reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

lilih ne daj sie zastraszyc , raka u plodu??? toz 80 % dzieci w pl musialay by to miec.Ale ma racje jak nic sie nie dzieje to odstaw, ok 16 tyg i tak juz twoje lozysko tyle jej wytwarza ze nie potrzeba brac niczego
ja mialam tutaj cc na zadanie i wspominam bardzo dobrze, zupelnie inaczej od horroru ktory opisujesz , tutaj jest innna opieka. za to porod w pl wspominam tak sobie sn.

reklama
Lilith ja tez mialam cc w pl i zle wspominam, tu mialam druga i bylo wszystko ok, naprawde bardzo sobie chwale, teraz za 7 tyg bede mec trzecia cc i jestem spokojna

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję. Co do luteiny, to oczywiście nie odstawię, z córką brać musiałam, teraz nie wiem, wole nie ryzykować. Skoro też ją mam [ od mam z UK - dziękuję :* ] to wolę brać. A oni niech sobie mówią co chcą, nie mam pojęcia skąd takie szalone wymysły :szok:
Widzę, że w polsce to chyba wszystko umieją spartaczyć :-D Nie chciałabym być tu przykuta do łóżka przez długi czas po porodzie ale widzę, że chyba nie będzie z tym problemu nawet gdyby doszło do cc, choć moje nerwy mogłyby tego nie wytrzymać :-(

Hej co u Was? Jak sie czujecie? Ja nadal super :tak:, jakas laskawa ta ciaza dla mnie ;-). Ale mlody szaleje w brzuchu porzadnie :-).
Ostatnio rano czesto mam mdlosci ale jak zjem sniadnie to na szczescie mi przechodzi ;-).

Hej

JA też nadal w dwupaku, wizyta 22go, położna mi ostatnio wymacała pośladkowe ułożenie i ciekawe jak to się skończy. Chciałam rodzić sn ale im bliżej tym bardziej się boję i niewiem czy na cesarkę nie zmienię. NIe było tak źle w Pl, 15 min i była malutka z nami, boję się wielogodzinnego bólu i tego czekania czy wszystko będzie ok... niewiem niewiem

Pakujecie się? Ja mam prawie wszystko kupione, własnie ten cienki szlafrok mi został i ręcznik dla Malutkiej. Ciuszki body+pajac? Jak sn to jeden kpl? a jak CC to ile?

Ja na cc mialam ich koszule potem sie przebrałam w swoja. Recznik dla malej raczek zbedny tutaj nie kapia dzieci a ty raczej tez jej nie wykapiesz w zlewie. Cienki szlafrok kupilam w primarku za grosze troche taki tandetny ale będzie dobrze. Ile pampersow bierzecie?

reklama
kupilam na ebayu ale jak sie okazalo od polki, to taka zwykla koszula tylko z rozcieciem na piersiach ze jak karmisz to nic nie widac i podnosisz tylko taka mala klapke, a jak chodzisz to niczym sie nie rozni od zwyklej. dla mnie rewelacja

Do góry