale szczescie u malutkiej wszystko dobrze:-) ma juz prawie 20 cm i waży 380 g. Zdziwiłam sie bo u mnie prawie wogóle nie widac brzucha i jak pomysle gdzie to 20 cm sie miesci to sie głowie :-):-):-) przytyłam niecałe 3 kg od poczatku ciązy. Dzis byłam ostatni raz na wizycie u mojego lekarza oddal mnie juz pod opieke do Pani Dr która bedzie odbierac poród, smutno mi troche bylo bo bardzo go polubiłam i napewno bede tęsknic. Jesli chodzi o ruchy to wydaje mi sie ze w czoraj jak sie usypialam to poczulam jakies pukniecie ale sama nie wiem czy to to. Na szczescie dzidzia sie rusza a ja musze sie uzbroic w cierpliwosc i czekac.
Pozdrawiam Was kochane i Zyczę miłego weekendu;-)

Ostatnia edycja:
Martula to duża dziewczynka :) a jak wychodzi termin z usg? To puknięcie to pewnie właśnie to :), coraz wyraźniej będziesz czuła pukanie :) i fikołki i inne figury tworzone przez dziecię... Moja mała dziś (a leżałam na lewym boku) ułożyła się po prawej stronie i miałam taki twardy brzuch z prawej, a z lewej normalny :). Śmiesznie, bo chyba w brzuchu nie obowiązuje grawitacja ;).

Muszę też pochwalić moją starszą córkę, byłyśmy 3 dni u mojej siostry, która ma 4 miesięczną córeńkę. Moja Oliwka zajmowała się nią całymi dniami, nosiła, przewijała, karmiła deserkami i kisielkiem, myła, i usypiała. To wszystko oczywiście pod naszym okiem, ale ucieszyłam się, że będę miała taką wykwalifikowaną nianię ;).

kwiatku -dzieki. ucaluj chlopy a moja mama juz zaczela ciuszki kupowac dla mojego:)

martula - kurde. ja dopiero 17 tydzien zaczynam a mam duzo brzucho juz jak cholera. fakt ze czesciowo przez moje probemy z jajnikami ale chyba i tak bym mialam brzuch nawet bez tego. tylko spodnie ciazowe moge nosic mimo ze wagowo przytylam 1.5kg. i dzis musialam kupic wiekszy stanik bo cyce mi rosna teraz jak nic. 80E !!!!! i wcale to E nie jest za duze, a normalnie nosze 75D. kurde, jak tak nadal bedzie to przy F skoncze a nie chce....

reklama
Do góry