reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Pinka- ja i tak za 2 tygodnie jade do Polski i skonsultuje to wszystko z lekarzem. A piersia nadal jeszcze karmie , to chociaz to dobre. No i chodzimy na dlugie spacerki z Oliwierem, moze poza dniem dzisiejszym, bo leje caly dzionek, ale tak to zawsze okolo3-4 godzin. Martwi mnie jedynie okres jesienno-zimowy w UK i to, ze w koncu przestane karmic piersia ktoregos dnia i co wtedy z D3? Ale tak jak mowie, zasiegne opinii lekarza.

reklama
:-):-):-):-):-)

Ja jeszcze jakiś czas temu podawałam po jednej kropelce dziennie:tak: Przestałam jak zawitało do nas słoneczko. Ale pewnie jesienią znowu zacznę:tak:

Chyba muszę sprostowac tutaj wypowiedź PINKI;-) Jeśli chodzi o podawanie witD3:-) Jest odwrotnie niż napisałaś bo jeśli dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym to nie potzrebuje dodatkowo dostawac tej witaminki bo ma ją juz w swoim składzie. Natomiast można podac jeśli się karmi piersią:-)

Stefanko moja kochana:-):-):-) Ja niestety też poroniłam swoją pierwszą ciążę przez to że lekarz się za bardzo nie przejął moim plamieniem:-:)-:)-( Wiem od tutejszego lekarza, że dopiero po trzecim poronieniu daja np.duphaston na podtrzymanie:confused:
Za to bardzo mi się podoba podejście lekarzy do podawania antybiotyków:tak: Cieszę się że nie zapisują go przy każdej małej infekcji:tak: Nie ma co zaśmiecac wątroby naszych maluszków już od samego początku:-)

sylwia ja tez poronilam jedna ciaze i to w dodatku w Polsce. mimo ze chodzilismy na prywatne wizyty do profesora itd. i tez lekarz nie widzial pewnych problemow. i powiedzial mi ze natura sama reguluje takie sprawy i jak by mi dal na potrzymanie to pozniej moje dziecko by sie chore urodzilo albo cos ?!?!

Niekoniecznie chore by się urodziło:no::no::no:
Ja rozumiem że poronienia biorą się z tego ze organizm odrzuca uszkodzony płód ale świadomośc że nikt nic nie zrobił, nie zawalczył w żaden sposób.......boli:-(

sylwia.m- tutaj mam akurat taki artykuł ze najbardziej narazone na brak witaminy D3 sa dzieci karmione sztucznie:sorry2: a nie piersia........

https://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/krzywica_i_witamina_d3.html

ja uwarzam ze wszedzie w kazdym kraju mozna stracic dziecko nie koniecznie z winy lekarzy ale ich obowiazkiem jest sie zainteresowac pacjentem w odpowiedni sposob
Dla anglików wysypka przykładowo jest normalna/byc moze dla 50 dzieciaków to bedzie normalne ale dla tego jednego moze okazac sie czyms powazniejszym dlatego nie mozna wszystkich przypadków traktowac tak samo tylko indywidualnie a tutaj wlasnie wszystkich traktuje sie tak samo

no niestety wlasnie tak mi odpowiedzial na moje pretensje...
no ale nie ma co wspominac smutnych rzeczy. szczegolnie na tym watku.

reklama
Witam!
Aż się boję , jak pomyślę że w grudniu urodze moją dzidzię myślę i żeby się nią tylko dobrze zajęli, bo wiadomo,że takim maluchem to strach o wszystko.

Do góry