reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

rok temu bylam 2 dni , teraz jak nie bedzie komplikacji ( poprzednio troche bylo) to chce na drugi dzien wyjsc bo szkoda mi starszej corki co ona biedna zrobi?
recznikj eden ci starczy, ja jeszcze nie zrobilam wlizki jakos mi zlecialo musze w koncu sie wziasc. Taki szlafrok z primarka mialam ale na carboodzie poszedl pewnie za jakies pikacze, trudno cos wymysle

reklama
Ja tez sie jeszcze nie spakowalam jak na razie robie liste i odkladam na bok co juz mam, dzis jade odebrac lozeczko. czym bedziecie przykrywac dzieciaczki do spania?

o widzisz tez po dwoch dniach wyszlas, ja w piatek cc po poludniu i w niedziele wyszalm ( nawet nie wiedzialam ze to niedzielea byalam taka zakrecona)
ja dla dzidzi mam spiworki, ale na poczatek rozek bo latwiej brac dziecko, mam tez zakupione kolderki bo strarsza miala dwie pzez przypadek jakos mi sie kupilo, ale na poczatek rozek, spiworek porem kolderka

Witajcie :)

Powiedzcie mi proszę, czy jak już raz się miało cc to jest szansa by rodzić sn?? Jak to wygląda w UK? Czy do cc musza być jakieś wskazania tylko i nie patrzy się na tak odległy poród?? :zawstydzona/y:

Ocwiscie po jednym CC mozezesz rodzic sn. Zapytaja sie ciebie jak chcesz rodzic. Mi moja polozna powiedziala ze jakbym sie uparla to teraz po 2 cc tez bym mogla rodzic sn. Ale ja nie bede ryzykowac.

Znam babkę co po 3 cesarkach urodzila naturalnie ponoć z niej wyskoczyła. Tutaj rodzisz jak chcesz ja jestem 15 miesięcy po cc i dziś pytała czy zmieniłam zdanie i chce sn ale ja nie chce. za 3 tyg rodze.

reklama
To dla mnie na prawdę dobra wiadomość. Mam ogromny uraz po cc w polsce. Przecieli mnie tam na żywca, nikomu nie życzę tego bólu, później ponad tydzień leżałam pod morfiną i znieczuleniu, po miesiącu ledwo chodziłam i jeszcze zapomnieli leki podać na wstrzymanie laktacji, z powodu leków nie mogłam karmić.. Kolejny ból gratis plus gorączka etc. Tu nie powinny dziać się takie rzeczy ale uraz urazem.. tym bardziej, że w pl również chciałam rodzić naturalnie ale po prawie 50h na porodówce i tylko 8cm nie było postępu dalszego :( Miałam tydzień wywoływane zastrzykami a od 3 cm i wejścia na porodówkę oksy.. nawet wody musieli przebijać.. takie konowały.
Dziś za to, tutaj położna, poprosiła mnie bym odstawiła luteinę bo ona powoduję raka u płodu.. :-)

Do góry