reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam wszystkich.Chciala bym dolaczyc do waszego grona,juz od jakiegos czasu czytam wasze wypowiedzi i dosyc duzo sie dowiedzialam o tym jak to wszystko w anglii wyglada.Dzisiaj bylam na moim pierwszym USG bo z wyliczen midwife mialo byc teraz 13 tygoni a sie okazalo ze to dopiero 9 tygodni i znowu USG za 3 tygodnie:-)Ciesze sie ze juz widzialam moje malenstwo i slyszalam bicie serca,jest to cos wspanialego.

reklama
tajchi- to rzeczywiscie mialas dzien ale pierwsze koty za ploty jutro bedzie lepiej a i Kacperek jest w dobrych rekach dasz rade przetrwac te dni :tak:

kamilalopez- witaj :tak: Gratuluje fasoleczki!!!!! u mnie tez sie pomylili bo mysleli ze jestem w 11 tc a bylam w 9tc ale drugiego usg nie mialam:no::wściekła/y: ale bylo minelo :szok::-D i to jak szybko. Pisz czesto jak sie czujesz, czy to Twoja pierwsza ciaza i wogule o wszystkich co Cie cieszy ale tez co martwi jak juz zauwazylas wszystkie tutaj sobie we wszystkim pomagamy. Dbaj o siebie i malenstwo buziaki

Medio a jak Karolek mam nadzieje ze nie goraczkuje sciskamy mocno!!!!

Karolek od wczoraj już bez gorączki za to dostał wysypki, więc podejrzewalam,że to trzydniówka i poszłam z nim do lekarza, który powiedział,że to wirusowe i winika z tego że to rzeczywiście trzydniówka.
Olinda właśnie mój maż kupił mi ten proszek, Karolek tez go lubi.
Kamilalopez witaj serdecznie:)
Tajchi trzymaj się jakoś, podziwiam Cie tyle godzin bez Kacperka, ale już niedługo mończysz więc to pocieszające.
Matisek takcih bóli żeber nie miałam, a jak dziś nadal dokucza?

Do nas dziś przychodzi hv rozmawiać o wprowadzaniu nowych dań u dziecka.

Hejcia - ale dzis sie pogoda popsula :( az mi sie nic nie chce

elwis - tak to bedzie moja pierwsza dzidzia, jak juz moje malenstwo przyjdzie na swiat to bede kombinowac z tymi benefitami teraz normalnie mi sie nie chce, po pracy padam i nawet nie mam sily zeby cos zjesc a w weekend nic nie zalatwie
O Pregrency Grant jeszcze nie wysylalam, ide 18 czerwca na wizyte to poprosze o formularz :-)

Olinda - napewno jeszcze urosnie kazdego dnia jest wiekszy a mnie strasznie to poki co cieszy hehe pewnie wam bede narzekac za miesiac ze ruszac hih
A z ta praca ehhh chyba juz pisalam o tym ze bylam na chorobowym przez pierwsze 3 miesiace ale pozniej stwierdzili ze jak nie krwawie to moge wrocic do pracy a ze mnie boli i mam skurcze to mowia ze tak ma byc no i tyle bylo z wolnego od pracy wiec nawet jak bym chciala sobie prace odpuscic to nie moge bo z jednej wyplaty bysmy nie dali rady bo w tym naszym Aberdeen to cenu sa z kosmosu

Tajhi - powodzenia w pracy po takiej przerwie napewno ciezko jest sie przestawic a rozlaka z malenstwem na kilka godzin sama nie wiem jak ja to przezyje ale trzymam za was kciuki :tak:

Kamila - witamy ;)

Milego dnia mamuski :* cmok

Dzien dobry:-)

Sachmecia koniecznie musisz sie przeprowadzic bo u nas cudne sloneczko :tak::-D:-D i chec do zycia Ci wroci ;-):-D:-D

Medio- oj biedny Karolek jeszcze trzydniowka sie przyplatala ach te chorobska moglyby omijac te nasze dzieciaczki

Milego dnia Kobietki

Witam Was dziewczyny , uwas jestem pierwszy raz - jestem mamą 6 letniej Claudii , a teraz mam termin na sierpnia :-) i także czekamy na następną córeczke Roksanke :-D. W anglii mieszkam od 11 lat , także już troche mi zleciało tu życia ;-). Pozdrawiam Was Serdecznie :-)

kamilalopez, ania-anglia - witamy!;-)

Czytam Wasze posty o health in pregnancy grant i sure start maternity grant i mam swoje 3 grosze:
o hipg zlozylam wniosek jakies 2 miesiace temu i na razie cisza :wściekła/y:
o ssmg będę składać jak tylko przyniosę sobie wniosek i w związku z tym mam pytanie - kiedy dostaje się te 500F? Bo chyba nie przed urodzeniem?? To by dopiero było :tak: Chociaż tu wszystko możliwe :rofl2:

Ciekawa jestem co tam u iwee, nie wiecie?

Poza tym, ledwo chodzę w te upały, zostało 45 dni wg terminu, 10kg na plusie i sandałków już sobie sama nie zapnę;-), Mały wyparł się bardzo do przodu i wyglądam jakbym piłkę połknęła :-) Ale cieszę się, że w sumie nic strasznego mi nie dolega, tylko troszkę zgaga, no i zmęczenie ...

NADAL NIE MAMY IMIENIA !!!! :no::eek::baffled:

Może któraś z Was wie jak tu wygląda umawianie się do specjalisty, no i potem ewentualne czekanie na taką wizytę - mi akurat chodzi o alergologa - Alicja ma przewlekły katar i nasz alergolog w PL twierdzi, że to na tle alergicznym, ale że mieszkamy w Szkocji to polecił mi znalezienie specjalisty tutaj, wykonanie testów i ewentualne dalsze leczenie...

olinda medio sachmecia-dzięki za podtrzymanie na duchu,dzis było troche lepiej ale tez mój mąż wczesniej wrocił z pracy,najgorszy jest poniedziałek reszte tygodnia mój mąż wczesniej wraca,więc przezyjemy na pewno

reklama
Witam słonecznie:-)
lucin@ Ja na obie rzeczy musiałam 2 razy wniosek wysłac:confused2:ale to z własnej winy. Na pregnency grant za pierwszym razem wysłałam o tydzień za wcześnie i po miesiącu przysłali mi ,że musze złożyć wniosek ponownie a teraz czekam czwarty tydzień. SSMG wysłałam bez wpisu od położnej i odesłali mi do uzupełnienia. po tygodniu dostałam decyzję i jutro maja mi kase na konto przelać:-) Ciekawe czy tak będzie,zobacze jutro. A imienia my tewz jeszcze nie mamy
Sachmecia Rozumiem Cie. Tylko pamiętaj,że na SSMG masz czasu 3 mies po urodzeniu

Do góry