reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

bernadetka.....super ze sie odezwalas ciesze sie ze wsio ok....
jejciu juz niedlugo bedzie dzidia hehe super:rofl2:

matisek...wcale nie potrzebujesz niczego ze szukasz pracy...dzwonisz do ob centre i umawiasz sie na spotkanie....
przez tel podajesz imie nazwisko dae urodzenia adres zamieszkania....oni szukaja job centre blizej ciebie i podaja ci adres i godzinke spotkania...w miedzy czasie dostajesz list co musisz przyniesc na spotkanko,dokladny adres i wsio....
na spotkanko zabierasz cos ze zdjatkiempaszport id...moze byc cos z adresikiem ale wcale nie musi....
(mam jeszcze swieza pamiec do tego bo szwagra umawialam w zeszlym tygodniu...a on hiszpan i nie mowi po angielsku a na spotkanko wzial ze soba paszport tylko):happy:
zero problemu

fajnie ze twoj partner ma NIN ale tobie tez sie przyda...wiesz naprawde chodzby nawet o benefitki czy cosik a wogole szpital czy cos jak gdzies dzwonisz to zawsze pytaja o nin....to nic nie boli i nic nie kosztuje wiec ...
zadzieraj kiecke i sie umawiaj laseczko ....

tu mozesz sobie poczytac...

http://www.dwp.gov.uk/publications/dwp/2006/nica5jp-jan06.pdf

a numer......

How to apply

If you need an NI number to claim benefits this will be done as part of the claim process when you or your partner claim benefit.
If you want to apply for an NI number to start work or make voluntary contributions - Telephone 0845 600 0643 (8.00 am to 6.00 pm Monday to Friday).

reklama
dzieki fasoleczka za informacje :-D czyli jak bedziemy sie starac o benefity to od razu wysla mnie na rozmowe o nin? a powiedz nie wiesz o jakie benefity teraz mozemy sie starac, przed urodzeniem dziecka? bo dotychczas nie pobieralismy zadnych, ale wiem ze na jakies sie mozemy zalapac, tylko musze jeszcze poczytac. bo slyszalam ze jesli przyznaja juz jakies benefity to latwiej jest sie starac potem o inne. :-D
Jeszcze raz dzieki buziaki :-)

Melka79 ja dziś też się dowiedziałam, że to niby jest chłopiec, ale nie wiem na ile to jest pewne :]
Położna powiedziała: I think it's a boy, ale później już nie mogła zobaczyć drugi raz bo dzidziuś się wypiął :) Więc w sumie to i tak nie jestem pewna :)

W ogóle wszystko jest ok ze mną i z dzidzią, na razie ciśnienie w normie, cukier do tej pory też więc jestem szczęśliwa dziś :)

cześć

Ja mam trochę doła dzisiaj- moja malutka nie mogła się najeśc moim pokarmem a w dodatku mam go coraz mniej. I musiałam dokarmiać ją mlekiem modyfikowanym na szczęście jeszcze troche pokarmu mam to staram się ją jeszcze karmić piersią. i teraz mój bączek to śpi po dwie godziny. Nawet odkurzacz jej nie obudził:szok: A wyje strasznie:-D:-D
No cóż- jutro pogadam z HV może mi coś podpowie co się dzieje że mam tak mało pokarmu. pępuszek odpadł wczoraj i ładnie się goi i nawet nie przemywałam alkoholem tylko jak mi położna radziła przegotowaną wodą. I o dziwo działa- jedna rzecz z niewielu rad jakie tu działają.:szok::szok:
Posprzątałam cały salon i obiad ugotowałam a nawet pranie powiesiłam za tę jedną drzemkę mojego smyka. Ola zuwa w pokoju i jak mała płacze to mnie woła- w całym domu ja słychać:-p
A co u Was? Jak samopoczucie?

asinka dzieci bardzo lubią dźwięk odkurzacza, jak mi mały marudzi to biore sie za odkurzanie i mam spokój, a czasem nawet zaśnie przy odkurzaczu. Czytałam o tym i jak widzę to się potwierdza, ponoć to im przypomina co słyszały w brzuchu, co skąd wiesz,że masz mało pokarmu?

To prawda ,że maluchy lubią dzwięk odkurzacza:tak:. Moje uwielbiały też suszarkę do włosów, a nawet dzwięk wentylatora:-D, byle tylko jednostajnie szumiało:-).

Matisek - no nie wiem jak to jest z tym IN bo jak Ja z mężem się ubiegaliśmy to musieliśmy mieć list od pracodawcy lub świstek, że szukamy pracy no i poświadczenie adresu też:tak:. No ale to było jakieś 3 lata temu i może coś się zmieniło w tej kwestii. A najlepiej zrobisz jak zadzwonisz i sama zapytasz, przynajmniej będziesz wiedziała czego teraz wymagają:tak:.

Medio to moja Wiki jest chyba wyjątkiem panicznie boi się odkurzacza:baffled:
Teraz jest juz troche lepiej i moge przy niej odkurzacz ale jak była mała wystarczy że zobaczyła że go wyciągam z szafy, a juz płakała

Bernadetka powodzenia kochana!
Lucin gratuluje! Mi tez kobitka powiedziala ze nigdy nie ma 100% pewnosci ale czesciej sie myla po stwierdzeniu dziewczynki;-):-)
Matisek zelezy jak trafisz, czy pani bedzie miala dobry humor czy nie:tak: Na pewno bedziesz potrzebowac dokument potwierdzajacy tozsamosc i adres. Co do zasilkow,to jest link gdzie mozesz sprawdzic jaki zasilek ci sie nalezy: https://www.dwpe-services.direct.gov.uk/portal/page/portal/ba/lp
Asinka zycze wytrwalosci:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry