Ja tez zamowilam butelki i inne akcesoria TT od tego sprzedawcy, a teraz skusze sie na ta tetre. Tak pytam z ciekawosci jaka gruba bo ogladałam w kilku sklepach i w niektorych to byly takie jakies sztuczne te pieluchy i dosłownie sito a w innych nieco grubsze :-) dzieki za info
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja tez kupiłam kolorowe tetry za 3,50 sztuka
Martusia22267
Fanka BB :)
ja tetrowe kupiłam we wzorki a flanelowe jednokolorowe bo akurat tam gdzie kupowałam to te flanelowe we wzory były mega pstrokate. Planuję dokupić jeszcze kilka tetrowych.
Ja mam takiego farta że moja babcia kiedyś handlowała bielizną i pieluchami tetrowymi i uchowało się kilka ty tetr i to takich grubych i porządnych i teraz sama nie wiem czy dokupić jeszcze , mam ich teraz 15 sztuk.Pieluch będę używać jednorazowych.
Stokrotka812
Fanka BB :)
Mnie Pepco jakoś nie powala, wydaje mi się, że jakość bawełny mają kiepską.
Dla większych dzieci mają lepsze jakościowo i ładniejsze rzeczy ale dla noworodka kiepsko.
Ja nie mam ani jednej tetrowej pieluchy jeszcze
Dla większych dzieci mają lepsze jakościowo i ładniejsze rzeczy ale dla noworodka kiepsko.
Ja nie mam ani jednej tetrowej pieluchy jeszcze
reklama
Pieszczoszka - faktycznie, te podkłady z Belli są tanie, nie opłaca się ich kupować na allegro.
Położna kazała mieć ze sobą podkłady poporodowe i duże podpaski z Belli... Chodzi o podkłady takie do przewijania, które dodatkowo chronią łóżko przed zabrudzeniem? Usiłowałam odnaleźć Wasze listy zakupów do szpitala dla mamy, ale nie mogłam... :--zawstydzona/y: Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś jeszcze raz napisał o potrzebnych rzeczach
Anik, tak jest u mnie:
Lista rzeczy, które należy zabrać ze sobą do szpitala (tak jest w moim szpitalu, w innym może być inaczej. Może się komuś przyda. Zaznaczam, że u nas położne ubierają dzidzię w okresie pobytu w szpitalu w ubranka szpitalne, a potrzebne są własne dopiero na wyjście):
Dla mamy do szpitala:
1. Aktualny dokument ubezpieczenia
2. Oryginały ostatnich badań (w tym grupy krwi)
3. Dowód osobisty
4. Kartę ciąży
5. 2 saszetki Tantum Rosa
6. Szlafrok
7. Koszulę nocną (najlepiej bawełnianą, rozpinana z przodu)
8. jednorazowe majtki poporodowe
9. Biustonosz z odpinanymi miseczkami
10. Kapcie- klapki pod prysznic
11. Przybory toaletowe
12. Podkłady jednorazowe na łóżko (4sztuki)
13. (Ewentualnie) odciągacz pokarmu
14. Wkładki laktacyjne
Dodatkowo:
15. Pampersy ok. 30 szt
16. Chusteczki nawilżające dla dziecka
Lista rzeczy dla dziecka w dniu wyjścia do domu:
1. Becik
2. Koszulka (najlepiej kopertowa)
3. Body z rękawkami lub kaftanik i śpiochy
4. Czapeczka
5. Pieluszka tetrowa
Zimą dodatkowo: