reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio- to super ze Krzysia przyjeli a jak Krzysiu cieszy sie ze bedzie chodzil do polskiej szkoly ??? Nie mamy biletow bedziemy jechali autem a na prom kupimy w tym tygodniu ale bilet na prom w obie strony to jakies 120 f wiec do przezycia

Makta - tak odliczamy dni a kiedy wyjezdzacie bo my 18 grudnia, oczywiscie trzymam kciuki za Twojego paluszka ale jak sobie pomysle to mi az ciarki przechodza badz dzielna Kobietko bedziesz miala to z glowy i oczywiscie daj znac jak bylo

reklama
Olinda tak cieszy się, ale wiele o tym nie mówi, więc cięzkow wyczuć.
Za 2 tyg. już będzie pierwszy dzień w szkole. Jak go zapisywałam to zgłosiłam,że to na krótki czas 1-2 miesiące:),żeby późneij nie mieli pretensji, tu w Anglii tez załatwiłam wszystko w szkole zgłosiłam i podałam adres szkoły w Polsce.

Medio to super ze udalo sie wszystko zalatwic a tutaj w szkole nic nie mowili? nie wiem moze sie myle ale Krzys wydaje mi sie ze jest zamkniety w sobie zupelnie jak moja Ola jak mam z niej wyciagac co bylo w szkole to do wieczora nam schodzi:szok::-D:-D

Olinda zamnięty w sobie hmmmmjeśli chodzi o pytania dotyczce szkoły to tak , a poza tym szalony, lubi wariować, grać, sport, dużo gada, ale o tym o czym on chce a nie jak się go pyta hehehe (ale bardzo odpowiedzialny jeśli chodzi o Karolka).
A jak Ola do Olivki?

ehhe
sernik_z_brzoskwiniami_3.jpg

Medio - one oby dwie za soba przepadaja , ale jak Olivka placze to Ola zawsze mowi a moze jest glodna , a moze chce pic itd :-D:-D zawsze sie podzieli z Olivka wszystkim co ma chyba lepiej nie moglismy sobie wymarzyc jesli chodzi o stosunki miedzy nimi (puki co) bo za pare lat niewiadomo jak to bedzie :szok::-D:-D:-D

Medio ale mi narobiłaś ochoty na takie domowe ciacho tym zdjęciem :)
Normalnie zaraz chyba zwariuje he he he
I ciesze się że wszystko ze szkoła udało się załatwic :-D:-D:-D
No i wrociłam od tego lekarza. I jest mały klops...bo pani doktor stwierdziła ze jedyne wyjscie to zerwac cały paznokieć, co oczywiscie wiąże się z bólem i znowu tabletkami przeciwbólowymi :eek::eek:
Najblizszy termin to jednak dopiero poczatek grudnia. Do tego czasu mam brac antybiotyk jak palec bedzie się "paprał" i po prostu czekać...
ech jakos mi sie to nie usmiecha, bo jak brałam przez kilka dni antybiotyk to palec wygladał lepiej ale Mała dostała w buzi plesniawki :( no i jak ja mam czekac tyle czasu...
No i jestem w kropce i zastanawiam sie czy nie ma innego sposobu wyciecia np tego wrastajacego kawałka...myslałam, ze to bedzie prostsze.:-(
No ale trudno., musze przemysleć temat.
Olinda my najprawdopodobniej wyjezdżamy do Polski 21. O ile dobrze wiem mój ukochany juz zabukował prom ale reki uciąć sobie nie dam.

Olinda to SUPER,u mnei to samo, aż miło patrzeć;)))))
Makta ach Ci lekarze do grudnia masz czekać??? Mojego męża kolega miał tu w Anglii ścigany paznokiec, ale powiedział,że nie może normalni chodzić (kulał) i nie czekał tak długo.

Witam,
Makta z tymi lekarzami tu, to trzeba twardo...
Olinda milosci dziewczynek, a zwlaszcza Oli do mniejszej, tylko pozazdroscic:))

Medio musze sie pochwalic, ze ostatnio wlasnie takie ciasto upieklam, tzn szarlotke, wygladala dokladnie jak na Twoim zdjeciu...zastanawiam sie czy to przypadkiem nie moja szarlotka...Nie chce sie chwalic, ale niebo w gebie:)))))

Medio...Twój mąż nie czekał, a jak to zalatwił?? Bo powiem szczerze że tez nie usmiecha mi sie do grudnia tak sie męczyć. I napisz jeszcze proszę czy po zabiegu długo cierpiał i sie męczył?? Bo to tez mnie bardzo interere...

reklama
Hej Kobitki
Bajeczka gratuluję córci!!!!! Wspaniała nowina!!!!
Makta współczuję Ci bólu!! Ja miałam widzę to samo tylko przestraszyłam się zabiegu i nie poszłam. Wyleczyłam się sama mimo,iż bardzo bolało. Po prostu codziennie po myciu podważałam paznokcia tam gdzie wrastał tak żeby odsłonić rankę. Robiłam to pilniczkiem do paznokci tak jakbym chciała wyczyścić pod paznokciem. O ile dobrze pamietam to chyba używałam Tribioticu, to taka maść w saszetkach. Można kupić w pl bez recepty w aptece. To środek przeciwgrzybiczy, antybiotyk i maść gojąca (dlatego Tri...). Myślę, że może ją znacie. Nakładałam troszeczkę na to miejsce wzgłuż paznokcia i tam gdzie wrastał uprzednio właśnie podnosząc go delikatnie pilniczkiem. Dużo wietrzyłam nogę i nosiłam luźno zawiązane buty a najlepiej klapki. Niestety długo trwało bo to był okres zimowy tak jak teraz i z leczeniem zeszło mi chyba do lata. Aha i ważne jest obcinanie takiego paznokcia, żeby go nie zaokrąglać tylko ciąć na prosto tak żeby nie wystawał poza palec ale nie tak krótko żeby znów nie wrastał. Najlepiej ten obcięty różek z tej chorej strony opiłować pilniczkiem żeby nie był ostry. Wiem,że to boli ale ściąganie boli bardziej!! Ja miałam kiedyś zabieg łyżeczkowania na stopach bo zaraziłam się jakimś paskudztwem na basenie i robiły mi się takie jak kurzajki, po tym zabiegu już chyba nigdy więcej nie dam sobie nic robić na stopach!!!!!!
Aha nadmienię jeszcze, że tą maść można stosować karmiąc, działa tylko miejscowo. Ja wtedy też karmiłam Kubusia.
Mam jeszcze pytanie do kobitek, które dostały już SSMG. Ile czasu upłynęło od momentu wysłania wniosku do odebrania pieniążków? Czy składałyście wnioski jeszcze przed urodzeniem dzieciaczka czy już po? Ja idę w piątek do lekarza i mam nadzieję, że tym razem mi poprawnie wypełni papiery i będę mogła spokojnie wysłać, tylko nie wiem ile się na to czeka.
Buziolki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry