reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Sylwia - nie pomieszalo Ci sie, raz pisza tak, a raz tak, co ekspert to inna teoria :dry:
Ja znalazlam taki artykul: Dbam o Zdrowie - Dzieci potrzebują witamin D i K
Dlatego wazna jest intuicja matki.

I znalazlam jeszcze jeden ciekawy artykul dla zainteresowanych mam o tej tematyce: Niedobór światła słonecznego a karmienie piersią
Wydaje sie najwiarygodniejszy z tych wszystkich ze wzgledu na zrodla na podstawie jakich powstal.

no zeczywiscie pogubic sie mozna:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
DZIEŃ DOBRY:-) WCZORAJ TROSZKE GORĄCO BYŁO NA NASZYM FORUM JAK NIGDY:tak::-D A CO DO WIT D3 WYDAJE MI SIĘ ŻE KAŻDA MAMUSIA POWINNA SŁUCHAĆ SWOJEGO SERDUSZKA I INTUICJI I POSTĘPOWAĆ W ZGODZIE ZE SOBĄ JA TAK ROBIŁAM Z OLĄ I WSZYSTKO BYŁO DOBRZE A PRZECIEŻ PRZY PIERWSZYM DZIECKU CZŁOWIEK BARDZIEJ PRZERAŻONY JEST NIŻ PRZY DRUGIM BYNAJMNIEJ TAK JEST U MNIE ( PRZYNAJMNIEJ TERAZ) :-) BUZIAKI

No ja mam termin dokladnie na 25 grudzień, czyli Boże Narodzenie, ale miło by był urodzic pare dni wcześniej.

DZIĘKUJE CI BARDZO WKOŃCU ODWAŻYŁAM SIĘ UJAWNIĆ:tak::-D CHOĆ MÓJ MĄŻ CHWALI SIE JUŻ OD PIERWSZYCH CHWIL JAK TYLKO DOWIEDZIAL SIE ŻE BĘDZIE TATUSIEM PO RAZ DRUGI:tak: BUZIACZKI

Medio- nie wiem jak to bedzie u Ciebie, ale ja mialam termin na 12 grudnia, a urodzilam 26 , wiec mozesz i w styczniu urodzic, wiesz, nigdy nic nie wiadomo...;-)
Olinda- a kiedy Twoj termin? ( a juz widze na suwaczku :) )

Dokładnie tak, pierwszą ciąze miałam przenoszoną, wiec i ta może też być. Zobaczymy, ale jak bym miała planowaną cesarkę to ponoć wcześniej wyznaczają sami termin, zobaczy sie:)

reklama
medio ja mialam termin na 18 a urodzilam 23 grudnia :) no ale nigdy nic nie wiadomo! hhehe ja to sie nastawialam nie wiadomo dlaczego ze urodze na pewno przed terminem. jak byl 20 to poszlam do poloznej i powiedzialam jej ze juz mam tego dosc i ma cos zrobic heh no i zrobila mi masaz szyjki i powiedziala ze jak w ciagu 48h nic sie nie wydarzy to powinnam sie nastawic na wywolanie farmakologicze ktore bedzie najszybciej 10 dni po terminie. no ale cale szczescie masaz podzialal :))
ehh fajnie tak sobie wspominac!

Do góry