reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
:-):-):-)Monika1213 Wielgachne gratulacje!!!
Cudny dzidziuś:):-):-):-)
8.gif

Witam,
oj dluuuuzy mi sie i to strasznie.W domku wszystko zrobione, czekamy tylko na malenstwo. Lepiej, zeby juz sie pojawilo, bo czuje sie strasznie zmeczona i mam wrazenie, ze ta ciaza trwa cale wieki...Poza tym moja waga mnie dobija:crazy:, wygladam jak sloniatko, mam tylko nadziej, ze jakos to zrzuce.
Nie mam zadnych objawow zblizajacego sie porodu, tylko strasznie bloli mnie noga w pachwinie, jest to pieczenie, ale do tego stopnia, ze mam problemy z chodzeniem. Czy moze wiecie co to moze byc??
Pozdrawiam:)

Witam,
oj dluuuuzy mi sie i to strasznie.W domku wszystko zrobione, czekamy tylko na malenstwo. Lepiej, zeby juz sie pojawilo, bo czuje sie strasznie zmeczona i mam wrazenie, ze ta ciaza trwa cale wieki...Poza tym moja waga mnie dobija:crazy:, wygladam jak sloniatko, mam tylko nadziej, ze jakos to zrzuce.

Nie mam zadnych objawow zblizajacego sie porodu, a połozna wspominala cos ostatnio o masazu szyjki. Czytalam gdzies, ze to bardzo bolesne, poza tym maja to wykonac w domu.Jakos tak dziwnie:baffled:. Dziewczynki, jak to wyglada z waszego doswiadczenia?

Strasznie bloli mnie noga w pachwinie, jest to pieczenie, ale do tego stopnia, ze mam problemy z chodzeniem. Czy moze wiecie co to moze byc??
Pozdrawiam:)

Dziewczyny pomóżcie!!!!!
Musze nagle lecieć do Polski i nie wiem jak mój mały zniesie podróż samolotem,co powinnam wziąć ze sobą do samolotu,wiem ,że powinnien Kacperek pić podczas startu i lądowania aby ciśnienie w uszkach się wyrównało,cos jeszcze musze wiedzieć????????
No i jeszcze co bardzo mnie nurtuje,w bagaz podręczny nie mozna włożyc więcej niż 100ml płynu :szok::szok:czy dla niemowlaków i dzieci sa jakieś inne procedury,przecież 100ml to to dla niego za mało,tym bardziej,że trzeba byc przed odlotem ok 1-2 i potem lot 2.15 i jak to jest,dzis nie spałam całą noc i myslałam o tym.
No i najgorsze,że mó mąż nie może ze mna lecieć więc jade sama:wściekła/y:

Tajchi- Ja zabrałam dla małego taką butelkę 0,5 litra orginalnie zamkniętą bo nie trzeba przechowywać jej w lodówce ale na kontroli kazali mi otworzyć ją, posmakować przy nich i przelać do 2 butelek ze smoczkiem mimo, że mówiłam, że po otwarciu dziecko powinno je wypić do godziny, więc najlepiej spróbuj go nakarmić przed kontrolą osobistą i wez ze sobą w bagaż podręczny butlę i mały kartonik z mleczkiem, bo większe to się i tak zmarnuje. A lecicie tylko we dwoje?

reklama
Tajchi z tego co pamietam to nie wolno brac wiecej niz 100ml plynu przez kontrole, ale pozniej bez problemu mozesz kupic wode czy jakis soczek w strefie bezclowej. Chodzi o to tylko zeby nie brac napojow z "zewnatrz" bo sa niesprawdzone i nie wiadomo co moga zawierac ale w strefie bezclowej mozesz juz kupic co chcesz.
Powodzenia podczas podrozy, bedzie dobrze:tak: sama nieraz widzialam jak ludzie latali z niemowlakami i dzidzie b. dobrze znosily lot..

Do góry