reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mój synek ardzo lubi chodzić do szkoły, a w jego całej szkole nie ma ani jednego Polaka.

reklama
Olinda-nie martw sie moj besiu 2mies temu zaczal przedszkole,tez nie umie po angielsku(liczy do 10ciu czy mowi:hello,sory,thank you) ale tak normalnie to nie,fakt ze pierwszy moment byl na pewno trudniejszy niz dla angielskiego dziecka,ale panie mowila ze czesto maja dzieci dla ktorych ang jest drugim jesykiem i szybko daja sobie rade.Ja widze ze juz duzo lapie jest mu duzo lzej,ostatnio powiedzial:"Mamus benus happy,happy,happy":-)

WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE W TEN PONURY DZIEN:-) MOZE KTORAS MAMUSIA DORADZI MI JAK SOBIE RADZIC Z BOLAMI GLOWY BIORE APAP ALE ON NIE WIELE POMAGA. :crazy: POZDRAWIAM

Kochana ja też miewam ten problem i też nie wiem co na to pradzić, wiem że jest to bardzo dokuczliwe, teraz jest ok, ale jak czasem złapie to przez parę dni trzyma. Przed ciążą nie bolała mnie głowa tak jak teraz.
A w pierwszej ciązy tez Cię bolała i tak wogóle miałaś jakieś oznaki na to,że to dziweczynka, zachcianki itd?

Kochana ja też miewam ten problem i też nie wiem co na to pradzić, wiem że jest to bardzo dokuczliwe, teraz jest ok, ale jak czasem złapie to przez parę dni trzyma. Przed ciążą nie bolała mnie głowa tak jak teraz.
A w pierwszej ciązy tez Cię bolała i tak wogóle miałaś jakieś oznaki na to,że to dziweczynka, zachcianki itd?
WITAJ MEDIO. W PIERWSZEJ CIĄŻY TEŻ MNIE BOLAŁA TO GINEKOLOG POZWOLIŁA MI PIĆ KAWE PARZONĄ I BRAĆ APAP ALE TO NIE ZAWSZE POMAGAŁO TO CHYBA HORMONY SZALEJĄ I STĄD TE BÓLE. A JEŚLI CHODZI O OZNAKI TO WSZYSTKO I WSZYSCY MÓWILI MI ŻE BĘDZIE CHŁOPAK, WYMIOTY MIAŁAM TYLKO WIECZOREM MÓWILI ŻE TO NA CHŁOPAKA, BRZUCH SPICZASTY TEŻ NA CHŁOPAKA ALE NA USG WYSZŁO ŻE DZIEWCZYNKA NO I STRASZNIE ZBRZYDŁAM TO ZNACZY POJAWIŁ SIE TRĄDZIK I WYGLĄDAŁAM STRASZNIE ZRESZTĄ TERAZ TEŻ TAK WYGLĄDAM I NIE WIEM CZY TO CÓRECZKA ZABIERA MI URODE CZY MOŻE TO ALERGIA NA CIĄŻE:-D;-) CZAS POKARZE:-)

Ja nie mam trądziku, więc to chłopak???? Zobaczymy.

Ale dziś miałam "przygodę", jak wracałam sobie z synkiem spacerkiem ze sklepu to wyskoczył do nas taki z 10 letni angielski chłopak(którego nie znam) i zaczął wrzeszczeć na cały głos(po ang.) "wynoście się z tego kraju wszyscy Polacy itd." Nie wiem jak dokładnie się w takiej sytuacji zachować, starałm sie być mimo wszystko miła i opanowana, choć przykre to było-nie powiem,że nie. Pewnie wyrażał opinię rodziców na temat Polaków w Anglii.Nie chcę by moje dziecko słuchało takich rzeczy, a jak tam w tym rejonie co Ty mieszkasz jest?

NIE MARTW SIE ŻE NIE MASZ TRĄDZIKU A RACZRJ SIE CIESZ TO WSZYSTKO HORMONY A NIE PŁEĆ DZIECIĄTKA NIE WIERZE W TE ZABOBONY.:-) TAKŻE TRZYMAM KCIUKI ZA DZIEWCZYNKE:-D WSPÓŁCZUJE TEGO INCYDENTU JA NIE WIEM JAK BYM SIE ZACHOWAŁA PEWNIE STAŁABYM JAK WRYTA NAPEWN BYM NIC NIE POWIEDZIAŁA CHYBA ŻE PO POLSKU, ALE NIESTETY CORAZ CZĘŚCIEJ SŁYSZE O TAKICH INCYDENTACH I TROCHE MNIE TO PRZERAŻA ALE MASZ RACJE DZIECKO SAMO BY TEGO NIE WYMYŚLIŁO TO JEST WINA RODZICÓW I NIE ROZUMIEM TAKICH OSÓB:wściekła/y: ALE NA SZCZĘŚCIE NIE SŁYSZAŁAM ŻEBY COŚ TAKIEGO WYDAŻYŁO SIĘ W MOJEJ MIEJSCOWOŚCI ALE CZAS POKAŻE CHCE Z OLĄ ZACZĄC CHODZIC NA JAKIEŚ ZAJĘCIA NARAZIE PO 2 GODZ ZEBY MIALA KONTAKT Z DZIECMI I ZOBACZYMY JAKA BEDZIE REAKCJA LUDZI BO TO JEST MAŁA MIEJSCOWOSC, MIEJMY NADZIEJE ZE NIC TAKIEGO SIE NIE WYDARZY:dry:.

A Ty bedziesz miała chyba cesarkę co?
Ja bardzo chcę mieć cesarkę i coś muszę wykombinować. A jak to było z Tobą, dlaczego masz mieć. Może coś mi poradzisz, co zrobić by mi tez zrobili?

Cześć Medio. Tak Będe Miała Cesarke, Tak Mi Powiedzieli Na Pierwszej Wizycie Ale Ze Względu Na Moją Budowe, Moja Macica Jest Przedzielona Na Pół I Dziecko Jest Tylko W Jednej Połowie Z Olą Też Miałam Cesarke, Lekarka W Pl Powiedziała że Przy Tej Budowie Nie Możliwy Jest Poród Naturalny.

reklama
WITAM PONOWNIE MUSZE SIE WYGADAC BO WIDZE ZE ZAJADANIE SIE LODAMI CZEKOLADOWYMI OD SAMEGO RANA NIC MI NIE DAJE:no: JESTEM ZLA JAK OSA :wściekła/y: DZIEWCZYNY CZY TYLKO JA BOJE SIE KUPOWAC TAK SZYBKO WANIENKI, ŁÓŻECZKA I INNYCH RZECZY BO JUŻ NIE WIEM MÓJ MĄŻ UWAŻA ŻE PRZESADZAM A MNIE SZLAK TRAFIA ,JA PO PROSTU SIE BOJE I ZASTRANAWIAM SIE CZY MI ODBIJA CZY MOJEMU MĄŻOWI CIĘŻKO TO ZROZUMIEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:

Do góry