reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ponad 40 dni 2 testy negatywne 1 test pozytywny

Cześć,
mam dziwną sytuację. Ostatni poprawny okres miałam 24/01/2023. W spodziewaną owulację 8.02.2023 uprawiałam seks z partnerem. 24.02.2023 miałam bardzo delikatne niewielkie plamienie. Wczoraj powinnam mieć okres którego nie dostałam. Dzisiaj z ranan zrobiłam 3 testy, 2 negatywne ostatni pozytywny ale wygląda dziwnie. Zaznaczę że dzisiaj mija ponad 40 dni od ostatniego stosunku.
Ostatnio mam sporo stresu w zawodzie. W międzyczasie miałam nudności i zaparcia.

Co o tym myślicie?

Załączniki

• negat.jpg
    negat.jpg
    7,5 KB · Wyświetleń: 231
  • pozytyw.jpg
    pozytyw.jpg
    153,1 KB · Wyświetleń: 123
reklama
Ostatni test jest zalany. Nieważny. Po 40 dniach od ostatniego stosunku powinnaś mieć piękne kreski nie budzące wątpliwości. Jak długie masz cykle? Czy sprawdzałaś kiedykolwiek, czy masz owulacje?

Niestety w ciągu ostatniego roku miałam cykle nierówne. Nigdy nie sprawdzałam owulacji. Czy jest sens robić betę czy od razu do ginekologa?

Ja bym od razu poszła do ginekologa. Niech sprawdzi co tam się wyprawia i ewentualnie skieruje na badania. Chyba, że musisz długo czekać na wizytę i nie da Ci to spokoju. Ewentualnie możesz sobie zrobić jutro kolejny test przy czym musisz uważać żeby go zbytnio nie namoczyć coby znów zalany nie był.

Tak jak wyżej - test pozytywny jest zalany, niewazny.
Wiarygodne testy są już 14 dni po stosunku, także po 40 dniach są jak najbardziej wiarygodne.

Przy długich cyklach często nie ma owulacji, także na Twoim miejscu poszłabym teraz do ginekologa co się dzieje wywołanie okresu i później na monitoring.

Ja bym powtórzyła dla świętego spokoju , jutro test jeśli zaś będzie negatywny do czasu odczytania to znaczy, że brak ciąży, bo jeśli by była to na każdym powiny być kreski , test wyglada trochę jak zalany , stary .... , więc możesz iść na betę I odrazu do lekarza aby sprawdził co się dzieje

reklama
Cześć,
mam dziwną sytuację. Ostatni poprawny okres miałam 24/01/2023. W spodziewaną owulację 8.02.2023 uprawiałam seks z partnerem. 24.02.2023 miałam bardzo delikatne niewielkie plamienie. Wczoraj powinnam mieć okres którego nie dostałam. Dzisiaj z ranan zrobiłam 3 testy, 2 negatywne ostatni pozytywny ale wygląda dziwnie. Zaznaczę że dzisiaj mija ponad 40 dni od ostatniego stosunku.
Ostatnio mam sporo stresu w zawodzie. W międzyczasie miałam nudności i zaparcia.

Co o tym myślicie?
Test ostatni zalany. 40 dni od stosunku to już długo. Lepiej iść do ginekologa może miesiączka zatrzymała się że stresu lub cykl bez owulacyjny i koniecznie będą leki na wywołanie miesiączki. Nudności również mogą być że stresu, zaparcia od odżywania lub również że stresu. Co do testów to kawałek plastiku. Ale ja najpierw na twoim miejscu wybrałabym się do ginekologa co on o tym sądzi. :) i zdarzają się testy fałszywie pozytywne ;)

Do góry