reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

To w tym zakupowym wątku zapytam was o wózek.
Przyszła mi taka myśl do głowy i chciałam zapytać was o zdanie. Mamy termin na maj, czyli można się spodziewać bardzo ładnej pogody. Pierwsze miesiące dziecka to będzie całe lato. Czy w takim razie wózek głęboki jest konieczny? Może wziąć pod uwagę konkretną spacerówkę taką z full opcjami, również do rozkładania na całkiem płasko, dziecko jest dodatkowo zabezpieczone pasami. Taka gondola i upały źle mi się kojarzy.
Tylko mnie nie zjedzcie :-p nie mam dzieci poza Szkrabem w moim brzuchu. Więc pytam o różne rozwiązania.

reklama
To w tym zakupowym wątku zapytam was o wózek.
Przyszła mi taka myśl do głowy i chciałam zapytać was o zdanie. Mamy termin na maj, czyli można się spodziewać bardzo ładnej pogody. Pierwsze miesiące dziecka to będzie całe lato. Czy w takim razie wózek głęboki jest konieczny? Może wziąć pod uwagę konkretną spacerówkę taką z full opcjami, również do rozkładania na całkiem płasko, dziecko jest dodatkowo zabezpieczone pasami. Taka gondola i upały źle mi się kojarzy.
Tylko mnie nie zjedzcie :-p nie mam dzieci poza Szkrabem w moim brzuchu. Więc pytam o różne rozwiązania.
Na początku tego wątku pisałyśmy na temat wózków.
Ja dla syna miałam Graco wielofunkcyjny i teraz też zamierzam taki kupić.
Żadnych głębokich wózków nie będę kupować ,bo to nie potrzebne.:no:

ale As ty miałaś z "wkładką" taka niby gondolą Gondola Graco Kosycot czarna lub pomarańczowa (1941934025) - Aukcje internetowe Allegro coś takiego prawda? ja też takie mialam do podwójnej spacerówki graco czyli wlaściwie na to samo jakbysmy mialy gondole a nie wyobrażam sobie wlożyć noworodka do zwyklej spacerówki, bez czgoś takiego i po prostu przypiąc pasami, bo zwyczajnie z nich wyleci na pierwszym krawężniku. Tak mi się wydaje.
Wydaje mi się,z e jak gondola będzie przestronna to nie będzie dzecku w niej gorąco
Ja myślałam ostatnio o takim wózku
HiTreec , EMJOT , Z FOTELIKIEM , 5 GRATISÓW , MJ+ (1941037849) - Aukcje internetowe Allegro
ale jeszcze nie jestem zdecydowana

Tak kilolek ja miałam grako vojager na dużych pompowanych kołach.Niestety tych wózków już nie produkują ,ale te też są super.:tak::-):-)
Prawda jest taka,że dobrze zabudowana spacerówka właśnie typu Graco spełnia doskonale rolę gondoli nawet bez wkładki kosycot,ale z kosycotem jest wygodniej przenosić dziecko.
Z Klaudią miałam właśnie taki podobny do tego co Ty teraz pokazujesz.
I go przeklęłam ,bo wszystko fajnie dopóki jest noworodek ,ale ten noworodek rośnie bardzo szybko i przybiera na wadze.;-)
Gondola taka sztywna jest dużo cięzsza od kosycota i nosić to cholerstwo po schodach na 3piętro 2-3 razy dziennie to przekleństwo :wściekła/y::wściekła/y:
Nigdy więcej żadnych gondoli :-D:-D:-D
Po za tym dziecko z gondoli szybko wyrasta i potem nie ma co z tym niepotrzebnym meblem zrobić :sorry::sorry::sorry:
Dodatkowym plusem jest to,że w spacerówce przy upałach jest lepsze chłodzenie,a nasze maluchy jak będą miały 1 miesiac to właśnie spotkają się z największymi upałami.:tak::tak:
Nie wyobrażam sobie trzymania malucha wtedy w gondoli..:eek::eek::eek::rofl2::rofl2::rofl2:
Czyli gondola na 2-3 tygodnie to czysty bezsens...:sorry::sorry::sorry:
Ale to moja opinia ...

no ale ta spacerówk musiałaby być zabudowana tez od strony nózek
ja wózka nie nosze, wiec dla mnie to nie problem
z kuba miałam cos takiego ANMAR-wielofunkcynyMIRAGE200 tylko ta aukcjaNOWOŚĆ (1927419854) - Aukcje internetowe Allegro inny model ale tamtego już nie produkują i to najpierw miało tą miękką gondolkę a później jak wyrósł z gondolki to spacerówka miała taki zakończenie na nózki, zeby byla zamknieta (jest na 10 zdjęciu)

wiem, ze przy upałach nie wolno budki stawiać, tylko zmaiats tego parasolkę po pod budką w godnoli ponoć temperatura dochodzi do 40-50 stopni

a teraz As co planujesz kupić?

ja musze mieć duże koła i amortyzatory, bo droga tach fatalna u mnie jakby cywilizacja nie dotarła a zimą nie odśnieżane wogóle

no ale ta spacerówk musiałaby być zabudowana tez od strony nózek
ja wózka nie nosze, wiec dla mnie to nie problem
z kuba miałam cos takiego ANMAR-wielofunkcynyMIRAGE200 tylko ta aukcjaNOWOŚĆ (1927419854) - Aukcje internetowe Allegro inny model ale tamtego już nie produkują i to najpierw miało tą miękką gondolkę a później jak wyrósł z gondolki to spacerówka miała taki zakończenie na nózki, zeby byla zamknieta (jest na 10 zdjęciu)

wiem, ze przy upałach nie wolno budki stawiać, tylko zmaiats tego parasolkę po pod budką w godnoli ponoć temperatura dochodzi do 40-50 stopni

a teraz As co planujesz kupić?

ja musze mieć duże koła i amortyzatory, bo droga tach fatalna u mnie jakby cywilizacja nie dotarła a zimą nie odśnieżane wogóle

No widzisz to klasyczna zabudowana spacerówka.
Graco ma inne rozwiązanie.
Tam przekładając budkę masz osłonę na nóżki i wtedy dziecko nadal przodem do Ciebie
doskonale to widać na tym zdjęciu.
http://belchatow.olx.pl/wozek-graco-quatro-tour-delux-iid-143659383
Spokojnie takie rozwiązanie można uznać na lato za gondolkę ;-)
Ja będę polowała na Graco,ale muszę się dowiedzieć ,czy jest możliwość zamówienia na kołach pompowanych.Podobno te nowe mają super amortyzatory i pompowane im nie potrzebne ,ale jakoś tak...wolę jednak pompowane ,bo pojadą po wszystkim :tak::tak:

Ostatnia edycja:
ja kupię wózek z gondolą bo moim zdaniem tylko prawdziwa gondola nadaje się dla takiego maleństwa które musi leżeć całkiem prosto wiem,że w spacerówce niby też dziecko leży na prosto ale dla mnie to nie to samo.... a nikt tak na prawdę nie wie czy będą takie mega upały w maju, czerwcu a w razie chłodnych dni nie chcę się stresować że dziecko mi się przeziębi bo może gdzieś tam mu zawiewa a może nie.. ale to tylko moje zdanie.

wczoraj byłam w H&M kupiłam sobie jeansy ciążowe, bluzkę i taką koszulę w krateczkę i właśnie na tych zakupach załapałam doła bo poczułam się w tych ciuchach ciążowych strasznie wielka!:-( tak się cieszyłam na te zakupy a w rezultacie dzięki nim poczułam się okropnie...:-(

ja kupię wózek z gondolą bo moim zdaniem tylko prawdziwa gondola nadaje się dla takiego maleństwa które musi leżeć całkiem prosto wiem,że w spacerówce niby też dziecko leży na prosto ale dla mnie to nie to samo.... a nikt tak na prawdę nie wie czy będą takie mega upały w maju, czerwcu a w razie chłodnych dni nie chcę się stresować że dziecko mi się przeziębi bo może gdzieś tam mu zawiewa a może nie.. ale to tylko moje zdanie.

wczoraj byłam w H&M kupiłam sobie jeansy ciążowe, bluzkę i taką koszulę w krateczkę i właśnie na tych zakupach załapałam doła bo poczułam się w tych ciuchach ciążowych strasznie wielka!:-( tak się cieszyłam na te zakupy a w rezultacie dzięki nim poczułam się okropnie...:-(
Marusia ,ale kosycot od spodu jest usztywniany ,dosłownie w tym miękkim nosidełku jest w środku deska czy płyta coś takiego.
Czyli dzieciątko leży zupełnie na płasko jak w gondoli w wózku ,bo tam też płyta lub deska.
Kosycot różni się od gondoli tym ,że ma miękkie boki tylko.;-):-):-)

reklama
No widzisz to klasyczna zabudowana spacerówka.
Graco ma inne rozwiązanie.
Tam przekładając budkę masz osłonę na nóżki i wtedy dziecko nadal przodem do Ciebie
doskonale to widać na tym zdjęciu.
Wózek GRACO QUATRO TOUR DELUX - Bełchatów - Dla dzieci
Spokojnie takie rozwiązanie można uznać na lato za gondolkę ;-)
Ja będę polowała na Graco,ale muszę się dowiedzieć ,czy jest możliwość zamówienia na kołach pompowanych.Podobno te nowe mają super amortyzatory i pompowane im nie potrzebne ,ale jakoś tak...wolę jednak pompowane ,bo pojadą po wszystkim :tak::tak:
widziałam to kiedys na mieściie i dziecka nie moglam się w tym doszukać, strasznie to zabudowane.
Kosycot graco to moim zdaniem absolutnie na lato się nie nadaje, bo jest ocieplany, wiadomo, ze bez przykrycia ale i tak te boki muszą strasznie grzać

fajny, podobny do mojego pierwszego. Jedno mi się w tych wózkach nie podoba - ze fotelik stawia się na wózku, a nie na samym stelażu i musiasz ze sobą calusieńki wózek targać.
No i ja koniecznie skrete koła ale pompowane

Do góry