reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
dzien dobry:)

Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Wlasnie robie liste rzeczy do szpitala i nie wiem co jeszcze mam dopicac

Dla mnie-
karta ciąży,
pizama-koszula
kapcie
podpaski
majtki poporodowe
stanik do karmienia
gumka do wlosow
balsam do ust

Dla malucha-
nosidełko
kocyk
body 2 rozmiary
pajacyk 2 rozmiary
rekawiszki
czapeczka
pampersy
chusteczki mokre
i co jeszcze? mam wziac puder do tylka i krem czy dla takich maluchow sie nie uzywa?

Ostatnia edycja:
Nie no dowód możesz sobiw odpuścić. Wwz chusteczki dla dzidzi.Chustwczki jednorazowe malutka paczka chociaż. Zamiast piżamy radzę koszule wygodniej jak badają. Ja dziś też robie torbę jak coś mi się przypomni to napiszę. A i jeszcze jedno w general rodzisz?

to tak jak ja tylko pwnie terminy inne, posypki nie ale wez np sudokrem albo inny krem na pupe, moze nie zawsze bedziesz uzywac ale moze sie przydac , mi sie przydalo, jeszcze pieluchy tetrowe i nie zapomij smoczka moja nie chciala ale moze cie uratowa, nie wiem jak z laktatorem ja tam mialam swoj, ladowarka do telefonu niby nie mozna i mi cholera odlaczyla a ja unieruchomioina po cc ale i tak mialam.

Ja mam termin na koniec lutego ale nic nie wiadomo:) laktator bede dopiero kupowac, tetry musze dopisac, a szlafrok brac?:) A smoczek kupuje sie specjalny dla noworodka? ladowarki brac nie bede bo mam dwie baterie do mojego tel:-) i to chyba juz wszystko bo co jeszcze brac skoro bede mozliwe, ze tylko kilka godzin po porodzie, a jak dluzej to maz moze mi dowieść
Kurcze jeszcze troche to mi podrozna walizka wyjdzie heheheh

ja szlafrok wzielmam i niepotrzebnie tam jest prawie 30 stopni na noworodkowym ze nawet jak szlam na spacer to za gorao, mialam tylko go raz zeby sie zakryc na spacerze al jak os to wezme jakis cienki podomke tylko nigdzie kupic nie moge, a to iejsce zajmuje niepotrzebnie, rezniki tez wez swoje, malego nie beda kapac ale dla siebie jak najbarziej, a plyn dali swoj antybakteryjny bardzo dobry

reklama
Mam taki cienki szlafrok( kupilam w primarku z 5lat temu:D) to wezme, a o recznikach nawet nie pomyslalam:/ Dzieki:) Tak czy innaczej mamy mniej rzeczy do zabrania niz bysmy w pl pakowaly bo w najlepszym wypadku wychodzimy w ten sam dzien. A Ty Verita jak dlugo zostajesz po cesarce?

Do góry