reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne/Mamy 2010 Pruszków/Piastów-poznajmy się! :)

reklama
Witajcie, ja już rozpakowana :). Piotruś ma już ponad tydzień i cały czas jeszcze uczymy się siebie. Rodziłam na Wołoskiej, miałąm ciężki poród, ale na szczęście obyło się bez CC. Dobrze, że nie zdecydowałam się na Pruszków - same negatywne zdania widzę tu na temat tej porodówki.
U nas na razie spacerów nie ma. W przyszłym tygodniu rozpocznę werandowanie. Serdecznie pozdrawiam.

Piersią. Ma to swoje dobre i złe strony. Złe to ta przeklęta dieta. I ciągłe zastanawianie się, czy to zaszkodzi maluchowi czy nie. Nie zrezygnowałam z mleka, jem przegotowane z płatkami i raz dziennie jogurt. Ale czasami, tak raz na 3 dni maluch bywa wieczorem niespokojny, nie wiem, czy to od mleka...czy tez nie. Raz na jakiś czas jak jest bardzo głodny jednak, a ja jeszcze mam "puste" piersi, mąż rozrabia mu bebiko 1, wtedy zjada tak z 75 ml na raz. Tak że sztuczne zawsze jest w pogotowiu, bo mały jak głodny, to od razu włącza "syrenę alarmową" :).

Też mam Bebiko w pogotowiu,ale Maja nie przyjmuje smoczków i nie jestem w stanie jej zaaplikować do buzi,więc butelka odpada. Teraz mi strasznie wydziwia podczas karmienia,wierci się krzyczy,wypluwa a po jedzeniu wkłada ręce do buzi. Zastanawiam się nad konsultantem laktacyjnym,może mi poradzi coś. Może źle ją przystawiam i się nie najada.

Piotruś ma takie akcje czasami wieczorem, średnio raz na trzy dni. Takie wypluwanie, wiercenie się i niespokojność moim zdaniem świadczy o czymś negatywnym w diecie matki karmiącej. Czasami jak maluch jest niewyspany i zmęczony to też tak może marudzić. Konsultacja u doradcy to dobry pomysł. Szkoda, że Twoja mała nie toleruje smoczka, wtedy wiedziałabyś dokładnie, ile potrzebuje zjeść na raz, aby się najeść. Podając pokarm z piersi tak naprawdę nie wiemy, ile maluch zjadł ;)

reklama
Do góry