reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

co do cytologi to tutaj robia raz na 3 lata,w PL co rok. ja miałam krótko przed zajściem w ciążę i do tej pory nic(zrobiła sobie prywatnie w PL)
bernadetka super,że wszystko sie układa tak jak powinno.
myleene nie bój sie bo nie ma czego,trzeba to przezyć i tyle każda to przechodzi i żyje więc nie jest to takie bardzo straszne, trzymam kciuki za optymizm,pozdrawiam
janeta ja tez jestem z Londynu i tez musiałam płacic za dwa zdjęcia 3 F

reklama
Witam dziewczyny Ja już żyje weekendem:-)
Pogode też mamy super i człowiek tak sie odrazu lepiej czuje
Miłego Dnia życze:tak:

Tajchi a wprowadzasz Kacperkowi nowe potrawy, może jabłuszko, kliek ryżowy?
A Ty Olinduś dajesz już coś innego Malutkiej?

Witam po krotkiej przerwie :-) nie mialam internetu ale to juz przeszlosc ;-)
w koncu Was doczytalam :-)

Bernadeta gratuluje coreczki!!! Jest sliczna :tak: odpoczywajcie dziewczynki

No to mnie teraz nastraszylyscie z tymi polskimi znakami, my nie mamy slubu, ale moj m ma w nazwisku "Z" z kreseczka i nasz dzidzius bedzie mial nazwisko tatusia... piszecie ze trzeba zwrocic uwage zeby wpisali w akt urodzenia dobrze imie i nazwisko, ale gdzie to wpisuja? w szpitalu czy w urzedzie? a nie beda mi robic problemow ze u nich takich znakow nie ma???

Co do zdjec z USG to mi dali 3, nie pytali sie czy chce czy nie, poprostu dali, o kase tez nie pytali, ale jak czekalam w poczekalni to zauwazylam puszke do ktorej wrzucalo sie £1 za zdjecia, a to na cel charytarywny.

Monika1213 trzymam kciuki, napewno jest wszystko ok i juz masz swoje malenstwo w ramionach :-)

lece lulu dobranoc mamuski :-)

Dzień dobry słoneczko pięknie nam świeci od rana jest cudnie :-)

Medio właśnie dzisiaj moje maleństwo kończy 4 miesiące i jadę jej coś kupić :tak:

buziaki

Medio ja zgupiałam bo dowiedziałam się ostatnio, że po skończeniu 4 miesięcy mozna cos innego podawać czyli w sumie od 5-go,a jak byłam na ważeniu małego rozmawiałam z Midwife to mi powiedziała,że do pół roku TYLKO mleko:wściekła/y: I teraz nie wiem co robić,tez juz sie cieszyłam,że będziemy wprowadzać cos innego a teraz sie troche wacham. ale w sumie wszystkie te zupki i kaszki mozna juz podawać(tak jest na słoiczkach od 4 miesiąca-pierwszy krok)
Ale chyba zacznę wprowadzac soczek z marchewki może nawet dzis zacznę.:tak:

olinda zdaj relacje co kupiłas małęj do jedzenia i jak jej smakuje

Witajcie! U mnie dzis piekna pogoda :-)
Moze wybiore sie na jakies male zakupki, w sumie to nie mam butkow wiosennych :baffled: wiec maly shopping wskazany ;-):-D

...juz mi tak ciezko z tym brzuchem, ze szok :zawstydzona/y: lazic nie moge za bardzo, ale najgorsze jest wstawanie z lozka i ten bol krocza, masakra, a tu jeszcze 27dni do terminu :baffled: w poniedzialek bedziemy malowac pokuj dla mojego malenstwa, wiec za tydzien juz moze sie pojawic na swiecie ;-)

zycze Wam milego dnia buziaki

karolina- milej zabawy na zakupach... domyslam sie ze jest ci ciezko... u mnie juz 34 sie zaczal i tez czasem ledwo chodze... pokojik mam gotowy... a krocze tak samo mnie boli jak i ciebie... wytrzymaj jeszcze troszke juz nie daleko do konca....

Czesc
U nas tez slicznie i teraz zaraz zmykamy na spcerek....:-)
Ale ten czas leci, dopiero chodzilas z brzuszkiem Olinda, a Oliwcia juz 4 miechy! Wow!!! :szok: Kup jej cos kup....:tak::tak::-)

Ok, zajrze potem, bo cos mi juz Oliwier ryczy....:baffled:

reklama
Czesc laseczki
Wracajac do sprawy paszportowej nie musicie sie martwic o polskie znaki, w moim nazwisku jest Z z kropka i bylam we czwartek w konsulacie i bardzo mila babka powiedziala ze do tymczasowego paszportu dla dziecka czyli rocznego nie musi byc tych znakow, ale do stalego paszportu trzeba umiejscowic akt urodzenia w urzedzie stanu cywilnego w Polsce i wtedy musza byc polskie znaki, w przeciwnym wypadku nie wydadza dziecku paszportu.
U nas dzisiaj tez ladna pogoda i tez wybieram sie na zakupki, bo po tej ciazy nie mam sie w co ubrac a do tego jakos dziwnie opuchlizna sie utrzymuje dzis juz 6 dzien i nie wiem co mam zrobic. Ogolnie to nie mam butow i spodni i to musze kupic. Aha czy wiecie moze jak nazywa sie tutaj cos na plesniawke w buzi, bo Majce zaczyna sie robic i jakie stosujecie oliwki po kapaniu do nacierania dzidzi.
Pozdrawiam i zycze milego dnia.

Do góry