reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

odwolali operacje dzisiaj bo moje bole sie zmniejszyly. bedziemy czekac z nadzieja ze sie nie powieksza i ze jakos dam rade to przetrzymac

bede miala chlopczyka:)

reklama
Cześć Dziewczynki,

zaglądam do was czasami i przeżywam razem z Wami co się u Was dzieje.
U mnie organizm wrócił do normy, wszystko skontrolowane i jak dotąd wszystko ok. Wybieram sie jeszcze do immunologa - czekam na wizytę prawie 2 miesiące - tak jest pblegana ta p. doktor, ale podobno "się zna".
Ja już się szykuję do kolejnego podejścia, na razie nie wiem jeszcze gdzie. Pierwszy raz był w Poznaniu, teraz jestem juz w Warszawie i nie wiem do której kliniki i do którego lekarza się zgłosić. Czytam opinie o Novum i Invimedzie i sama nie wiem. Może któraś z Was podchodziła do IVF w Warszawie? Możecie coś doradzić? Nie chciałabym eksperymentować z lekarzami.

Tymczasem buziaki dla Was wszystkich !

Lolitko gratuluje synka :tak: Chlopaki fajne sa:-)
No i mam nadziej,ze te cholerne bole juz Ci nie wroca :eek:

U mnie ok.Moj maluch ma czkawke,czasami 3 razy dziennie nawet;-) Dziwne uczucie,jak tak brzuszek podskakuje pare minut :-)

U mnie ok.Moj maluch ma czkawke,czasami 3 razy dziennie nawet;-) Dziwne uczucie,jak tak brzuszek podskakuje pare minut :-)
u mnie tez dziewczynki maja czesto czkawke, smieszne uczucie.
Ja juz sie powoli niecierpliwie, kiedy moje panny zdecyduja sie przywitac mame, bo tu juz 38tc, wiec calkiem daleko jak na ciaze blizniacza, a skurczy i jakichkolwiek innych oznak porodu nie mam:-(

lolitko trzymam kciuki mocne zeby obyło sie bez cięcia :-) i mam nadzieje ze tak będzie:-)
Mada72 ja podchodziłam w Invimedzie za 2 razem sie udało:-):-):-) prowadził mnie Dr. R kierownik placówki, mozesz poczytac o nim na forum. Co prawda chodziłam i przygotowywałam sie u innego lekarza a Dr R przeprowadzał inv ,po prostu mu zaufałam mało mówi ogolnie ale jest znakomitym lekarzem. Mam tam jeszcze 2 zarodki i mam nadzieje szybko po nie wrócic.
Dziewczyny u mnie nadal ruchów brak:-( denerwuje sie czekam na wizyte do piątku jutro juz 20 t.c sie zaczyna a u mnie w brzuszku cisza. Moze to moje dzieciatko takie spokojne jest... Tylko po kim he he :-)
Tak bardzo juz bym chciala zeby moja coreczka dala znac o sobie.

Ostatnia edycja:
martula dzięki za info, bardziej skłaniamy się właśnie do Invimedu, mimo, że 2 lata temu bylismy tam u Dr D i niestety trochę nas zniechęcił i jakoś straciliśmy zaufanie. Ale jeden lekarz nie przesądza o całej klinice, myślałam właśnie o Dr R, albo o pani dr Z. A możesz powiedzieć dlaczego leczyłaś się u jednego lekarza a transfer robił kto inny? Czy w Invimedzie to norma?

a tym, że nie czujesz ruchów swojego Maleństwa możesz sie nie przejmować, podejrzewam, że przeszukałaś cały internet, bo ja bym pewnie tak zrobiła :-) więc pewnie dobrze wiesz, że to indywidualna sprawa i 22 czy 23 tydzień, to nic nienormalnego. Więc spokojnie czekaj. Jejku, jak ja Wam zazdroszczę :-) Mam nadzieję, że te wszystkie cudowne doznania jeszcze przede mną :tak:

Mada72 chodzilam do prywatnej praktyki lekaraskiej,moj lekarz polecil mi Invimed i wlasnie Dr. R. U nas przyczyna nieplodnosci byla nieznanego pochodzenia i nie chcielismy dluzej juz czekac(leczylismy sie ponad 2,5 roku) i sie leczyc dlatego podjelismy dosyc szybko decyzje o Inv. Za drugim podejsciem sie udało:-) dlatego jak Tobie kochana wyszlo to musi byc tylko lepiej teraz:-) trzymam mocno kciuki i zycze powodzenia:-):-):-) dodam jeszcze ze w Invimedzie robiłam tylko zabieg natomiast całą ciąże nadal prowadzi moj lekarz z praktyki.

A jesli chodzi o ruchy malenstwa to masz racje przeszukalam juz caly internet he, ale wiesz dopoki czlowiek sam tego nie dozna to bedzie niecierpliwy, na szczescie w pt mam wizyte i mam nadzieje ze wszystko bedzie Ok i ze ta moja coreczka taka leniewa jest;-)

reklama
Magda ja też polecam invimed w Wawie i właśnie albo dr R. albo Dw. Mi robił wszystko dr Dw i udało się za 1 razem, ale mój problem to tylko niedrożny jajowód i brak drugiego. Ogólnie to nie zlecał niepotrzebnych badań i honorują badania z innych laboratoriów. Nie każdy lekarz jest w klinice każdego dnia i jak wypadnie Ci transfer lub punkcja w sobotę to przeprowadzi je lekarz na dyżurze.

Marta Ty się nie martw tym, że nie czujesz ruchów, bo mi się wydaje, że czujesz tylko jeszcze ich nie umiesz odróżnić. W piątek się wszystkiego dowiesz, a jeśli jesteś niespokojna to idź do jakiejkolwiek przychodni najbliższej gdzie jest położna i poproś o posłuchanie tętna... to jest bezpłatne i bez łaski wszędzie mają Ci obowiązek tętna wysłuchać, gdzie oczywiście mają do tego sprzęt.

A ja mam pytanie czy któraś z koleżanek w ciąży miewała lub miewa kłocie w pochwie? Nie jest to jakieś bolesne, ale takie dziwne uczucie jakby cienką igłę ktoś wbijał, też nie mam tego często, bo miałam przedwczoraj i dziś rano przez chwile... gdzieś czytałam, że to może być coś ze skracaniem szyjki? Macie jakieś doświadczenia z tym?

Do góry