reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Paula ja ci niestety nie pomoge bo nigdy tu w UK nie pracowalam, ale mysle ze zdrowie dzidziusia to priorytet w tym momencie i bez wzgledu na reakcje szefa powinnas sie oszczedzac i stosowac do zalecen lekarza, jesli faktycznie istnieje jakiekolwiek zagrozenie dla ciazy. Mam nadzieje ze wczesniejszy urlop nie odetrnie ci naleznych zasilkow i maciezynskiego, przynajmniej nie powinien..

reklama
Bernadeta - dziekuje za odpowiedz; jestem troche rozczarowana :baffled:, ze te lata mi sie nie licza bowiem jak patrzylam na strone home office dotyczaca tej rejestracji - pisza tam, ze jesli pracowalo sie ciagle dluzej niz 12 misiecy nie ma potrzeby rejestracji w HO...juz nic z tego nie rozumiem...zaznaczam, ze zanim zostalam employee pracowalam jako self employed. Czy myslisz, ze jednak trzeba sie tam zarejestrowac aby przyznali child benefit? Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje :-) xx

Bernardeta- wyslalam do ciebi wiadomosc, ale nie wiem czy doszla:baffled:

Iwee- nic do mnie nie doszlo- a fajnie ze wstawilas swoje zdjatko, ale ja czekam na zdjatko brzuszka. Ja swoje wstawie jak sie naucze zmniejszac zdjec i je pozniej wstawiac- narazie niestety nic z tego- czarna magia:baffled::baffled:.

Czesc
Patus-musisz miec numer HO do CHB nawet jezeli oni mowia ze po 12 miesiacach nie trzeba sie rejestrowac. W przyszlosci ten numer bedzie ci potrzebny do wszystkich innych zasilkow i do uzyskania rezydentury jezeli bedziecie chcieli sie o nia starac.
Paula7- mozesz byc na zwolnieniu lekarskim od poczatku do konca ciazy i nie martw sie pracodawca, bo on nie ma prawa cie zwolnic az do powrotu z macierzynskiego, chyba ze wczesniej oglosi bankructwo. Twoje dziecko jest w tym momencie najwazniejsze i jestescie obydwoje pod ochrona.:tak:;-)

bernardeta- dziekuje slicznie... raczej nie grozi mu bankructwo bo pracuje w szkole wiec to nie wchodzi w gre... raz jeszcze dziekuje... i zostaje na zwolnieniu... pozdrawiam goraco....

Witajcie w ten deszczowy dzien - mam nadzieje, ze milo spedzacie czas :-)
Dawno tu nie zagladalam:zawstydzona/y:, ale dosc czesto poczytuje so u Was slychac. Misiowka - gratulacje i wszystkiego najlepszego dla dzidzi i Ciebie :-).
Bernadeta - mam pytanie: czy do uzyskania child benefit konieczny jest Home office reference nr? Ja pracuje w UK 5 lat ( z czego ostatnie 3 jako employee) i nigdy nie rejestrowalam sie w HO. Prosze o odpowiedz. dziekuje :tak:
Ja jak sie starałam o CHB to nie miałam HO i nie miałam, wogóle, teraz mam rezydenta więc już jest niepotrzebny.

Paula ja ci niestety nie pomoge bo nigdy tu w UK nie pracowalam, ale mysle ze zdrowie dzidziusia to priorytet w tym momencie i bez wzgledu na reakcje szefa powinnas sie oszczedzac i stosowac do zalecen lekarza, jesli faktycznie istnieje jakiekolwiek zagrozenie dla ciazy. Mam nadzieje ze wczesniejszy urlop nie odetrnie ci naleznych zasilkow i maciezynskiego, przynajmniej nie powinien..
dziekuje slicznie!!! za wsparcie!!!

medio-- mam pytanko??? ja wyslalam rezydenta jakies 3 tygodnie temu ile bede czekala na odpowiedz?? martwie sie bo pod koniec stycznia wyjezdzam na urlop do polski i nie wiem kiedy odesla mi moje dokumenty??? dlatego troszke sie stresuje??? prosze odpisz!!!! pozdrawiam goraco!!!

Jola, hm..dziwne ze nie doszlo bo u mnie pisze ze wiadomosc wyslana, ech nie lubie calej tej technologi :wściekła/y: W kazdym razie pisalam, ze probowalam dodac cie do listy przyjaciol i teraz to czeka na twoja akceptacje. Pogrzeb troche w swoim profilu (moze ustawieniach), a nuz znajdziesz cos ode mnie:tak:
Co do fotek to ja np zmniejszam je wysylajac do siebie na skrzynke (mam w google) i przez to automatycznie sie zmniejszaja. Wiec wlasciwie sama nic nie musze robic. Potem ze skrzynki pobierasz je i zapisujesz gdzie tam juz chcesz na swoim kompie.
A brzuchol obiecuje ze wkleje tylko najpierw fotke musze mu pstryknac;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Paula ja czekałam ok miesiąca, nie wiem jak teraz bo wiadomo jak to przed świętami.
Olinda jak tam dzidzia w nocy śpi?
Tajchi jak tam waga spada powoli w dół?

Pozdrawiam.

Do góry