reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne/Mamy 2010 Pruszków/Piastów-poznajmy się! :)

a my w Pruszkowie mieszkamy też niedługo, bo 3,5 roku :) a do pracy dojeżdżałam do Błonia i w zasadzie bez żadnych korków, żal mi było tych wszystkich ludzi co w przeciwną stronę, do wa-wy stali sobie w koreczkach.... Za to mój mężuś pracuje sobie w Broniszach i już ma trochę gorzej z dojazdem, szczególnie teraz, kiedy Dźwigowa jest zamknięta....

reklama
Witam,

Ja też z Pruszkowa jestem, ale mój smyk urodził się w 2009 i tak zastanawiam się czy mogę do was dołączyć?

Monika@Jas witamy na Forum Pruszków - Piastów. Ja mam jedno dziecko 8-letnie, a teraz na dniach będę rodzić drugie. Czy jak się wzywa karetke do porodu, to można sobie wybrać szpital, czy karetka wiezie zawsze do najbliższego (czyli Pruszków)?
J@god@ myślę, że możesz dołączyć :)

Izeczka ja byłam zmuszona wezwać karetkę w ciąży, bo zaczęłam krwawić na placu zabaw a nie było akurat w okolicy nikogo znajomego z samochodem, kto by mnie zawiózł do szpitala. No i prosiłam o zawiezienie do IMiDz, to mi powiedzieli, że oni tylko do Pruszkowa mogą a dalej to już mnie pokierują.

Izeczko oni wożą tylko do Pruszkowa niestety:shocked2:jeżeli masz mozliwośc rodzenia w innym szpitalu to odradzam Pruszków,no chyba że masz mocną psychikę albo stac Cię na opłacenie opieki po porodzie,i powiem Wam że ta karetka z Pruszkowa strasznie długo jedzie-do mnie jechali pół godz:szok:

monika@jaś to ja miałam szczęście, bo po kilku minutach od wezwania karetka była. Generalnie miałam dużo szczęścia, bo po pierwsze trafiłam na bardzo sympatyczną panią doktor, która się przejęła i prawidłowo mnie zdiagnozowała i chciała zostawić w szpitalu.
Niestety młoda chyba nie miała takich uprawnień i zawołała ordynatora, który stwierdził, że nic takiego się nie dzieje, łożysko na pewno się nie odkleja, mam wracać do domu, brać proszki i leżeć.
No i ja potem jak już przestałam krwawić za kilka dni pojechałam do mojego lekarza na kontrolę i jednak okazało się, że to łożysko się częściowo odkleiło.
Szczęście w nieszczęściu - że po pierwsze na brzegu, po drugie, że powrót do domu na 3 piętro mi nie zaszkodził i że leżenie i proszki pomogły i wszystko się zarosło.
Ale przyznam się, że ja nie mam zaufania do tego szpitala.

No nie dziwie się że nie masz zaufania,a pan ordynator hmmmm-jego standardowy tekst-tabletki,do domu leżec i oczywiście nic się nie dzieje,a nie wspomnę juz o pani neantolog taka w okularach blondynka starsza-co za okropny babsztyl:wściekła/y:

Jagoda Ty szalejesz na Mamach z warszawy ;-) Ja w ciąży leżałam w Pruszkowie 3 dni. Nie polecam. Miałam zatrucie -przynajmniej oni tak stwierdzili. Karateka też długo jechała a powinna max 15 minut.

reklama
lolkak ja nie szaleję ja tu modem jestem :-). Ogólnie całą Warszawę pilnuję.
Ale nie piszę na wszystkich wątkach.
A jestem z Pruszkowa, fajnie, że jest lokalny wątek.

Do góry