reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Melka - mój Krzyś też dostał brzydkiej wysypki :angry: (na główce, udkach i ramionkach) i zaczęłam Go kąpać w samej wodzie z dodatkiem rumianku (bo też sądzę, że to może być od johnsona :wściekła/y:), wysypka jakby się zmniejsza, ale nie jestem pewna. Spróbuję tez tego co napisałaś (Oilatum), chociaż Krzyś też nie ma suchej skóry, ale nie zaszkodzi dobrze ją nawilżyć - tak myślę :tak:

Ale dziś u mnie pada :wściekła/y: a miałam zacząć biegać :wściekła/y:
Jutro przyniosę sobie z garażu rower stacjonarny - będzie dobry na niepogodę :tak:
Zaczęłam brać tabsy Cerazette, dlatego już zaczynam ćwiczyć, żeby nie przytyć :rofl2: (ostatnio po Ali jak zaczęłam je brać to 5kg przytyłam i za cholerę nie mogłam tego zrzucić :no:). Poza tym umówiłam się już na założenie implantu :tak: tylko strasznie długo się czeka - wizytę wstępną (!?) mam na 8 września, a potem podobno można czekać jeszcze nawet miesiąc (!!) :baffled:

A co do wagi brzdąców, to Krzyś ma już 4800g :tak: Zdaje się, że całkiem ładnie przybiera :tak: Jak myślicie?

reklama
lucin@ czemu sie trzeb u Was tak dlugo czekac? ja sie zapisalam w zeszlym tygodniu i dzis bede miala wszczepiany.... troche mam cykora bo nie lubie strzykawek ale zobaczymy...
Diana majac 4 tgodnie wazyla 3860 takze dobrze przybiera dobrze :-)

hello...wlasnie wrocilam od midwife...wydusila mi brzuch i pachwiny ze myslam ze odplyne wrrr...trzy godziny juz po wizycie a mnie tak boli:baffled: na oczko stwierdzila ze mlody jest glowa w dol...niech jej bedzie...tylko wtedy skad te kuksance z prawej i wypinania z lewej strony...:-(
Ja dziewczyny zakupilam Oilatum emoilent do kapieli i kremik a i moze kupie mydelko ztej serii-zastanowie sie...naczytalam sie bardzo duzo pozytywnego i napewno chce tego uzywac u dzidzki( patrzac na delikatnosc skory mojego faceta moze byc to deska ratunku) bo na poczatku chcialam Nivea baby a szok ze tu nie ma! Moze ziajke pozneij sprobuje-nie wiem...ale napewno nie Jonsona!:no:
Lucy25 - ja tez bylam oslabiona ale to czasem tak jest...jakie masz cisnienie?Jesli nie masz sily na spacerki to przynajmniej usiadz sobie przy otwartych drzwiach lub oknie zeby troche sie dotlenic.A co do internetu nie bierz za zadne skarby t mobile broadband bez limitu- ja mam...pol roku ok a pozniej nie dosc ze wolniejszy to jeszcze pomiedzy 4 a 12 w nocy ni mozesz nawet you tuba wlaczyc ani radia posluchac..masakra...jeszcze 1,5 roku takiej meczarni...raczej virgin w pakiecie jest ok.;-)

czesc dziewczyny postanowila ze sie dolacze do was o ile mi pozwolicie bo ja jeszcze nie w temacie :).
Sa tu u was bardzo ciekawe tematy a ja jako przyszla mama moge wiele od was podpatrzec :).
Ja jestem w 32 tyg i planuje rodzic naturalnie bez znieczulenia ale wszystko sie okaze w trakcie.
Teraz jestem na tygodniowej kwarantnnie bo w sobote odwiedzila mnie koleznaka z coreczka ale dopiero po tym jak ta maka wysciskalam i wycalowalam oznajmila mi ze mala ma ospe.
ja nie pamietam czy mialam ospe jako dziecko wiec musialam isc na badana a ze wynik dopiero w piatek tak musze byc odizolowana od innych przyszlych mama. na szczesie w pracy mam male biuro i nie mam kontaktu z mamaimi inaczej bym musiala siedziec w domu.

mam nadzieje ze uda mi sie nadrobic i nawiazac znajomosci z wami kochane.
tymczasem pozdrawiam wszytskie mamusie i przyszle mamusie. Sylwia

Ja dostalam femulen, bo nie bylam zdecydowana a pare lat temu bralam tabletki wiec zobaczymy. Nadal 8kg do zrzucenia:-( Lucin@ podziwiam zapal bo ja to raczej mam slomiany:zawstydzona/y: Obiecalam sobie cwiczenia m.in. brzuszki i wyciagnelam nawet steper z szafy i na tym sie skonczylo.... :wściekła/y: zla jestem na siebie ze nie potrafie sie zmobilizowac bo chcialabym jakos wygladac jak pojedziemy do polski na swieta:tak::-)
Co do wagi to Olek ur 3170, po 5tyg 4720 a teraz 5260:-) Podobno w normie i dzieci pierwsze miesiace przybieraja bardzo intensywnie a po pol roku juz wolniej:tak:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny w ten paskudny deszczowy dzień:-(
Mamunia...dziękuje za trzymanie kciuków. Pomogły bo nic sie nie pogarsza...w piatek kolejna wizyta i znowu wyniki i znowu badania...ten szpital to juz mój drugi dom:tak::tak:
I właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia...to oddychanie nie jest takie trudne. Obym tylko w trakcie gdy juz te skórcze sie pojawią nie zapomniała o tym wszystkim i nie popadła w chaos he he:rofl2::rofl2::rofl2:

Lucin@ a o jakim implancie piszesz??
Ja jeszcze do tematów odchudzania mam kilka chwil. Ale tez po porodzie zabiaram sie za siebie.
Sporo mam do zrzucenia ale chęci i zapał są wiec moze sie uda...:-D:-D:-D

witam dziewczyny:-) narazie czuje sie ok,co jakis tylko czas malo bolesny skurcz,zobaczymy jak w nocy,tylko ta cholerna ZGAGA mnie wykancza... nic nie pomaga.. w koncu przyslali nam papiery o child tax credit,wieczorem zabieramy sie za wypisywanie,jutro wyslac i ciekawe jak dlugo bedziemymusieli czekac na odpowiedz.. jutro mam wizyte u jakiegos lekarza ciekawe czy bedzie mnie badal czy tylko rozmawial tak jak tu robia.. pozdrawiam cieplo w ten pochmurny deszczowy dzionek:-)

reklama
Makta - mam mieć założony Implanon ... Chyba najpopularniejszy tutaj :tak:

Junia - a próbowałaś gryźć migdały? Mi nawet troszkę (zaznaczam TROSZKĘ) pomagały, ale generalnie to niestety nic nie da się zrobić :baffled:

Melka - ja do wagi sprzed tej ciąży mam jeszcze 2kg do zrzutu, do wagi sprzed pierwszej ciąży 9kg, tyle, że ja chcę mieć moją wagę wymarzoną :-D (nie wiem, czy to wykonalne:-D) i dlatego to jeszcze 12kg :tak: DUUUŻO, ale staram się jak mogę - polecam dietę "posiłek co 3 godziny" + "nie jem po 19.00" - działa i nie jest drastyczna, bo wszystkie posiłki są dość obfite + karmienie piersia i powolutku leci w dół :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry