reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

polaa jeszcze nie. Na razie tylko na usg widziałam jak biło ale bezdźwiękowo. Położna mi mówiła,że mam się u niej pojawić w okolicach 16 tyg i wtedy posłuchamy serduszka bo ostatnio jeszcze za wcześnie było.

reklama
Dziewczyny,na poczatku ciazy z Olivka mieszkalam za Londynem i dostalam numer do poloznej,zadzwonilam i ona do mnie po 2 dniach oddzwonila i po kilku dniach juz widzialam ja 1wszy raz.Pod koniec 5 miesiaca jak sie przenioslam do Londynu to tez ten sam lekarz co teraz mnie musial zareferowac ale w 3 dni od wizyty u niego polozna zadzwonila i ustalila wizyte.Teraz tylko takie zamieszanie wyszlo i slyszalam ze teraz tak maja bo duzo poloznych im odeszlo i maja teraz mniej no ale ze tego listu niby nie dostali od lekarza to juz przegiecie-pewnie dostali a poprostu burdel tam maja i juz.Ale stwierdzilam ze nie bede juz do lekarza jezdzic tylko odrazu do szpitala pojade i sie sama u nich zarejstruje na miejscu,wiec mi nie powiedza pozniej ze list nie doszedl.

kamilalopez aż dziwne w tym kraju, że niby jeden NHS a różne zasady. U nas w przychodni są 2 dni kiedy położne przyjmują i mogę sama się zapisać kiedy chcę. Teraz w tej ciąży dostałam nr do położnej i pierwszą wizytę zrobiła u mnie w domu. Poza tym co mnie zdziwiło w drugiej ciąży mam mniej wizyt u położnej niż w pierwszej. Tak jest rozpisane w tej książce ciężarnej. Na szczęście mogę przychodzić tak często jak chcę albo coś mnie niepokoi.

joasia super, że na usg wszystko ok.

elika na kiedy masz termin? Bo widzę, że chyba coś tak jak ja. Ja na 17 grudzień. Mam nadzieję, że nie przenoszę i święta spędzimy już w domu z maluszkiem.

Ja sie melduje:-)
Karis pewnie,,daj znac jak bedziesz po usg,ja dalej poloznej nie widzialam i dzis dzwonilam do nhs i wiem juz co pomieszali-powiedzial mi facet ze w ciagu 3 dni polozna sie odezwie i umowi na wizyte i usg.

Ja też się melduję:-D

karis wszystko będzie dobrze:tak: powodzenia!

bajeczka obyście na świeta byli już wszyscy razem;-)

Ja mam jutro 1 wizytę u położnej:-)
A w czwartek lecę do Polski.

no tak pusto tutaj strasznie buuu.....
wróciłam z usg i maleństwo piękne łez nie brakowało, ma całe 5.9 cm no i termin na 20 maja
biggrin.gif
biggrin.gif
przezierność karku 1,36 mm więc jestem zadowolona oby tak dalej
yes2.gif
czekam tylko na wynik z krwi jak nie zadzwonią za tydzień tzn że jest dobrze i przyjdzie tylko list
suwaczka jednak chyba nie zmieniam
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
karis to super:tak:

a ja miałam dzisiaj pierwszą wizytę u położnej:tak:
jutro lecimy do polski więc idę się właśnie pakować:)
a dzisiaj mój synek kończy dwa latka:szok: Boże keidy to przeleciało??:-D

reklama
Do góry