reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Dziewczyny co do ogrodka to ja tez nie mam zawiele pare kafli , wiekszosc w kamyczkach ale mam dwie rabatki i jak je zapuszcze ze nie widac gdzie kwiatek a gdzie chwasty to mam troche roboty poza tym z pod kamyczkow tez wychodza chwasciory a z tym to jest gorzej tak wyciagac :wściekła/y::wściekła/y: wolalabym trawke :tak: no ale nie ma co narzekac jakis wybieg jest no i jest gdzie grilla zrobic :tak::-D:-D:-D

reklama
Cześć

Ja chciałam się tylko pożegnać z Wami drogie mamusie i ciężaróweczki jutro rano zmykamy do Polski na urlop na tydzień całą rodzinką.
Odezwę się jak wrócę nadrobię co za ten czas naskrobałyście.
PAPA

hej laseczki ale dzis pieknie, slonko swieci ma byc do 23 stopni :D wow nawet wiatru nie ma a ja jak na zlosc siedze w robocie zamiast troszke zalapac witaminki D ale podobno caly weekend na wyspach sloneczny :D wiec moze jutro przejde sie na spacer do parku mam nadzieje ze u was tez slonko dopisuje i humorki lepsiejsze ;)

Myleene - wlasnie ja tez sie zastanwiam bo chcielismy jakos w grudniu z maluchem jak juz sie urodzi jechac samochodzikiem do polski i tak pytam bo ciekawa jestem jak Twoj maly zniesie podroz, my bysmy chcieli jechac na swieta wiec dzidzia by miala ze 3 miesiace ale nie wiem czy nie bedzie za duza roznica temperatur i zeby mi sie moje slonko nie rozchorowalo no nie wiem jeszcze musimy sie zastanowic teraz jest sliczna pogoda i napewno podroz tez bedzie latwiejsza ale czekam na sprawozdanie z podrozy ;)))

olinda - ale z Ciebie szczesciara ze mozesz sobie wyjsc na ogrodek ja mieszkam w wiezowcu ewentualnie na 17 pietrze na dachu mozna by bylo grila zrobic haha ale ogolnie wokolo mnie prak i pola golfowe i morze wiec tez jest gdzie wyjsc tylko zazwyczaj laweczki zawsze pozajmowane i nie ma gdzie tylka posadzic

No nic mykam do pracy dalej i do milego

Myleene - jedeyne co wiem to ze mozna sie ubiegac nawet 3 miesiace przed porodem natomiast nie pozniej niz 12 mieisecy po narodzinach dzidzi bo wtedy Ci nie przznaja. Jesli dostajesz juz jaki kolwiek z tax benefitow to napwno SSMG Ci przyznaja no ale moze ktoras mamusia sie bardziej orietuje ;-)

Sachmecia jestes niestety w bledzie, bo mozna sie o niego ubiegac od 11 tyg przed porodem, do 3 m-cy po porodzie.
Chcialabym sie tylko dowiedziec, kto wam podpisywal czesc pt Health professional's statement, GP, midwives czy HV:confused2:
Bo mi odeslali papiery tylko i wylacznie dlatego, ze imie i nazwisko sama wpisalam (na prosbe GP zreszta!!)...

hmm, mi przyslali dwa listy, jeden bym poprawnie wypelnila papiery, a dugi, ze nie dostane reason: bo nie?!!
co to za reason ma byc, to nie reason?!!

Medio
a Tobie przyznali?

reklama
:zawstydzona/y: no to nie wiem czemu mialam w glowie 3 miechy przed i 12 po moze jak czytalam o tych wszystkich benefitach to mi sie pomerdalo zreszta skleroza mi zaczyna dokuczac mam nadzieje ze to tylko uroki ciazy a nie moje latka haha :-D

Myleene - a masz rezydenta ?? holerka pisz odwolanie moze jednak Ci sie uda

Do góry