reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

To Amelka w niebieskim 100_0934.jpgśliczny komplecik w granatowe kwiatuszki bardzo dziewczęcy .Pewna mama z Niemiec tzn mąż Niemiec ona z Polski przyjechali do rodziny i się pyta czy to dziewczynka bo na niebiesko..Przyjrzała się raz jeszcze i stwierdziła ,że jednak dziewczynka .Jej córka około 5lat cała różowa:tak:.Ja lubię wszystkie kolory różowy też ale by mi się chyba mdło zrobiło gdybym stale i jedynie różowe landrynki oglądała:-)

reklama
A ja dobiedronki jeszcze nie dotarłam,więc nie wiem czy u nas były te naklejki...
Co do różowego...hmmmm...
a pamiętacie jakie kolory były kiedyś dla chłopców ,a jakie dla dziewczynek? :-D:-D:-D:-D
Bo moda na różowy dla dziewczynki i niebieski dla chłopca przyszła przecież z zachodu razem z pampersami .To pampersy dla dziewczynek własnie były różowe ,a dla chłopców niebieskie.;-):-):-)

W piekarni do której chodzę Pani ekspedientka jest święcie przekonana, że Ula jest chłopcem. A dlaczego? Bo często ma zielone ubranka i jeździ w zielonym wózku :D

As nie na śląsku zawsze chłopaki w niebiesko ,a dziewczynki różowo (ja tak pamiętam)ale wtedy i tak ubierało się w to co było.Pewnie masz rację ,że ta moda się nasiliła wraz z pampkami ale zapewniam ,że4 istniał wcześniej

U mnie też Pola jest czesto uznawana za chłopca no coż włosy urosna bedzie dziewczynka heheh
Szczerze to kupowalam i podostawałam duzo rózowych rzeczy dla niej ,ale mi sie zbrzydły juz jakos , mdli mnie ten kolor juz dlatego ubieram juz w inne kolory nawet chłopczece niebieskie:-D i dltego ludzie sie myla ??? hmm

choc kiedys byla cała na rozowo a facet sie mnie spytał chłopiec czy dzieczynka wiec kolor chyba nie wazny ...
a mam koleżanke ktora uznaje tylko kolor różowy ,jk była w ciąży to marzyła o dzieczynce ,bo powiedziała jak bedzie wyglodał chłopiec w rózowym:szok: i ma dzieczynke,ktora uznaje juz też tylko róż ,je nawet lody tylko rożowe :eek: a ta moja kolezanka nawet auto kupiła sobie rózowe heheheh

no właśnie jak zapytacie swoich babć to Wam powiedzą,że kolory były odwrotne.
kiedyś chłopcy chodzili w różu a dziewczynki w niebieskim. :-D:-D:-D
Pamiętam jak w 85roku mama odbierała ze szpitala mojego najmłodszego brata w pięknym różowym kompleciku w samochody :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
As nie zgodze sie ze zawsze tak bylo jak pisze Azula u niej chlopcy zawsze w niebieskim, ja tez z poludnia i u nas tez tak bylo:tak: w okolicach Wawy wiem ze inaczej bo maz tu sie urodzil i tesciowa twierdzi ze ubieralo sie chlopakow na rozowo:eek: Siostra ma juz ponad 30 lat wiec mama by raczej mi powiedziala ze stroila ja w błekity;-)
Na szczescie ja z tego bezpiecznego rejonu pochodze:-D i nie chcialabym zobaczyc meża w różu:-D

a mi kiedys sp.babcia mowiła ze dziewczynka ma niebieskie- na niebiesko bo Matka Boska ma niebieska suknie a Jezus róz-czerwien-purpure i chłopaki na rózowo
ja lubie rózowy ale nie na całego chociaz moze sie zdazyło ze któras cała rózowa była ale niewgłebiam sie przy ubieraniu róz czy nie róż

As - moja mam z Siedleckiego i też mowi, że dziewczynki byly na niebiesko a chlopcy na rozowo.

Pomijając znaczenie tych kolorów, to rożowy jest mocno oczo-żeby nie przeklnąć- jeb-kolejna pauza-ny i po prostu w nadmiarze powoduje torsje. A tego nadmiaru na dziewczynkach jest mnostwo. Ja młodego ubieram roznie - najaberdziej lubie brązy i beże, ale cięzko teraz cos takiego znaleźć - latem było łatwiej. Poza tym - dziewczynka w niebieskim wyglada ladnie, sa nawet dedykowane dziewczynkom ubranka niebieskie - np. z motylkami albo spódniczki. Ale jak juz dżinsy to szyte rożową nitką... I to co pisze to nie czepianie sie - ale spojrzcie na polki w marketach - jest jedna, bura dla chlopakow i 5 rozowych az do wypęku...

A tu ciekawostka o kolorach:

Medilight-kolory i ich wpływ na człowieka Biolampa MediLight

reklama
A to może dlatego od babci dostałam różowy kombinezon, ale w kwiatuszki? :-p

Też różu nie lubię, ale nie jest tak, że nie mam dla siebie NIC różowego. Koszulę do spania mam różową :-p koszulkę z wróżką i jedną bluzkę, które do jeansów wyglądają dobrze. Ale chyba bym nie wyszła w różowej koszulce i do tego różowych spodniach. Mam taką sąsiadkę gdzieś w okolicy, ZAWSZE na różowo. No sorry, ale aż się z niej nabijamy, chociaż nie znamy, bo jeszcze nigdy jej w innych kolorach nie widzieliśmy. Nawet buty i włosy ma różowe! :szok:

Do góry