reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio - ja obstawiam 5!!! hehehe, żeby ci namieszać chyba...

Ja dziś w nocy znowu się budziłąm przez skurcze, kurde są coraz mocniejsze i coraz dłuższe, trzymam tylko kciuki, że poza tym wszystko stalowo czeka na grudzień. No i po ciężkim kolejnym dniu, bo znowu latałam po mieście do 17, dopiero usiadłam, ale mam nadzieję, że dziś chociaż lepiej pośpię. Czego i wam życzę laseczki.

reklama
Witam was!
Mam nadzieję,ze się wyspałąyście i czeka was wspaniały dzień. Dzięki za radę w sprawię dywanika.
Krzyś ma ferie do 3.11 więc razem sobie urzędujemy w domciu.

Dzień dobry :tak: u nas dzisiaj chłodno ale sloneczko zagląda przez okienko więc nawet wstawać sie chciało:szok::-D
Medio- my też z Olą urzędujemy w domku do 3 lis. i chyba dzisiaj wezmę się za generalne sprzatanie tzn okna itd puki jeszcze mam siły sie ruszać :tak::-D:-D.

Miłego dnia

Witam Was:)

Ja już wróciłam z rodzinką z Polski:( , było fajnie patrząc tak ogólnie. Tylko że w drugi dzień z Olusią rozchorowałyśmy się:( Lot do Polski katastrofa cały czas płacz Oli i mój paniczny strach dał mężowi nieźle w kość. Powiedział, że on się już nie pisze na lot z nami. Pozabierałam rzeczy po Oluni - nawet nie wiedziałam, że jak była niemowlaczkiem miała tyle ciuchów:) Kupiłam pieluchy, śpiochy, kaftaniki i koszulki gruszkę do noska, i mydło Bobas na początek. Obkupiłam męża i Olę w ciuszki a sobie nic :) Teraz się kurujemy- na szczęście to pierwsza choroba Oli od roku. Słonko świeci ale zimno nawet prania nie chce mi się wieszać. W Polsce lekarz porobił mi badania i wszystko ok tylko zalecał zrobienie badania na tarczycę ale już nie zdążyłam:( a tutaj nie liczę że mi zrobią:)
A tak to nic szczególnego się nie dzieje- maluszek cały czas się rusza, Olusia dokazuje. Choć szczerze się przyznam że bałam się jak byłam w Polsce maluszek poruszał się kilka razy na dzień i było to dziwne bo normalnie kopie prawie cały czas albo czuję jego ruchy. Ale lekarz powiedział mi że i dla niego to stres zmiany otoczenia:):dry:

Medio : na początku października miałam ostatnie drugie usg ale skarbuś się nie obrócił widziałam tylko pupkę. Więc generalnie nie wiem - chociaż obstawiam synka bo inaczej się czuję. Ale okaże się dopiero po porodzie:) Przynajmniej będzie niespodzianka.

Dziewczyny czy dzwoniłyście do job center o formularz do benefitów
Jak sie dzwoni o formularze to o co oni pytają??? Powinnam mieć przygotowane jakieś dokumenty nr NIN, HO nr.rezydentury czy cos takiego, czy tylko po prostu prosi sie o formę na WTC i CHTC?????

Napisałam o tym w odpowiednim wątku ale tu chyba szybciej dacie mi odpowiedz, bo tam troszke mało zaglądacie:-(

reklama
Do góry