reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzień dobry Babeczki,

ja wczoraj byłam u położnej, w końcu powiedziałam jej o moich wszystkich dolegliwościach - krew z nosa, napinanie brzucha, osłabienie itp., do tego o moich obawach, ze dziecko bardzo nisko sie rusza.. No i dowiedziałam się, że to wszystko jest normalne, a dziecko tak nisko, bo to już 3 ciąza i mięśnie juz tak dobrze nie trzymają, bo są osłabione :wściekła/y::baffled:
Na dodatek mam straszne zaparcia, jak mam iść do toalety, to już mam łzy w oczach, a jak nie mam przed, to na pewno je mam po wyjściu :zawstydzona/y::baffled:
I tym sposobem pomimo konsultacji znów żadnej pomocy i ulgi...:-(

Przepraszam, że tak smęcę, ale mnie to wkurzyło i w ogóle...

Pytałam o tego włókniaka, na szczęście wyznaczyli mi jeszcze jedno usg, dopiero w 36 tyg., ale cieszę się, że będę je miała. Mam nadzieje, ze to dziadostwo nie urośnie i nie narobi mi problemów przy porodzie.
Dostałam tez formę na Health in Pregnacy Grant, ile dziewczyny czekałyście na niego ?
Acha, no i zważyłam się w końcu ;-) Mam 10 kg na plusie, sama nie wiem czy to dużo, czy mało :confused: ale na pewno mam mniejszy brzuch niż w poprzednich ciążach..

Idę do mojego małego łobuziaka, przed chwilą rozlała herbatę i wgniotła kawałki pomidora w sofę :baffled:

Miłego dnia kochane.

reklama
Mauren mi też tak w drugie ciąży mówiła położna,że to druga ciąża i już słabe mięśnei itd. eee takie tam gadanie no nie.
Na zaparic polecam weetabix z mlekiem na śniadanie
weetabix_lifestyle_lr_400.jpg

lub jak masz oytręby owsiane, ale to chyba z Pl.

Medio,

ja wcześniej tez miałam różne problemy tego typu, zdiagnozowano u mnie, jeszcze w Pl zespół jelita drażliwego i jem raczej lekkostrawnie, pewnych pokarmów unikam, ale tak ciężko jeszcze nie miałam jak w tej ciąży :-( Jem śliwki, jabłka, muesli, warzywa, ciemny chleb itp. i nic..
Spróbuję i Weetabix, co mi szkodzi ;-) Dzięki ;-)

Maureen to fakt czasem w ciązy tak bywa, może coś pomoże.
Pij też dużo. no i zawsze można spróbowac jescze jogurt ACTIVIA.

Niestety również miałam problemy z wypróżnianiem w II trymestrze i w III też, ale w III tylko dlatego, że przyjmowałam magnez 3x dziennie. Musisz wzbogacić dietę w błonnik.

Ja sobie pomagałam za pozwoleniem GP suplementem diety Benefiber- dostępny w tesco.

benefiber.jpg

Medio,

u mnie activia jest na porządku dziennym :-D

Pandorka,

a na co konkretnie jest ten Benefiber, na zaparcia właśnie ?

Hej kochane ciężarówki :)):-D:-D:-D
Melduję sie po powrocie z Polski. Sporo mnie tutaj nie było bo tam nie miałam kompletnie na to czasu a teraz zepsułó się nam komp i teraz mamy pożyczony więc pewnie też w najbliższych dniach będę tylko z doskoku.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No ale mam nadzieje że o mnie całkiem nie zapomniałyście...:tak::tak:
Pewnie sporo mnie omineło ale nie mam szans na nadrobienie postów...
I jak przetrwałyście te straszne ataki zimy?? Patrzyłam na to wszystko w TV i łapałam się za głowę. Jakis koszmar!!!

I podpisuję się obiema rękami pod hasłem CHCĘ WIOSNĘ!!!!:-D:-D

Makta ja Cie pamietam :-p U nas zimy nie bylo za bardzo, jeden dzien snieg napadal i oczywiscie prawie armagedon anglicy tu mieli. :-D

Dziewczyny sluchajcie szukam jakiejs sprawdzonej firmy do transportu paczki z Polski do Anglii. Rodzice zrobili paczke, m.in. duzo rzeczy dla dzidziolka i szukam jak to teraz dostarczyc do mnie. Znalazlam w necie polskapaczka.co.uk ale duzo jest negatywnych opini o nich.
Moze wy znacie jakas firme, kuriera co moze dowiezc paczke. Jak nic nie znajde innego to sie najwyzej zdecyduje na ta polska paczke.

reklama
Makta witaj Skarbie:)

Lolus chory temp. ok. 38,5.
Byliśmy u lekarza dała antybiotyk, niby ucho, ja coś wątpię, ale nie wiem.
Moze przez zęby bo wyszły mu dwa ostatnio.

Do góry