reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
asinka - fajnie, ze jestes juz z nami!! Super, że czeka was niespodzianka przy porodzie - to bardzo ekscytujące!!

Tajchi - ja benefitów sama na razie nie załatwiałam, jak dotychczas mamy tylko ChB i to załatwiał mój mąż dawno temu, nawet nie wiem co i jak, ale chyba zciągał ze strony internetowej i drukował druki gotowe. Ja na dzień dzisiejszy czekam na środowe spotkanie w celu nadania NIN i sram w portki, chociaż nie wiem po co, bo i tak pewnie powiedzą, żebym ugryzła się w zadek.

Tajchi - ja tez niestety Ci nie pomogę bo sama nie zalatwialam benefitów tylko pomagała nam męża siostra ja ciemna jestem w tych sprawach przykro mi i mam nadzieje że ktoś się znalazł kto Ci doradził:tak:

a ja dzisiaj wysprzątałam sypialnie i Oli pokój myślałam ze szybciutko mi pójdzie ale sie przeliczyłam już kondycja nie ta :no::wściekła/y::-D najwazniejsze że skończyłam nawet zrobiłam małe przemeblowanie w sypialni:tak::-D:-D na jutro zadanie łazienka niecierpię jej sprzątac ale ktoś to musi zrobić:rofl2:

kolorowych snów kochane!!!!!!!!!;-)

Hej dziewczyny:-):-):-)

co do benefitow to ja jestem na bierzaco bo niedawno dostalismy.
wiec tak chb mozna brac na siebie jak sie nie pracuje wystarczy tylko NiN wtedy leca lata do emerytury.Jesli chodzi o inne taxy to na meza bo juz tu jest potrzebne HO
U nas Job center umyl rece od tego i daje tylko nr telefonu do reveniua tam sie dzwoni odpowiada na pytania oni przeliczaja czy sie nalezy(oczywiscie to formalnosc)ale trzeba odpowiedziec na glupie pytania,przysylaja formularze no i zostaje tylko wypelnic wyslac z aktami urodzenia no i czekac.Ja czekalam w sumie bardzo krotko miesiac i tydzien jesli chodzi o taxy z tym ze jeszcze czewkamy na wyrownanie natomiast na CHb 16 tygodni.No to chyba tyle.

U nas ok ja sie czuje nadal bardzo dobrze:-):-):-)

Witaski!
Dziś mam położną o 14, ale pewnie się spóźni, jak zawsze. Tym razem u mnie w domu. Ma mi zrobić taki skrócony kurs szkoły rodzenia i wytłumaczyc jak to tutaj wygląda.

Misiówka nie bój się, NIN załatwisz, będzie dobrze "nie sraj w portki";-)

Medio no do mnie to położna nie przychodziła, dostałam tylko wezwanie na szkołe rodzenia do przyszpitalnej, ale nie poszłam bo trwało to 8 godz. i jeszcze kazali przynieść swoje jedzenie, picie zapewniali hihi

Olinda dzięki wielkie

zQo mam NIN i HO i rezydenta też, więc moge się starać na siebie o wszystko, pracodawca tez mi płaci maternity leave od 9 tygodni już,a ma płacic do 39 tyg.
Ja tak jak pisałam tez byłam w job center i tez dostalam tylko nr.telefonu aby zadzwonić dlatego pytałam Was o co oni pytają tam. Dziś zadzwonie, ale najpierw poszperam w necie może znajde jakies formy.
A co do CHB to z tego co wiem jak rodzisz tutaj to od razu w szpitalu dostajesz forme do wypełnienia, może Ty miałas pierwsze dziecko urodzone w PL i dlatego musialaś sie ubiegac o formę??
W każdym bądź razie wielkie dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam Was dziewczynki w ten mroźny poranek u mnie 0st

Ostatnia edycja:
No witam znowu,
Poszperałam w necie, no ale żadnej formy nie znalazłam ani na CHTC, ani na WTC, ale znalazłam calculator benefitów i sprawdziłam czy sie kwalifikuje na te benefity no i wyszło że tak oczywiście.
Więc wzięłam telefon i zadzwoniłam poprosiłam o przesłanie tych aplikacji,pytali mnie o to co w tym kalkulatorze benefitów i w ciągu 10 dni mam mieć w domu list z aplikacją.:-D

Witam

Wstałam dziś o 7 nawet nie wiem po co, cała rodzinka jeszcze smacznie spała:)
I wpadłam na genialny pomysł zaczęłam prać malutkie ubranka dla naszego aniołka- pewnie do porodu to wypiorę jeszcze ze 4 razy i wyprasuje. Mąż jak to zobaczył dostał ataku śmiechu i stwierdził, że szalona jestem- a dla mnie to przyjemność:) Już się nie mogę doczekać maleństwa a to dopiero za 16 tygodni . Olusia jak zobaczyła małe ciuszki to dostała ataku głupawki i chciała wszystko przymierzać pomagała mi w sortowaniu ubrań i cały czas pyta o dzidziusia kiedy pan doktor go wyciągnie bo ona chce się już opiekować bo przecież jest super siostrą:).
U nas zimno ale nie pada deszcz, szkoda że z Olą jesteśmy chore zaraz wykominowałabym jakąś zabawę na podwórku a tu trzeba w domku siedzieć

reklama
asinka_z no nie dobrze że jestescie chore, no ale przy angielskiej pogodzie to nie ma co sie dziwić, ja tez prałam i prasowalam i układałam a to juz końcówka i nie moge sie doczekac tak jak Ty:-D

Medio na każda forme jest inny numer telefonu podam te które są według mnie potrzebne nam, mam całą liste telefonów więc jak ktos potrzebuje aplikacje na inne benefity piszcie podam Wam numer

Child benefit 08453021444

Child & Working tax credits 08453003900

Healthy start/Milk tokens 08456088661

Housing benefit 02088257000

Do góry