reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cień cienia na teście przed okresem

tutaj nie chodzi ile dni to jest po stosunku ,bo faktycznie aby pojawiła się kreska na teście jest czas mniej więcej do 12 dni po owulacji , Ty nie wiesz kiedy ja miałaś więc automatycznie nie wiadomo kiedy miał być okres , jednak skoro 5 dni temu był cień na teście to nie ma możliwości aby w tym momencie dalej był cień , beta na początku ciąży bardzo szybko rośnie . Uwierz mi , przeżyłam 2 biochemy i przy obu kreski nie ciemniały prawidłowo ,jednak u mnie było tak wyszedł cień , na następny dzień mocniejszy , na kolejny znowu trochę ciemniejszy ale nie dużo i później 2-3 dni stały w miejscu po czym zaczęły jaśnieć . W obecnej , zdrowej ciąży test z dnia na dzień był dużo ciemniejszy . Przede wszystkim nie porównuje się wybarwienia testów na różnych formach , ale i tak po 5 dniach powinna być już duża różnica , jakby to było na następny dzień to co innego , nie po tylu dniach . Z drugiej strony jeżeli miałabyś biochem to już nie powinny wychodzić kreski raczej , bo patrząc na tamta kreska beta był raczej niska , dlatego jest to dość niepokojące . Przez te 5 dni nie sprawdzałaś testami ? Kiedy masz nic wyniki krwi ?
Nie stety nie wygląda to dobrze ja 14 dni po owulacji miałam krechy nie cienie których prawie nie widać

reklama
Nie stety nie wygląda to dobrze ja 14 dni po owulacji miałam krechy nie cienie których prawie nie widać
tak wiem że nie wygląda to dobrze , poprostu staram się dziewczynie jakoś spokojnie to napisać . Dla mnie też nie wygląda to dobrze , w najlepszej sytuacji teraz by było jakby to był biochem , jednak dziwne że po tylu dniach od cienia dalej wychodzi cień , jednak nie ma co tutaj gdybać ,trzeba poczekać najlepiej na krew

Generalnie test ciązowy nie służy do sprawdzania, jak się ciąża rozwija. Nie ma czegoś takiego jak prawidłowe ciemnienie kreski. Kreska jest = ciąża. Cala reszta i analizowanie wybarwienia, porownywanie to jak wróżenie z fusów. Nie trzeba mieć innej firmy testów, wystarczy, że na ten konkretny dadzą mniej odczynnika i już macie jaśniejszą kreskę.

Do sprawdzania przyrostów jest beta.

Generalnie te testy z facelle są mega czułe więc wyjdzie nawet minimalne stężenie bety natomiast widzę że drugi test to pink o czułości 10 więc po takim czasie na nim też powinna pojawić się kreska. Myślę że to była biochemiczna. Też miałam tak jak już spadała ta beta to te facelle jeszcze delikatne kreski pokazywały a inne marki nic. No ale tak naprawdę trzeba czekać na betę. Jeżeli się staracie to na pocieszenie powiem że po biochemię łatwiej zajść i utrzymać ciążę w kolejnym cyklu ja aktualnie 27 tc

reklama
Do góry