reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cień cienia na teście przed okresem

Cześć dziewczyny! Przychodzę do Was z zapytaniem. Mianowicie ostatni @ planowo miałam 26.02, wcześniejszy 25.01. Cykl mam wciąż nieregularny. Ostatni stosunek miałam 22 i 23.03, a później "spóźniał mi się" @ 3 dni. Zrobiłam 3 testy różnych firm (załączę zdjęcia) i na każdym widać bladą kreskę. W zasadzie cień cienia. Wydaje mi się że aparat nie oddaje tego tak jak widzę to na żywo. Tego samego dnia co zrobiłam testy, wieczorem dostałam @. Cały dzień mnie pobolewał brzuch, stresowałam się innymi rzeczami. Dzień przed @ miałam brązowe plamienie które było tylko jednorazowe, następnego dnia śluz już był jaśniejszy, beżowy. Zwymiotowałam wczoraj i 3 razy prawie zemdlałam, strasznie się męczę przechodząc nawet z pokoju do pokoju - sprawdziłam żelazo, w normie. Już nie wiem co robić, dzisiaj pojawiły się skrzepy. Nie ma ich dużo, co ciekawe bo zazwyczaj mam obfite miesiączki. Mimo wszystko na krwawienie mi to nie wygląda. Któraś z Was tak miała? Lepiej będzie iść do ginekologa od razu czy na betę? nie chce wydawać pieniędzy w błoto :) Okres finalnie dostałam.

Załączniki

• IMG_2062.jpeg
    IMG_2062.jpeg
    830 KB · Wyświetleń: 240
  • IMG_2066.jpeg
    IMG_2066.jpeg
    855,2 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Klasycznie? Jakoś nigdy wcześniej nie miałam plamienia na brązowo i następnego dnia na kolor mleczny :). Wymiotów przed @ też nie miałam, objawów ciąży również nie. A tym razem jednak się to pojawiło. Ja bez problemu widzę 2 kreskę, może aparat tego nie oddaje. Okres teraz dostałam wczoraj, 3 dni po planowanym. Tak czy siak dziękuję za odpowiedzi, jutro pójdę zrobić test jeszcze raz, najwyżej zgłoszę się do lekarza bo te objawy mnie martwią. Może po prostu poroniłam? Dużo stresu było wczoraj, brzuch na pewno mnie boli mniej niż normalnie.
No z opisu wygląda jednak dosyć klasycznie. Kiedy Ci sie ten okres zaczął?

Na betę możesz iść zawsze, tylko nie wiem czy to ma sens.

Klasycznie? Jakoś nigdy wcześniej nie miałam plamienia na brązowo i następnego dnia na kolor mleczny :). Wymiotów przed @ też nie miałam, objawów ciąży również nie. A tym razem jednak się to pojawiło. Ja bez problemu widzę 2 kreskę, może aparat tego nie oddaje. Okres teraz dostałam wczoraj, 3 dni po planowanym. Tak czy siak dziękuję za odpowiedzi, jutro pójdę zrobić test jeszcze raz, najwyżej zgłoszę się do lekarza bo te objawy mnie martwią. Może po prostu poroniłam? Dużo stresu było wczoraj, brzuch na pewno mnie boli mniej niż normalnie.
Ale to, że nigdy tak nie miałaś to nie oznacza od razu ciąży. Zrób po prostu betę skoro nie masz pewności. Co lekarz Ci teraz poradzi?

reklama
Do góry