reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja jeszcze o zakupach dla dziecka nie myślę, wydaje mi się,ż eto masa czasu, ale raczej nie ędę czekała do porodu. Przy Krzysiu przed porodem miałam już łóżeczko, tuż przed pościeliłam. A wanienkę i wózek kupowaliśmy dopiero jak wyszłam ze szpitala.
A co do facetów, to wiadomo,ż oni myślą zawsze trochę inaczej.

reklama
Olinda moze i troche wczesnie,ale ja cie doskonale rozumiem.Jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy to sie juz rozgladalam za rzeczami dla dzidziusia,ale nic nie kupowalam.Nasz pierwszy zakup to byl wozek i pojechalismy po niego od razu po 2. USG czyli byl to ok 21 tc. Kolejne czesci wyprawki dostalam od mamy jak bylam w Polsce na swieta i wtedy tez sie rozkrecilam z zakupami,bo bylo pare rzeczy ktore koniecznie musialam kupic w Polsce,wtedy bylam w 25 tc.A pozniej to juz poszlo z gorki.:tak: Teraz musimy jeszcze dokupic lozeczko + wyposazenie.
Co do punktu widzenia facetow,to chyba wszyscy tak maja.Ja tylko kupuje i sie interesuje co jeszcze trzeba,dobrze ,ze przynajmniej nie musze sluchac opinii typu "a po co to,a to za wczesnie" Chociaz ostatnio moj facet zaczal napominac,ze juz wszystkiego mamy za duzo i juz nam nic wiecej nie trzeba,ale w sumie to ma troche racje.

Olinda moze i troche wczesnie,ale ja cie doskonale rozumiem.Jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy to sie juz rozgladalam za rzeczami dla dzidziusia,ale nic nie kupowalam.Nasz pierwszy zakup to byl wozek i pojechalismy po niego od razu po 2. USG czyli byl to ok 21 tc. Kolejne czesci wyprawki dostalam od mamy jak bylam w Polsce na swieta i wtedy tez sie rozkrecilam z zakupami,bo bylo pare rzeczy ktore koniecznie musialam kupic w Polsce,wtedy bylam w 25 tc.A pozniej to juz poszlo z gorki.:tak: Teraz musimy jeszcze dokupic lozeczko + wyposazenie.
Co do punktu widzenia facetow,to chyba wszyscy tak maja.Ja tylko kupuje i sie interesuje co jeszcze trzeba,dobrze ,ze przynajmniej nie musze sluchac opinii typu "a po co to,a to za wczesnie" Chociaz ostatnio moj facet zaczal napominac,ze juz wszystkiego mamy za duzo i juz nam nic wiecej nie trzeba,ale w sumie to ma troche racje.
Widzę,że pochodzimy z tego samego województwa:):-)

A Miało Być Tak Piękie :-) A To Nie Dość że Humorek Kiepski Dzisiaj Mam To Jeszcze Tak Jak U Was Dziewczyny Se Zachmurzyło:-( A Wczoraj Moja Córcia Wyszła Popołudniu Na Ogródek I Stwierdziła ładną Mamy Jesień:-D Pozdrawiam

Fajna musi być ta Twoja córcia.A tak poza tym to cieszy się,że będzie miała rodzeństwo?Bo mój synek baaaaardzo.:tak::-);-)

reklama
Z OLĄ NA POCZĄTKU NIE BYŁO ŁATWO STWIERDZIŁA ŻE ONA NIE CHCE NIKOGO BO WOLI BAWIĆ SIE SAMA A DZIDZIA BĘDZIE JEJ WSZYSTKO ROZWALAŁ:no:, ALE TERAZ NIE OKAZUJE JAKIEJŚ SZCZEGULNEJ RADOŚCI ALE JUŻ MÓWI ŻE NAUCZY DZIDZIUSIA RACZKOWAĆ, JEŚĆ I WOGULE WSZYSTKIEGO POKOLEI TAKŻE JEST DOBRZE A NIEDAWNO NAMALOWAŁA PRZEPIĘKNY RYSUNEK MAMUSIA Z DZIDZIUSIEM W BRZUSZKU ZOSTAWIE TEN RYSUNEK I POKARZE JEJ NO I DZIDZIUSIOWI ZA PARE LAT :-)

Do góry