reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam,

Maureen ja tez mam nocke do tylu:((( Maly dal nam popalic w nocy:(( A wszystko to, przez pomyslowosc opiekunek w przedszkolu. Postanowily dzieciom zorganizowac dzien pluskania w wodzie. Jest zima przeciez, wiadomo bylo czym to sie skonczy. Ech...szkoda gadac.
To jednak bedziesz miala Kochana 3 corcie?

Makta wielkie gratulacje!!!
My jak lecimy do PL, to zawsze sie mowi, ze na wakacje, szkoda tylko, ze to nigdy nie ma nic wspolnego z wakacjami:)) Wiec sama nie jestes:))

reklama
Myleene,

w sumie to nie wiem na 100%, na ostatnim usg tak mi powiedziała babka, która robiła scan :tak: Ale.. wszystko się może zdarzyć :-D Czekam z niecierpliwością na ostatnie usg w 36 tyg., wtedy chyba nie będzie wątpliwości ;-)

Tiaaa... maja tutaj ciekawe pomysły :nerd: Ostatnio moja Paulina grała w piłkę nożną na dworze, a lało jak nie wiem..:wściekła/y:

Maureen...Śliczny ten twój cudaczek....Płci nigdy nie mówią na 100%, bo się boją, że jak się nie daj boże pomylą to ich zaskarżysz... Nam babka powiedział tak: "Nie mogę potwierdzić na 100%, ale na moje oko będzie to chłopak", a potem poza gabinetem powiedziała, że ma 99% pewności ;-)Mam pytanko...czemu będziesz miała jeszcze scan w 36 tyg? Ile już ich miałaś? Bo ponoć przysługują tylko 2. Pierwszy w 12-13 tyg. a potem około 20 tyg.....:confused:

Karolek nadal ma stan podgorączkowy.
Marudny jest troszkę, ale w nocy nieźle spał.
Krzyś za to narzeka na ból gardła, ciekawe czy to wymówka by nie jeśc śniadania czy rzeczywiście coś się kluje, temp mierzyłam to ma 37, 2 więc trudno coś powiedzieć.
Makta wielkie grtaulacje!
Mamunia2 a jak chłopaki gorączkują?
Myleene zdrówka dla Alusia życzę;)

Medio- Alus niestety tak i to mocno, ma 39 do 40 stopni, a po syropku i okładach spada na godzinkę do 38 stopni i znowu rosnie, biedaczek strasznie się męczy. Domis za to, odpukać, ma tylko stan podgorączkowy.

Dzien dobry:-)
Maureen
dzis niestety tez jestem do tylu bo mala nie dala mi sie wyspac:-(Od 24 do 2giej w nocy nie chciala mi usnac i pozniej od 6 do 8 tak ze bede musiala chyba przespac sie pozniej troszke
Myleene ja nie wiem czym oni tu mysla,ale widzialam wiele razy jak w szkole w poblizu dzieciaki ganialy na dworze z pilkami w krotkich rekawach i spodenkach w grudniu:shocked2:

Medio- Alus niestety tak i to mocno, ma 39 do 40 stopni, a po syropku i okładach spada na godzinkę do 38 stopni i znowu rosnie, biedaczek strasznie się męczy. Domis za to, odpukać, ma tylko stan podgorączkowy.
To tak jak mój Lolek w piątek. Dziś już lepiej, ale strrrrrasznie marudzi:wściekła/y:, pewnie coś go boli.
A co podajesz na gorączkę?
Mój Karol jest strasznie opory do leków pluje, płacze, zaciska zęby. Z Krzysiem miałam to samo.:blink:
Kamilalopez trzymaj się, może dziś w nocy będzie lepiej.:-)

Wlasnie najgorsze z takimi maluchami jest to ze nie moga Ci powiedziec co ich boli,itd a nie zawsze mozna sie samemu domyslec:-(

Tak wogole to kiedy dzieci zaczynaja przesypiac wiecej godzin w nocy?
Jakich szamponow uzywacie dla swoich maluszkow??Musze kupic malej jakis i nie wiem jaki:sorry2:

reklama
Pandorko,

jest tak, jak piszesz - są zazwyczaj tylko 2 usg, w 12 i 20 tyg., tak tez miałam, kiedy byłam w ciąży z Amelką. Teraz miałam jeszcze 2 dodatkowe i bedę mieć ostatnie kontrolne, własnie w 36 tyg. ze względu na tego włókniaka, którego wykryli :-( Muszą sprawdzić, czy nie urósł i czy nic się nie zmienia - przed porodem..

Medio,

zdrówka dla Karolka i Krzysia :tak:

mamunia2,

i dla Twojego biedaczka Alusia duuużooo zdrówka :tak:

kamilalopez,

takie bieganie na lekcjach PE ( czyt. w-f) w szkołach tutaj to norma :baffled:
Co do szmponu - ja od początku, przy obu dziewczynkach używałam Jonhsona, tego żółtego :tak: Włoski są po nim mięciutkie, puszyste i łatwo się rozczesują..

Do góry