reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Wiesz co zQo- o wszystkich takich rzeczach musisz zawsze mowic poloznej, do ktorej chodzisz. Poza tym pamietaj, ze zawsze mozesz jechac do szpitala na KTG i oni na pewno Cie przyjma. Moj Olivier urodzil sie 14 dni po terminie, a ja jezdzilam na te KTG jak ze sr...ka co drugi dzien jak tylko termin minal, bo po prostu chcialam sie upewnic, czy wszystko w porzadku.
No i nie martw sie juz, wszystko bedzie dobrze :tak::tak::tak::-)

reklama
DZIEŃ DOBRY ;-) WŁAŚNIE SZYKUJEMY SIĘ DO RZEDSZKOLA NO I DZISIAJ PIERWSZY RAZ JEDZIEMY SAME AUTKIEM ALE JAKOŚ DAMY RADE:tak:

ZQo ZGADZAM SIE Z ALEX MUSISZ O WSZYSTKICH SWOICH LĘKACH CZY OBAWACH MÓWIĆ POŁOŻNEJ LUB TEŻ LEKARZOWI JEŚLI Z TAKOWYM SIE SPOTYKASZ A JAK TO NIE SKUTKUJE TO DO TEJ PORY NACISKAĆ AŻ POSKUTKUJE CZASAMI TRZEBA TUPNĄĆ NOGĄ A TUTAJ CHODZI PRZECIEŻ O TWOJE I MALEŃSTWA ZDROWIE. TAKŻE NIC SIĘ NIE MARTW NA ZAPAS A NA KIEDY MASZ TERMIN?

ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA:tak:

Hej!
Olinda-te bóle kręgosłupa to powiem Ci,że u mnie były najgorsze właśnie od 28 do 34 tygodnie,teraz też są ale już nie takie mocne:szok:.Ale za to teraz cierpię na bezsenność,dzisiaj obudziłam sie o 5.15 rano i koniec,spać już nie mogłam,wykończę się normalnie :wściekła/y:.No ale w końcu to ciąża;-).
Mam termin na 12 października,czuję że urodzę wcześniej,brzuszek już bardzo się opuścił no i tak jak pisałam wcześniej często mam skurcze,nie wiem może to normalne,w czwartek mam wizytę u położnej i zobaczymy co powie:tak:.
Teraz zabieram sie za obiadek:-).Miłego dnia życzę!!!Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!:-):-):-)

Witam i ja we wtorkowy dzionek:-)
Dzisiaj jakos u nas leniwie. Nigdzie jeszcze nie bylismy, a pogoda nawet fajna. Moze za chwile sie zbiore...:confused::sorry2:

zQo- napisz jak tam wrazenia z USG. Jestesmy ciekawe.
Mysza24- no no, kto wie, moze i masz racje, moze urodzisz przed terminem....
Olinda- i jak sie jechalo autkiem? Strach w oczach????Czy nie tak zle? :-):-p:-)

dziewczyny bylam wczoraj u poloznej, niestety wykryla jakas infekcje w moczu, jestem w 28 tyg ciazy, troche mnie to martwi. Moze ktoras z Was miala cos takiego? Co dalej? Wiem ze dala moj mocz do analizy. Do tego mialam za wysokie cisnienie 130/88 i za tydz znow musze isc:-) Moze wiecie co robia tutaj w takim przypadku?:-(

WITAM PONOWNIE :tak:

ALEX AUTKIEM JECHAŁO SIE SUPER ( MUSZE PRZYZNAĆ ŻE BARDZO ZA TYM TĘSKNIŁAM) I NAWET SIE NIE BAŁAM:szok: MYŚLAŁAM ŻE BĘDZIE GORZEJ ALE TO JAK JAZDA NA ROWERZE TEGO SIĘ NIE ZAPOMINA NAWET JAK MA SIĘ KIEROWNICE NIE STEJ STRONY NIE WSPOMNE O ZMIANIE BIEGÓW LEWĄ RĘKĄ:szok::-p I MOŻE NIEDŁUGO BEDĘ WYPUSZCZAĆ SIĘ CORAZ DALEJ:tak:;-)

ANOLI84 NIESTETY JA CI NIE POMOGĘ NIE MIAŁAM NA SZCZĘŚCIE TAKIEJ SYTUACJI I PRAWDE MÓWIĄC SAMA CZEKAM NA WYNIKI BADAŃ KRWI :tak: PODEJRZEWAM ŻE DADZĄ CI JAKIEŚ LEKI NA USUNIĘCIE TEJ INFEKCJI TAKŻE NIE MARTW SIĘ NA ZAPAS :tak: POZDRAWIAM I ŻYCZE ZDRÓWKA TOBIE I MALEŃSTWU

Dzien dobry w srodowy poranek :-);-)
Olinda- no to swietnie, ze autkiem jezdzilo sie dobrze. Fajnie masz teraz, to jednak jest wolnosc, nie?
Anoli84- niestety ja tez nie moge pomoc, bo nic takiego nie mialam. Zgadzam sie z Olinda, ze nie masz po co sie martic na zapas, oni na pewno sie Toba odpowiednio zajma. :tak::-)

A my powolutku wstajemy. Tzn Olivier jeszcze troche podsypia, ale ja juz na nogach. Zaraz przygotuje mu mleko, sobie tez jakies sniadanko... A potem moze do miasta. Musze sie dzis wybrac do polskiego sklepu, bo nie bylam juz jakis czas. A na razie milego dzionka :-)

JA TEŻ SIĘ WITAM Z RANA:tak:

MY JUŻ O ŚNIADANKU I NIE BARDZO WIEM CO DZISIAJ BĘDE ROBIŁA, POGODA DO BANI WIĘC PEWNIE POSIEDZIMY W DOMKU.
A Z AUTKIEM TO RZECZYWIŚCIE JEST MI DOBRZE JUŻ NIE MUSZE SIĘ MĘCZYC CHODZENIEM DO PRZEDSZKOLA A MIALAM JAKIEŚ 30 MIN MARSZU:-(NO I MAM OGROMNĄ PRZYJEMNOŚĆ UWIELBIAM PROWADZIĆ:tak::-D:-D

A JESZCZE MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ ŻE PANI Z PRZEDSZKOLA BARDZO POCHWALIŁA OLĘ. POWIEDZIAŁA ŻE OLA BARDZO SZYBKO SIĘ ZAKLIMATYZOWAŁA I NAWET ZACZYNA ŁAPAĆ SŁÓWKA NP MÓWI APPLE I TERAZ BĘDZIE CHODZIŁA 4 DNI W TYGODNIU:tak:

MIŁEGO DZIONKA

reklama
Witam równieżw srodowy poanek.No u nas tez juz pochmurno ale jak dla mnie to jeszcze ciepło.Ja chodze tylk ow cieniutkiej bluzeczce na długi rekaw.

Olinda no to faktycznie dobrze masz z tym autkiem,no ja to mam nawet nie 10 minut do przedszkola.a ty jeszcze z brzuszkiem.A potem z malenstwem.Fajnie, że Ola się tak ładnie zaklimatyzowała bo to chyba ważne.U nas też nie było żadnych problemów i ciesze sie,u nas to jest tak że Kolin to nawet nie chce myslec o powrocie do PL.a co do słowek to dzieci szybko łapią.

Alex udanych zakupów.

ok babeczki trzymajcie sie pa

Do góry