Witam Mamusie i nowe ciężaróweczki
Oj długo mnie nie było i sporo się w tym czasie działo: zmieniliśmy w końcu dom i mieszkamy na samych obrzeżach Bradford. Jest tu cisza i spokój - domek cieplutki czysty i przede wszystkim jest duży ogród. Trochę czasu mi zajęło zmienianie adresów i przychodni. Pani w przychodni była zadowolona z dziewczynek. Milusia rośnie zdrowo. Jakieś trzy tygodnie temu zaraziła się choróbskiem od Oli (biegała po ogrodzie boso i bez sweterka jak było chłodno) Byłam na kontroli żeby się tylko dowiedzieć czy na płuckach nic nie mają a babka mi chciała wcisnąć Tamiflu. Powiedziałam że nie mają styczności z obcymi ludźmi i jest to tylko infekcja posprawdzała płucka i powiedziała że jak będzie gorączka to mam do nich zadzwonić. A po tygodniu kaszel i katar przeszedł. Nie będę dzieci faszerować lekami jak niema takiej potrzeby.
Muszę się pochwalić moja Milusia ma już dwa śliczne ząbki na dole - jak jej daje troszkę chlebka to mnie zawsze gryzie aż kwikam
Już je jabuszko i zupki ze słoiczków od 4 miesięcy za 1 sama zacznę jej gotować normalne posiłki bo po co wydawać pieniążki jak będzie mogła jeść to co my.
Ola od września śmiga do katolickiej szkoły od pn do pt a w soboty do polskiej i jestem cała szczęśliwa bo będzie miała dużo zajęć - w końcu musimy spożytkowac jej energie bo w domu nie jestem jej w stanie zapewnić 100% mojego czasu zeby tylko się z nią bawić. A tak będzie miała koleżanki nauczy sie angielskiego i będzie wymęczona- taki mam plan
A tak to mam ciszę i spokój na codzień - Milunia akurat śpi Olusia robi rysunki i klei taśmą na drzwiach.
Spotkałam się ostatnio z moją położną pytała się mnie czy dostała juz wyniki do domu z badania raka szyjki macicy. Że tez mnie zapamiętała
I okazało się że mieszka 3 domy ode mnie - masakra ale się uśmiałam.
Zmykam na kawusie bo coś zamulona jestem to pewnie ta pobudka o 5 rano
A właśnie moja Milusia zasypia o 20 po kąpaniu i śpi do 5 rano bez pobudki tylko z moim M karmimy ją dwa razy przez sen. Co za luzzz
Barnadetka, Tajchi co tam u was????