reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

kasperimaja- ja sama nie mialam... ale 2 tygodnie temu rodzila tu moja znajoma... pierwsze dziecko za pomoca cesarki bo mala byla zle ulozona... a teraz sama chciala mimo tego ze nie byla wskazana... po prostu bala sie tak samo jak ty... i zrobiono jej CC bez problemow...

reklama
mnie cc nie chcieli zrobić, nie miałam wskazań, bałam się naturalnego porodu, ale tak mnie cesarką wystraszli,że można umrzeć itd. ze oduściłam w końcu po długiej bitwie.

Moje pierwsze dziecko 3900, drugie 4200.
A masz kogos kto Ci pomoże przy bliźniakach;-), zamierzasz karmić piersią:rofl2:?

Medio do pomocy nie bardzo mamy kogos:( Napewno tesciowa przyjedzie w pierwszych dniach potem moja mama na 2-3 tyg, no a potem trzeba bedzie liczyc na swoje cztery rece...jakos to bedzie...najbardziej sie boje podwojnych kolek i nocnych pobodek na zmiane raz jedno raz drugie....Juz teraz w brzuszku jak mnie kopia to najczesciej wlasnie na zmiane, no ale mam nadzieje ze to im sie jeszcze zmieni..
A co do karmienia to chcialabym naturalnie, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma nic wygodniejszego niz zawsze swieze cieple mleczko do podania:tak: Ale tak bylo z jednym, no a z dwojka...hm...zobaczymy jak mi to wyjdzie:baffled:moze byc wesolo..

A tak wogole to ja juz po dzisiejszym scanie. Na szczescie moje obawy co do wielkosci brzucha byly niepotrzebne:) Maluchy urosly calkiem sporo i waza 1.650 i 1.720 kg.:biggrin2: (a tylko 4 tyg temu mialy po kilogramie) . No i na dzien dzisiejszy oboje sa ulozeni glowkowo wiec jak tak im zostanie to porod bedzie naturalny..:sorry:Nastepny scan za 2 tygodnie..
Niestety w piatek musze znow jechac do tego szpitala zrobic test tolerancji glukozy bo ostatnie badanie krwi wykazalo troche za wysoki poziom cukru... tylko tu w uk ten test jest jakis do d....troche, bo trzeba czekac ponad 2 godziny pomiedzy kolejnym pobraniem krwi:szok: Z tego co pamietam w polsce to bylo godzinke...chyba zanudze sie w tym szpitalu, ale coz, jak mus to mus...

poza tym u mnie bol plecow i nog ciag dalszy wiec ide do lozeczka sie polozyc..
Dobrej nocki...

witam:)
ja juz po dzisiejszej wizycie w szpitalu, nic nowego sie nie dowiedzialam, maluszek w dalszym ciagu ulozony posladkowo:zawstydzona/y:jutro beda do mnie dzwonic i powiedza kiedy mam przyjsc na scan, a 9 kwietnia beda probowali obrocic maluszka jezeli nic sie nie zmieni:-(ale nie wiem czy to do konca bezpieczne, slyszalam troche zlych rzeczy o takim przekrecaniu...:zawstydzona/y:
poza tym zabraklo w szpitalu druczkow na health in pregnancy:baffled: i jestem niezadowolona:zawstydzona/y:
jedyna dobra wiadomosc to ze z moim moczem wszystko oki;-)
mam pytanko, moze ktoras z was wie czy takie obracanie dzidziusia trwa dluzej niz jeden dzien bo nie wiem czy brac jakies rzeczy ze soba...:zawstydzona/y:
pozdrawiam

iwee no to super, że u maluszków wszystko dobrze:-).

ja coś ostatnio nie mam weny do pisania a i pogoda śliczna to i czasu mam mniej, ale tak sobie was czytam i właśnie zauważyłam, że Medio- musisz koniecznie zmienić swój opis bo ciągle masz "mama krzysia" a co z Karolkiem;-)?

No i oczywiście witam gorąco nowe forumowiczki:-)!

Mamunia 2 no właśnie, przegapiłam, dzięki za upominienie:-D, dziś zmienię.
iwee super,że maluszki ułożone głowkowo,ale z tego co wiem to w PL, każda ciąza mnoga kończy sie cc, a Ty jak wolisz?
ada dobrze,że wyniki moczu oki.

Krzyś dziś ma konkurs w szkole na najlepiej udekorowane jajko, Wojtek z nim robił, takiego ludzika z jajka:-), jak wczoraj zaniósł do szkoły to wszyscy sie śmiali:tak:, taki śmieszny mu wyszedł.
Miłego dnia.

Ada nie mam pojecia jak wyglada przekrecanie dzidzi...njlepiej jak spytasz poloznej, ona napewno wszystko ci wyjasni.
Medio w Polsce tez naturalny porod jasli ulozenie maluchow na to pozwala.. a juz tymbardziej jesli to jest kogos drugi lub kolejny porod...Wiem bo moja mama pracowala na porodowce..
A ja sama nie wiem co bym wolala:sorry: Z mojego punktu widzenia wolalabym naturalny (2 razy tak rodzilam i ostatnim razem bylo naprawde latwo jak po masle), ale teraz ze wzgledu na blizniaki chyba bezpieczniejsza cesarka.. Najbardziej boje sie ze pierwszy pojdzie dolem a drugi cesarka i wtedy bede pocieta z kazdej strony:no: (to podobno dosc czesto sie zdarza jesli sa komplikacje po urodzeniu pierwszego blizniaka)..Zobaczymy, narazie probuje jeszcze o tym nie myslec...

iwee może jak to Twój trzeci poród to będzie dobrze.
Myleene ja do konsulatu jadę w poniedziałek, zrobiłam zdjęcia Karolkowi, a spotkanie paszportowe mamy w poniedziałek o 12.

reklama
Witajcie dziewczynki!
U mnie piekna pogoda, sloneczko swieci a niebo bez chmurne :-) az szkoda siedziec w domu :tak:

Melka co do zakupow online i przesylanie je z polski tutaj to sie z Toba czesciowo zgadzam, akurat w tym przypadku taniej mnie wyszlo kupienie rzeczy w PL i przeslanie ich do Ediego, moze tam gdzie wy mieszkacie macie wiekszy wybor w sklepach dla dzidziusiow, ale tutaj jest masakra, 3 sklepy na krzyz a ceny.... wiadomo, wozek ktory mi sie tutaj podobal osztowal rawie £600, materacyk do lozeczka £130, zaplacilabym za te 2 rzeczy £730 a tak zplacilam £450 razem z posciela do lozeczka :-) wozek nie jest tej samej firmy, ale jest podobny z wygladu :-) jestem zadowolona :-):-):-) gdybym znalazla tutaj cos co mi sie podoba to bym nie zamawiala z PL ale nie znalazlam w rozsadnej cenie :baffled:

Ada nie martw sie, bedzie wszystko dobrze :tak:
Iwee najwazniejsze ze maluchy zdrowo rosna

zycze milego dnia :-)

Do góry