reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam ciezarne z UK.

Jestem w 31 tyg ciazy i juz przymierzam sie do pakowania torby do szpitala. Mam juz duzo rzeczy dla dziecka, tak wiec teraz kolej na mnie. Czy orientujecie sie gdzie najlepiej kupic np. koszule do porodu i biustonosze dla karmiacych? Wiem, ze takie rzeczy moge znalezc np. w Mothercare jednak chcialabym wiedziec od bardziej wtajemniczonych gdzie waro kupic.

reklama
Beaa witaj!!!
Ja biustonosz kupiłam właśnie w Mothercare i w sumie nie wiem gdzie jeszcze mogłabyś dostac. A koszulę to kup taką zwykłą, jedyne co to zwróc uwagę żeby miała guziki u góry rozpinane żeby wygodniej było Ci karmic po porodzie:tak:

W H&M jest tez duzy wybor biustonoszy dla karmiacych i nawet sa tansze i moim zdaniem lepsze jakosciowo niz w mothercare. Ale to moje zdanie:-). A koszule to tak jak pisala Sylwia,najwazniejsze zeby byla rozpinana:-)

No to i ja się dopiszę. Termin porodu mam na 31.12.2008 lub 1.01.2009:-)
JAk na razie byłam u mojego GP i on mnie zważył i zmierzył i powiedzał że przed 11tyg. ciąży skontaktuje się ze mną polożna. Więc nie miałam żadnych testów krwi ani nic innego:crazy: a chciałbym miec. Pozatym pytałam się czy bede mogła miec wcześniej scan bo moja poprzednia ciąża była pozamaciczna a oni mi na to że nie ma takiej potrzeby:crazy::crazy::crazy:
No to na razie tyle jak coś to jeszcze dopisze

No to i ja się dopiszę. Termin porodu mam na 31.12.2008 lub 1.01.2009:-)
JAk na razie byłam u mojego GP i on mnie zważył i zmierzył i powiedzał że przed 11tyg. ciąży skontaktuje się ze mną polożna. Więc nie miałam żadnych testów krwi ani nic innego:crazy: a chciałbym miec. Pozatym pytałam się czy bede mogła miec wcześniej scan bo moja poprzednia ciąża była pozamaciczna a oni mi na to że nie ma takiej potrzeby:crazy::crazy::crazy:
No to na razie tyle jak coś to jeszcze dopisze
Cześć! Oj widzę, że niezbyt zadowolona jesteś.Ja też tylko 2 usg w czasie ciązy!
A,że Tobie w takim przypadku odmówili, to paranoja, skoro miałaś taki przypadek wcześniej!
Ja mam termin na 30. 12. więc ;-):-):tak:, mamy prawie tak samo:tak:

Witam!ja jestem w 18tygodniu ciazy.PIerwsze usg juz za mna,nastepne 22maja:)ja jak narazie jestem zadowolona z opieki,chociaz moglybyc czestsze wizyty...triple test robilam dla wlasnego uspokojenia:)pozdrawiam

Mnie martwi,że tutaj ostatnie usg jest w 20 tyg ciąży, a później nie ma jak oni mogą sprawdzić czy dziecko jest prawidłowo ułożone do porodu i czy nie jest owinięte pępowiną?
Jedna dziewczyna rodziła 14 godz miała rozwarcie na 4 alce i namęczyła się, a okazało się,że kwalifikuje się na cesarę, ale gdyby jej zrobili wcześniej usg to by wiedzieli.
Ja się obawiam, jak to bedzie.

reklama
No niestety dziewczyny ja chodzilam prawie cala ciaze tu a rodzilam w pl,wiec na dwa fronty jechalam z kontrola,tu i w pl.Na prawde tu w porownaniu do pl to bardzo malo badan robia...,dwa usg,chyba ze sa zastrzezenia to trzecie,i wizyty zadko,trzeba na pewno byc natretnym,to moze cos zrobia.Ale dacie rade ,a porody roznie trwaja...pozdrawiam i nie martwcie sie przynajmniej tu daja znieczulenia bez problemu

Do góry