reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

maureen uważaj na siebie i nie dotykaj brzuszka jak twarnieje bo nie wolno:tak:
czasemi to już nie wiem co mam gotować na te obiady a tu jutro znowu od nowa i do tego teraz to leje deszcz na całego:wściekła/y:
To lecę małego kąpać i do spania w końcu niech idzie:-D
dobrej nocy życzę Wszystkim, brzuchatkom bez przerw na siusianko;-)
papatki!

reklama
Mam pytanko; jaki materacyk kupowałyscie do łóżeczka, bo łóżeczko dla siostrzenicy mam już wybrane ale zastanawiam się nad materacem, wiem tylko, że nie ma być sprężynowy:-).

Mamunia mam 2 starszych braci-jeden o 4 a drugi o 6 lat i jak bylam mlodsza to wiecznie sie bilismy,a raczej od jednego wiecznie obrywalam a przed drugim zawsze zdazylam sie zamknac w lazience lub toalecie no i jednego dnia byl tak na mnie zly ze wybil szybe ktora byla na gorze w drzwiach toalety:-DA tamten drugi co mnie zawsze bil,pozniej zrobil sie najukochanszym bratem i potrafil mi oddac swoje ostatnie pieniadze jak chcialam na cos:tak:
Ja jeszcze nie klade malej w lozeczku spac bo u tej szwagierki to mamy pokoj 2x2 metry wiec jeszcze nie kupilam materaca i niestety nie pomoge,ale sama z checia sie dowiem jaki jest najodpowiedniejszy;-)
Ja to jak bym wiedziala ze mam urodzic dziecko ponad 4 kilo to bym chyba odrazu poprosila o cesarke-moja mama mojego brata rodzila silami natury i wazyl 4,5kg i mowila ze bol o wiele wiekszy niz przy wczesniejszym bracie,ktory wazyl okolo 3,5.
A co do ubioru chlopca na rozowo a dziewczynke na niebiesko to slyszalam jakis czas temu gdzies ze w ktoryms europejskim kraju tak wlasnie ubieraja tylko ze teraz to juz nie pamietam w ktorym:tak:

Jak tam bajeczka ??? :-D
U mnie spokoj, choc przed chwila tak mi sie goraco zrobilo jakbym miala zemdlec, az okno otworzylam... ale nie zaliczam tego do objawow porodu :laugh2::laugh2::laugh2:

kamilalopez identycznie u mnie bylo z bracmi, tez mam dwoch ale mlodszych. Ciagle byla wojna, tylko u mnie na zmiane raz z jednym trzymalam, raz z drugim... gorzej bylo jak sie we dwojke zmowili na mnie :laugh2::sorry:

Dobranoc dziewczyny...

reklama
Witam :-)
A jutro w koncu jedziemy mala zarejstrowac i w koncu bede mogla wyslac papiery na CTC-i musze sie dowiedziec w tutejszym Job Centre czy moge zlozyc papiery o SSMG jesli czekam na decyzje o CTC bo slyszalam rozne informacje tu na forum
strasznie dlugo czekalas na rejestracje:szok:.U nas praktycznie na biezaco to robia:tak:.
Jesli chodzi o ssmg to jesli sie jeszcze nie kwalifikujesz to radze poczekac na decyzje w sprawie ctc.Wydaje mi sie ze to nic nie daje jesli wysylasz wczesniej papiery bo oni i tak przysylaja decyzje odmowna i kaza jeszcze raz aplikowac jak dostaniesz ctc. Przynajmniej ja tak mialam i jak dostalam ctc to znowu po forme,podpis poloznej,pieczatke i wyslac.
Swoja droga ciekawe czy dostane ssmg bo jak dostalam decyzje o ctc to nie moglam sie polapac o co biega z tymi kwotami i ile tak naprawde mi przyznali. Dzwonilam na infolinie to mnie odeslali do job centre a tam tez nie wiedzieli i kazali skopiowac dokumenty i wyslac razem z forma.Paranoja jakas:wściekła/y:.nikt nic nie wie:no:

Do góry