reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Tajchi - musisz dokladnie przeczytac decyzje ktora ci przyslali, pieniadze z WTC i CTC wplywaja razem tylko na decyzji pisze czy sa to dwa benefity czy tylko jeden. Jezeli dostalas CTC to nalezy ci sie becikowe w wysokosci £500, musisz wypelnic forme Sure Start Maternity Grant i wyslac ja do 3-go miesiaca zycia dziecka. Jezeli wasz wspolny dochod przekroczyl kwote ok £18 tys na rok to prawdopodobnie WTC wam sie nie nalezy. A CHB to jest najgorszy benefit ktory mozna zalatwic, jezeli sie nie postawisz i nie zaczniesz do nich dzwonic i romawiac z managerem to beda tak wszystko przeciagac nawet do roku. Wysylaj im wszystko co chca tylko rob sobie kopie i trzymaj potwierdzenia wysylki. Jezeli sobi nie dasz rady sama to pros zawsze o tlumacza, musza cie polaczyc.
Pozdrowienia i powodzenia.

reklama
Jeszcze raz wielkie dzięki Bernadetko!
Tajchi - ja też zawsze chciałam posiedziec dłużej z maluchami, ale już nie mogę wysiedzieć w domu. A poza tym to myślę na razie o Alexie a on ew wrześniu będzie miał już 2 i pół roczku :szok: i wtedy chcę go posłać. A Domiś ma dopiero 9 mies. więc to jeszcze za wcześnie:tak:.

bernadetka wielkie dzięki za odpowiedz.
WTC to fakt,że mamy więcej niż 18.000 na nas oboje,a co do SSMG to wyślę jak własnie przyślą mi ta decyzję o CTC bo jeszcze nic nie dostałam mimo że kasę mam juz dziś na konci
mamunia to dobrze,że tego starszego poślesz będzie odważniejszy i fajniejszy jak będzie miał kontakt z innymi dziećmi:tak:
medio to masz farta, mi koleżanka mówiła,że po 2 tygodniach dostała decyzję na ja juz czekam od 27.11.08 i poza tym telefonem od nich i kolejnymi formami do wypełnienia nie mam nawet pensa:wściekła/y:,ale nie jest żle tynku ze ścian jeszcze nie jemy,bo tutaj za dużo tynku nie używaja do budowy domu:-D:-D

Medio - Masz racje jezeli sie zglasza tylko nastepne dzieci to wtedy idzie szybko ale przy pierwszej aplikacji to sie ciagnie jak flaki z olejem tak przy CHB jak i przy WCTC.
Mamunia - Nie ma za co dziekowac ja zawsze sluze rada i pomoca taka juz jestem, nawet u mnie w biurze jak ktos przychodzi po porade dostaje ja za darmo.

No i przed godz. przyszło nowe naliczenie child tax credit, pomylili się tylko i z mojego Karola zrobili dziewczyne, bo zamiast w nazwisku końcówki -ski, dali mu -ska.

bernadetka dzięki
już wypełniłam forme dzis jeszcze zadzwonie do GP aby sie umówić na jutro z pielęgniarka która mi to podpisze i oby mi ise udało z tym SSMG:tak:
medio
toś Ty teraz dziana mamuśka jesteś:-D

reklama
Cześć wam

Ja jeszcze pozostaje w stanie 2w1:wściekła/y: Ale powoli skurcze są częstsze i mocniejsze. Ostatnio nie miałam na nic czasu rodzice przylecieli z wizytą:tak:. Olusia zadowolona ja również przynajmniej końcówka ciąży mniej nerwowa. Chociaż moja mama wyręcza mnie we wszystkim- zaczyna jej się już tutaj nudzić. Bo nie zna języka i trochę boi się sama wychodzić. A ja odpoczywam. Szkoda tylko że nie przylecą jak się maluszek urodzi:no::no: no niestety.
Ja już odliczam dni i sie doczekać nie mogę na spotkanie z małym smykiem.
Na ostatniej wizycie u położnej chciałam żeby mi wypełniła na becikowe i nie wiem dlaczego nie chciała mi wypełnić. Muszę ją teraz trochę przymusić jak w czwartek będę na wizycie.
Zmykam już może zasnę, jak bączek skończy kopać:szok:

Do góry