reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Melka - właśnie, napisz co jesz? Bo może spróbuj, tak jak Sara przy Kubie, wyeliminować mleczne! U mnie okazało się, że to jednak nie to, Krzyś popłakał jedną nockę i to by było na tyle - musiało to wcale nie być powiązane z jedzeniem, a teraz jem prawie wszystko (oprócz czekolady i słodyczy - ale i tak się odchudzam więc nie tęsknię :cool2:; cebuli, kapusty, czosnku - wiadomo - standard:tak:). Profilaktycznie też robię Krzysiowi tak koło 17-18 masaż brzuszka jego nóżkami - zawsze potem robi kupkę :-D Kładę Go też często na brzuszek, który sam się wtedy masuje a i Krzyś poćwiczy główkę, szyjkę i plecki :tak: Profilaktycznie też daję Mu przed wieczornym karmieniem łyżeczkę wody koperkowej (Gripe Water - kupisz w ASDZIE za 98p). Te wszystkie rzeczy robię dlatego, że Krzyś pod wieczór zaczyna fikać i stękać przy jedzeniu, a wiem że mogłoby to się przerodzić w kolki gdybym na to pozwoliła - pamiętam jak było z Alą i teraz śmiało mogę powiedzieć, że jestem mądrzejsza:cool2::sorry: :tak: Popróbuj tych sposobów - mam nadzieję, że coś pomoże :tak:

Dziś Health Visitor ważyła znów Krzysia - całe 5kg :-D Zmierzyłyśmy Go też - od urodzenia urósł już prawie 10cm! Jestem w szoku :tak:

W ogóle biorę od tygodnia tabsy Cerazette i wyobraźcie sobie, że przestałam chudnąć - szybko zaczęły działać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Muszę znów ograniczyć dzienne spożycie kcal :crazy::crazy::crazy::crazy: Eh :no::no::growl::growl:

reklama
LUCIN@ a co to za tabletki Cerazette?? antykoncepcyjne?? tutaj Ci zapisali?? bo mi przydałyby sie własnie takie żeby mi troche ciałka zostało... dpisz szybciutko czekam:)

Załączniki

• IMG_0139.jpg
    IMG_0139.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 31
O matko junia jaka z Ciebie kruszynka:szok:.
Co do jedzenia to nie wiem co Ci doradzić, bo nigdy nie miałam z chłopcami tego typu problemów. Od małego jedli z nami przy stole i bardzo szybko zaczynali jesć to samo co my, a mleczko też przestali pić wczesnie, bo Alus miał 15 miesięcy, a Domis tylko 10. A podczas wspólnych posiłków też nie ma ochoty czegos od was skubnąć?

wlasnie wydaje mi sie ze jem normalnie, lucin@ ja w ogole jestem mleczna dziewczyna i zawsze jadlam duzo nabialu chociaz jogurt i miseczka platkow z mlekiem to chyba nie jest wielka dzienna dawka a moj maluszek histerycznie placze dopiero od dwoch dni:zawstydzona/y: w zasadzie jem normalnie poza jakimis specjalnie ostrymi potrawami, kapusty, grochu, nic z octem tez nie ruszam;-) pytalam was bo jedyne nowosci to gotowana fasolka szparagowa, sok pomaranczowy(polozna mi doradzila na moje problemy z wyproznieniem) i skubnelam sobie ciemnej czekoladki pare kostek:-) a i suszone sliwki:tak:
dzisiaj kupilismy herbatke rumiankowa hippa i narazie spi ale wlasnie jestesmy po pierwszej szczepionce - czy waszym maluszkom tez robili zastrzyk w udo? martwie sie bo lekarka wbila mu cala kilkucentymetrowa igle i teraz ma spuchniete i twarde wokolo miejsca uklucia! czy to normalne?

ja mu zawsze nakladam obiadek i inne rzeczy a on zawsze zostawia nie chcial jesc ode mnie to daje mu samemu a on ledwo co lyzeczke oblize... czasem to juz naprawde meczace bo wymyslam mu rozne rzeczy do jedzenia a on nic... mam nadzieje ze niedlugo mu przejdzie bo kiedys jadl ladnie obiadki i troche innych rzeczy,a teraz... dobrze chociaz ze nie chudnie od tego i jest zdrowy...

Junia - szczęściaro!!!!! :rofl2:

Cerazette to tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (minipigułki) dla kobiet karmiących piersią :tak: Nie zawierają etrogenu (zaburza laktację), a jedynie progestagen, a skutecznośc mają taką jak dwuskładnikowe :tak:

Dostałam je do czasu aż założą mi implant :tak: Byłam u GP, Ona je zaproponowała (najpierw proponowała mi spiralkę, ale z wiadomych względów jednak odmówiłam :-)), a że brałam je już po Alicji, zaakceptowałam :tak: Wtedy też zaburzały mi przemianę materii :crazy: Przytyłam 5kg podczas pierwszych miesięcy karmienia :crazy:

reklama
Lucin@ to musisz miec tluste mleczko bo moj miesiac starszy i wazy 5580kg:-)
Tez mu robie koleczka nozkami:tak: ale problem w tym ze on plakal tak rano i w poludnie:-(dzisiaj to juz plakalam razem z nim bo mnie serce bolalo ze sie biedaczek tak zanosi:zawstydzona/y:

Do góry