reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Mnie martwi,że tutaj ostatnie usg jest w 20 tyg ciąży, a później nie ma jak oni mogą sprawdzić czy dziecko jest prawidłowo ułożone do porodu i czy nie jest owinięte pępowiną?
Jedna dziewczyna rodziła 14 godz miała rozwarcie na 4 alce i namęczyła się, a okazało się,że kwalifikuje się na cesarę, ale gdyby jej zrobili wcześniej usg to by wiedzieli.
Ja się obawiam, jak to bedzie.

Polozna sprawdza "recznie" polozenie dziecka-brzuch maca ;-) jest o dziwo dosc dokladna, tak samo, jak podczas kazdej poznej wizyty sprawdza bicie serca.
Ale masz racje,ze zadnych szczegolow juz nie kontroluja tutaj.
Ja jestem tydzien po terminie, pojecia nie mam czy mam rozwarcie i jakie, czy szyjka miekka..:wściekła/y:
Choc z opieki jestem zadowolona, to jednak brakuje mi badan z prawdziwego zdarzenia :tak:

Siemanko ogólnie opieka w Anglii nie jest zła chociaż niektórzy narzekają
Jestem w 20 tygodniu i dalej czekam na odpowiedz ze szpitala na usg.
Także opieka może i zależec od tego gdzie jesteście w Anglii chociaż na położną nie moge zarzekac :)

Polozna sprawdza "recznie" polozenie dziecka-brzuch maca ;-) jest o dziwo dosc dokladna, tak samo, jak podczas kazdej poznej wizyty sprawdza bicie serca.
Ale masz racje,ze zadnych szczegolow juz nie kontroluja tutaj.
Ja jestem tydzien po terminie, pojecia nie mam czy mam rozwarcie i jakie, czy szyjka miekka..:wściekła/y:
Choc z opieki jestem zadowolona, to jednak brakuje mi badan z prawdziwego zdarzenia :tak:
Dzięki, to mnie choć troche uspokiło.Daj znać koniecznie jak urodzisz, a co ma być chłopczyk czy dziewczynka?
Ja mieszkam koło Nottingham.

Hej dziewczyny, ja mam termin na 22 września i jestem bardzo zadowolona z tutejszej opieki. Położna przychodzi do mnie do domu na każde zawołanie, może taka mi sie trafiła nie wiem bo moje koleżanki bardzo narzekały na położne. Moja jest super- mam wgląd w swoje wyniki badan, wszystko ze mną konsultuje, tłumaczy i jest przy tym bardzo cierpliwa.USG miałam już robione 3 razy, już jestem umówiona na kolejne dwa i prawdopodobnie będę miała robione co miesiąc. Na pierwszy scan byłam odesłana z przychodni jeszcze tego samego dnia, bo podejrzewali ciąże pozamaciczna-na szczęście sie nie potwierdziło. Potem miałam trzy razy powtarzane wyniki triple testu, a potem skierowali mnie na amniopunkcje. Zdziwiłam sie- mój kochany nie mówi biegle po angielsku, wiec pani doktor z własnej woli z miejsca zadzwoniła po tłumacza, żeby nie było żadnych niedomówień. Mało tego pozwoliła mu zostać ze mną na cały czas amniopunkcji,a słyszałam od pacjentem w poczekalni ze takiej możliwości lekarze nie uznają.Widać zależy od lekarza. Jestem pod opieką ginekologa- położnika, poradni genetycznej, no i mojej cudownej położnej. Najwidoczniej opieka zależy od miejsca, w którym mieszkasz w Anglii, ale według mnie przede wszystkim od ludzi z którymi się stykasz. Jeśli nie pasuje Ci GP to go zmień, położna nie chce odpowiadać na wszystkie twoje pytania lub robi to według ciebie niewystarczająco- zmień, a przede wszystkim pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj. Nawet pani która robi Ci USG, bo ona też ma dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. Trafisz do szpitala- pytaj o wszystko i wszystkich. Każdy może przez przypadek przekazać Ci informacje, która stanie się w pewnym momencie pomocna. A jeśli macie jakieś pytania- dużo już mogę odpowiedzieć ze swojego doświadczenia z angielska służbą zdrowia, z którą miałam bardzo dużą styczność nawet ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. A dodam jeszcze że co jest dość nietypowe w Anglii to całą ciążę siedzę na zwolnieniu lekarskim. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy. Ola

Wczoraj rano pojechałam do szpitala i miałam swoje pierwsze USG. Wszystko jest w porządku:-) Mały ma 5 mm, serdusko bije normalnie i wsio jest ok :-D

reklama
Amolendowska jak ci się udało dostać chorobowe?? ja tez bym chciała bo praca w sklepie nie jest wcale taka super w ciązy. Ale tu nie dają tak od ręki. A może ich zbajerowac??? jak myślicie?

Do góry