reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Chodzilo mi o mamy ciazowe, jakos sie Tak nie trzymaja jak np. Wy swego czasu. Pozniej to wiadome, ze czasu mniej :-)
Karolina u nas dluuugo bylo remontowo. Skonczylo sie na tym, ze przed przybyciem malego Wszystko mialo byc gotowe procz salonu. A to maz sie Wczoraj zabral I juz prawie gotowe :-)
Powodzenia zycze w wyborach, fakt latwo nie jest. Co do farb szczegolnie Bo tyle teraz odcieni, chocby szarego :-)

reklama
Witam sie z wami dziewczyny :)

Jestem juz 2 dni po terminie, dzisiaj miałam robiony masaż szyjki, i tu moje pytanie czy któraś z was tez miała?
najważniejsze pytanie czy działa ?
ja juz nie moge sie doczekać kiedy będę tulić mojego synka , chciałabym juz urodzić.

Verita dostalismy klucze w piatek i mielismy tylko przemalowac sciany w pokojach bo tak to po remoncie wszystko. Okazalo sie, ze debile pomalowali tapety wiec 2 dni zrywalismy. pod tapeta w jednej sypialni pomalowana kolejna tapeta ale olejna:szok: wiec troche sie narobilismy. Doszla tez podloga w salonie bo okazalo sie, ze same deski. Kupilismy ocieplenie i panele. Nie moglismy sie zdecydowac wiec wzielismy w posrednim kolorze :-D Lilith masz racje tyle tych odcieni, ze glowa boli. Farb jeszcze nie kupilismy ale mamy jakis tam zamysl tzn ja mam bo moj maz oddal to w moje rece:-) Siedze z laptopem na kolanach i tworze wizualizacje. Olek zabkuje, marudzi i placze w nocy wiec w dzien odsypia to mam czas zeby posiedziec. Do tego jeszcze3 z agencji zaczeli przyjezdzac ogladac dom i mi du.. zawracaja.

Arbuzek kiedys dziewczyny pisaly, ze ten masaz pomaga ale jest bolesny i nieprzyjemny. Sa tez domowe sposoby np ciepla kapiel, chodzenie po schodach, masaz brodawek. U mnie zadzialala kapiel :)

Ostatnia edycja:
Karolina tu tak jest, że kładą jedno na drugie. Podłogę w łazience mieliśmy chyba z 4 warstw :-D na szczęscie ściany zdarte i oczyszczone. Na podłogach też tylko deski. To dobrze w sumie, mimo iż surowo bo niby łatwiej wykończyć. U nas remont trwa od końca lutego początku marca.. tak więc większość mojej ciąży. Początkowo było super, jak się mieszkało na dwóch ale gdy tylko przenieśliśmy się tu to klapa.. lenistwo nas dopadło, już człowiek się tak nie spieszył i zeszło.. Mimo postanowień, że do 30tc wszystko będzie zrobione..
Nie narzekam, ciesze się, że jest tak czy siak zrobione a że późno trudno.

Arbuzek ja niestety pod tym względem nie pomogę. Nie zadziałało u mnie też nic z naturalnych wspomagaczy w pierwszej ciąży, łącznie z wiesiołkami, herbatkami, myciem codziennie okien etc.
A położna Ci nie mówiła co i jak?

U mnie tez z naturalnych nic nie działa , myslalam ze może ten masaż cos przyspieszy , ale naradzie nic kompletnie się nie dzieje , położna powiedziała ze powinno pomoc w ciągu 24h , ale ja jestem strasznie niecierpliwa , trudno nie zostaje mi nic innego tylko czekać aż maluszek zdecyduje się wyjść , następną wizytę mam za tydzień w pon. i wtedy będę miała jeszcze jeden masaż i omowimy indukcję porodu , ale ja myślę pozytywnie i wieżę ze do tego czasu juz będę tulic swojego synka

Dopiero za tydzień? No to trzymam kciuki by ruszyło się wcześniej. Niestety czasem nie pomaga nic i na to też trzeba się nastawić. Najgorsze jest to, że początkowo boimy się, czy dzidzia nie zechce wyjść za wcześnie a później okazuje się, że ona w ogóle się do nas nie spieszy :tak:

Ja chcialam urodzic przed 42tyg zeby dziecko za duze nie uroslo i robilam wszystko zeby sie rozkrecilo, a jak sie zaczelo to pierwsza mysl byla " o kurka po co ja ta kapiel robilam wieczorem" hehe. Olek urodzil sie w 39tyg ponad 4kg i az mnie ciarki przechodza jak pomysle ile by jeszcze urosl przez te 3 tyg:szok::-D

Karolina ja tez w remoncie wiec wiem co przechodzisz. Ja tez miałam zrywanie tapet pomalowanych olejną farbą -było co robić ale juz po wszystkim. W tym tyg przeprowadzamy młodego do jego pokoju ale mebelki na początku miesiąca bedzie dopiero miał ;)
to jak ty moja droga na jesień działasz z kolejnym maleństwem to widze forum nam będziesz podtrzymywać przy życiu .
My tez chcieliśmy tak w przyszłym roku ale nas czeka in vitro i wszystko byłoby gucio gdyby nie moja nadwaga :( to jedyne przeciwwskazanie. Juz z tym walczę ale raczej pesymizm mi przyświeca w tej kwesti...
Arbuzek-mi to nawet dwa masaże nie pomogły ;)

reklama
Towicz trzymam kciukasy za zrzucanie kilogramow i czekam na dobre wiesci :-) Widze, ze remonty letnie w toku, juz sie doczekac nie moge efektu koncowego.

Do góry