reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

ada witaj i gartki :-)
verita to szybko sie obudzili :-D
paula to jak lecisz samolotem to dowiedz sie,czy nie bedziesz potrzebowala zaswiadczenia od lekarza ;-)
autokarem to nawet nie wyobrzam sobie jechac..szczegolnie w ciazy,albo z dziecmi :szok::no:
a my dzisiaj bylismy na plotkach znajomej ,dzien milo zlecial i jeszcze dostalismy 3 kombinezoniki dla Maluszak :-),reszte ciuszkow odbiore ,jak juz zmienimy mieszkanko,bo wtedy zaczne przygotowywac kacik i wyprawke dla Malenstwa :tak:;-)
paula dziwne,ze nie chca ci dac :no:,mi zadnej laski nie robili..wkoncu to karty szcepien moich dzieci !!! zglosilam,ze wyjezdam i dostalam..popros chociaz o kserokopie..moim zdaniem powinni tobie dac :tak:,

Ostatnia edycja:
reklama
Mi karty szczepień nie chcą wydać :/ Pani powiedziała, że mam jej dać adres przychodni, do której mała się zapisze i oni wyślą pocztą :/ paranoja :/
No paranoja , ja tez powiedzialam ze zglosze sie do wrzesnia z kartami a tu lipa, nie mam kart, moze mojej mamaie uda sie ksero zrobic ze wzgledu na stare znajomosci ale mnie to strasznie wkurzylo, powiedzialam ze jak tacy madrzy to niech mojemu gp w anglii wysla a ja nie bede specjalnie jechala po karte szczepien zwlaszcza pod koniec ciazy czy z noworodkiem. :no:

witam z rana. jak tam samopoczucia?
Jeśli chodzi o podróż samolotem, to wydrukuję sobie pozwolenie na lot ze strony ryanair, bo tam takowe znalazłam, z lekarzem jestem umówiona na 27, a 6 lecę, a zaświadczenie nie może być starsze jak 2 tygodnie przed wylotem, także akurat,.
co do karty szczepień, to niestety nic z tego, wkurzyłam się jak nie wiem, bo macie racje, nikt łaski nie robi, w końcu to karta mojego dziecka.

mi tą kartę dały jakoś , a może chociaż skserują albo napiszą jakie i kiedy szczepeinia były, kurka przecież tu chodzi o zdrowie dziecka a nie jakieś głupie zasady faktycznie paranoja

paula dokladnie,powinni tobie dac ;-)
zaswiadczenie miej,bo to roznie bywa..czasami moga nie wpuscic do samolotu..
nigdy nie wiesz na kogo trafisz :tak:
verita w PL to wiecznie robia czlowiekowi pod gorke :wściekła/y:
u nas za oknem deszcz..,wrrr lepiej zeby przestalo padac,bo musze leciec na zakupy.. a w deszczu jakos nie mam ochoty ,noo i musze wkoncu kupic smykom buty i spodnie do szkoly,(boi juz kupuje od kilku dni i jakos nie moge dojsc do miasta :zawstydzona/y:))bo za tyd.w piatek zaczynaja..jak dobrze...bedzie troche spokoju :-D

PL to wiecznie robia czlowiekowi pod gorke :wściekła/y:
Wlasnie przez o nie chce wrocic do pl, ciagle cos zeby tylko zycie utrudnic
U nas jeszcze nie pada a ja tez musze do sklepow skoczyc bo syn szkole juz w srode ma, ostatni rok:-) musze mu koszule kupic bo jakos tak do gory wyskoczyl. :confused:

verita ja tez sobie nie wyobrazam wrocic na kraju i tam zyc...,tam to robia wszystko,byle czlowikowi utrudnic..:wściekła/y:
tu mi dobrze..chociaz czasami smutno i ciezko..ale dobrze :tak:;-)
u mnie corka ma w tym roku ostatnia kl.szkoly podstawowej..az sie boje..
jakos za szybko te dzieciaki rosna :zawstydzona/y:
za tydzien w srode mam wizyte w szpitalu i to bedzie rowno 3miesice do terminu :szok:,czekam juz na przeprowadzke,co zaczne szykowac kacik i wyprawke dla Maluszka..bo czas ucieka,a ja w proszku..zawsze wszytsko robie na ostatnia chwile,a potem latam jak kot zpecherzem :zawstydzona/y:

W POlsce podaje sie dziecku witamine d po urodzeniu, w Anglii nie slyszalam zeby mamy podawaly dziecku ta witamine.

Czy moge zapytac czy podajecie wit d dziecku czy staosujecie sie do angielskich zalecen?

reklama
Wisienka są teraz nowe wytyczne w NHS Vitamins and minerals - Vitamin D - NHS Choices i każda mama karmiąca powinna przyjmować wit D aż do 6 miesiąca życia dziecka po tym czasie należy ją podawać dziecku niestety w uk wit D jest w multiwitaminach więc podaje się je. Ja przywiozłam sobie wit D z Polski i podaję moje małej. Pozdrawiam

Do góry