reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Iniia - mi sie coś takiego zdarzyło kilka razy, ale jakoś się tym nie przejęłam, bo wydaje mi się, że i przed ciążą to miałam. Co do skracania szyjki, to mojej koleżance się skróciła zupełnie bezboleśnie i bezobjawowo. A jak rozmawiałam o tym z lekarką, to też mi mówiła, że bardzo rzadko to można wyczuć.

A teraz pytanie: czy któraś z Was brała antybiotyk Erytromycyne podczas ciąży? Bo mi lekarz właśnie to zapisał na zapalenie zatok i ucha ... ale się trochę boję to brać. Szarlotko- może Ty wiesz coś na ten temat?

Lolitko - gratuluję podwójnie, po pierwsze SYNKA :-) a po drugie, ze operacja odroczona! To pewnie te nasze zaciśnięte za Ciebie kciuki ... tak Ci pomogły ;-)

reklama
iniia - nie pomoge bo nie wiem. ja mam tylko bole, zadnych kluc

ptencer, matylda - dzieki. musze ise oswoic z mysla ze to synek (mialam duza nadzieje na coreczke) ale najwazniejsze ze dziecie zdrowo sie jak na razie rozwija. bole mam nadal - czasem ostrawe ale do przezycia. oswajam sie z mysla ze niestety moze tak byc cala ciaze i moje plany chodzic na spacer codziennie moga sie nie zdarzyc. siedze non stop na kanapie, jedyne chodzenie to toaleta i kuchani zeby cos zjesc. stanie dluzsze niz 5 minut powoduje bol. no ale i tak duzy postep bo jak siedze to bole sie bardzo niewielkie, no i nieco szybciej moge chodzic.....

Lolitko - ja liczyłam na chłopaka, ale na usg wyszło, że dziewczynka. Za dwa tygodnie się wybiorę prywatnie na usg i jeszcze to sprawdzę :tak: ... ale póki co tez się cieszę, ze dzidzia się rozwija prawidłowo ... bo to jest najważniejsze. A poza tym kupiłam tak piękne malutkie sukieneczki, że już sama nie wiem czy bardziej bym chciała synka czy córeczkę :-)

lolitka200 to tak jak u mnie :) Też myślałam, że będą 2 laski a tu 2 chłopy :) Ale są tak cudowni, że nie wyobrażam sobie teraz żeby były laseczki :) Też tak będziesz miała na pewno :D Gratuluję strasznie, chłopaki są super :-D I dużo zdrówka dla Ciebie kochana

Hej dziewczyny byłam dzis na wizycie, cale szczescie u malutkiej wszystko dobrze:-) ma juz prawie 20 cm i waży 380 g. Zdziwiłam sie bo u mnie prawie wogóle nie widac brzucha i jak pomysle gdzie to 20 cm sie miesci to sie głowie :-):-):-) przytyłam niecałe 3 kg od poczatku ciązy. Dzis byłam ostatni raz na wizycie u mojego lekarza oddal mnie juz pod opieke do Pani Dr która bedzie odbierac poród, smutno mi troche bylo bo bardzo go polubiłam i napewno bede tęsknic. Jesli chodzi o ruchy to wydaje mi sie ze w czoraj jak sie usypialam to poczulam jakies pukniecie ale sama nie wiem czy to to. Na szczescie dzidzia sie rusza a ja musze sie uzbroic w cierpliwosc i czekac.
Pozdrawiam Was kochane i Zyczę miłego weekendu;-)

Ostatnia edycja:
Martula to duża dziewczynka :) a jak wychodzi termin z usg? To puknięcie to pewnie właśnie to :), coraz wyraźniej będziesz czuła pukanie :) i fikołki i inne figury tworzone przez dziecię... Moja mała dziś (a leżałam na lewym boku) ułożyła się po prawej stronie i miałam taki twardy brzuch z prawej, a z lewej normalny :). Śmiesznie, bo chyba w brzuchu nie obowiązuje grawitacja ;).

Muszę też pochwalić moją starszą córkę, byłyśmy 3 dni u mojej siostry, która ma 4 miesięczną córeńkę. Moja Oliwka zajmowała się nią całymi dniami, nosiła, przewijała, karmiła deserkami i kisielkiem, myła, i usypiała. To wszystko oczywiście pod naszym okiem, ale ucieszyłam się, że będę miała taką wykwalifikowaną nianię ;).

kwiatku -dzieki. ucaluj chlopy a moja mama juz zaczela ciuszki kupowac dla mojego:)

martula - kurde. ja dopiero 17 tydzien zaczynam a mam duzo brzucho juz jak cholera. fakt ze czesciowo przez moje probemy z jajnikami ale chyba i tak bym mialam brzuch nawet bez tego. tylko spodnie ciazowe moge nosic mimo ze wagowo przytylam 1.5kg. i dzis musialam kupic wiekszy stanik bo cyce mi rosna teraz jak nic. 80E !!!!! i wcale to E nie jest za duze, a normalnie nosze 75D. kurde, jak tak nadal bedzie to przy F skoncze a nie chce....

reklama
Do góry