reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

własnie moja mamcia wrociła z miasta. Kupiła dla naszej dzidzi śliczne skarpeteczki z krówkę która wesoło grzechocze,smoczek,buteleczke antykolkową z lovi,pieluszki tetrowe w misie, słodką mała zieloną czapeczke i termometr:) musiałam sie pochawalic:-) Ale ona jest kochana:happy2:

reklama
Ja czekam z zakupami do "spokojniejszego i pewniejszego" momentu-jakies 2msc przed spodziewanym porodem.Mialo byc w czasie przecen styczniowych,ale na razie jakos nie wiem,bo przemyslalam i uwazam,ze malenstwo bedzie mialo naprawde wstarczajaca ilosc ciuszkow przez pierwsze 6msc,a potem beda przeceny w lipcu,wiec sie na nie zalapiemy.I zreszta pamietam,ze najfajniejsze rzeczy i najtansze kupilam w 4tygodniu przecen(nawet po 1euro np.w Zara czy H&M),wiec to juz bedzie luty,kto wie moze sie skusze na cos dla maluszka:confused:
Co do butelek,smoczow itp.,to u mnie najlepiej sie sprawdzil i sprawdza AVENT-goraco polecam,u nas idzie jak swieze buleczki i kazda znana mi mama uzywa wlasnie ich i jest bardzo zadowolona(lacznie z mamami dzieci kolkowych,ale tego nie moge potwierdzic,nie mialam tego problemu).

ja także wstrzymuję sie z zakupami do wyprzedaży poświątecznych i też jak fiore będzie to raczej końvcówka niż początek. tez mam sporo ciuszków po Nati,kilka sztukk chłopięcych tylko dokupię. Koleżanka co ma synka starszego juz mi powiedziała,ze przywiezie worki ciuchów wiec mam luz.
Z butelek też polecam AVENT. Z tej firmy mam laktator,wyparzacz,podgrzewacz,butelki i smoczki. Jak dla mnie są super. Aczkolwiek innych nie próbowałam,więc porównania nie mam.

moje dzieci aventu nie chciały, bo za twardy ale oni cyckowi. Kuba, którego od początku dokarmiałam falowo (mieliśmy sporo przejśc, nie zawsze mogłam karmić) preferowal na samym początku tommee tipee później jak były kolki to przeszliśmy na dr browna i te bardzo gorąvo polecam choć mają swoje wady. właściwie jedną w transporcie zwyczajnie ciekną, bo przez rurki odpowietrzające nie są szczelne.
A Michał po 13 miesiącach wyłacznego cyckowania łaskawie przestawił sie na nuka, choć wypróbowałam kilkanaście róznych butelek. Sporo z tego jjesczez mam iw łaście nie użytych wiec nic takiego kupowac już nie będę.

wczoraj zrobiłam małe symboliczne zakupy dla dzidzi w H&M :) zdjęcia mało wyraźne i przekłamane kolory:/ wszystko jest w ślicznym różu:)

P111211_12.55.jpgP111211_12.55_[01].jpgP111211_12.56.jpg

O jaa ale slodkie :)) Zwlaszcza te ostatnie spioszki i fajne bo pasuje i dla chlopczyka i dla dziewczynki:tak::tak: Ja jeszcze nie mam nic, bo czekalam aby poznac plec, wiec teraz na styczniowych wyprzedarzach napewno zaszaleje :))

reklama
Do góry