reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Mam do was pytanie... Mam laktator z TT i tam w zestawie są dwie butelki. Będą się nadawać czy muszę kupić osobno?

reklama
to sa pewnie zwykle butelki, a nie antykolkowe, wydaje mi sie ze na wszelki wypadek lepiej kupic jedna antykolkowa, ponoc najlepsze sa dr browna, aby w razie kolek nie latac po nocy w poszukiwaniu butelki

W butelkach Avent całym systemem antykolkowym jest odpowiednio dostosowany smoczek.
U nas przy Kubusiu sprawdziła się świetnie .
www.DLAMALUCHA.eu - AVENT Butelka antykolkowa Airflex 125 ml 1szt.

A tak swoją drogą ,to wiele dzieci nawet na piersi na kolki ,bo przy łukaniu pokarmu połykają po prostu powietrze ,które im później zalega ,a to właśnie kolka .

Nieraz nie da się uniknąć po prostu kolki i trzeba ją przeżyć .
Ja na wszelki wypadek kupię na pewno kropelki Bobotic ,które są odpowiednikiem o takim samym składzie słynnych niemieckich kropli sab simplex .;-):-):-)

a ja Wam powiem, że czasem nic nie pomaga - butelki antykolkowe, kropelki i wszelkie cuda - nam pomogła raz suszarka do włosów:-). gdzieś przeczytaliśmy żeby brzuszek dziecka przykryć pieluszką i ciepłym powietrzem ogrzewać - jak dla mnie bardziej uspokajający był dźwięk niż ciepło, ale kto tam wie.. Kolkę trzeba przetrzymać i już.

kupiliśmy pościel Bartiemu - sam wybierał;)
DSC00333.jpg
tylko teraz boli mnieee dosłownie wszystko od chodzenia..

Asiku, te kropelki działają? słyszałam duzo dobrego o tych niemieckich, mialam je kupione dla Stasia ale on nie mial kolek wiec wydalam kolezance, teraz musialabym sie nagimnastykowac aby je zdobyc, ale jesli ten polski odpowiednik rowniez dziala to nie byloby problemu. I drugie pytanie, czy wszystkie butelki Aventu sa antykolkowe? ja nie pamietam jaka mam, a wywiozłam ja do rodzicow.

Asiku, te kropelki działają? słyszałam duzo dobrego o tych niemieckich, mialam je kupione dla Stasia ale on nie mial kolek wiec wydalam kolezance, teraz musialabym sie nagimnastykowac aby je zdobyc, ale jesli ten polski odpowiednik rowniez dziala to nie byloby problemu. I drugie pytanie, czy wszystkie butelki Aventu sa antykolkowe? ja nie pamietam jaka mam, a wywiozłam ja do rodzicow.
Martuś tak.
Wszystkie butelki Aventu mają taki sam smoczek.
Butelki TT niby wyglądają jak sutek ,ale w buzi u malucha zachowują się identycznie jak Avent .
Różni je tylko wygląd ,twardość silikonu i cena .....;-):-):-)

Po za tym gdzieś były robione badania na ten temat ,ale teraz Ci nie odszukam ,bo wracam do łóżka .
Na pewno 82 % internautów powiedziało,że Avent zminiejsza kolki .
Co do kropelek to skład i ilość składników jest identyczna ,a cena stosunkowo różna . :-D:-D
W obydwu przypadkach substancją czynną jest Simeticon .
Tyle ,że w niemieckich dawkach każą podawać 15 kropli niemowlętom ,a w naszym preparacie jest 8 kropli.
Czyli skuteczność dlatego może być większa ,bo jest większe stężenie simeticonu.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1266-BOBOTIC-krople-30ml.html
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml

Jakiś czas temu znalazłam inną jeszcze przebitkę na kolki.
Tym razem Lefax i nasz Infacol.
Składnik działający oczywiście Simeticon ,tyle ,że dawki niższe niż w Sab simpexie .
http://www.docsimon.pl/towar/lefax-zawiesina-50ml
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1338-INFACOL-zawiesina-50ml.html

Ostatnia edycja:
Ja mam avent i jestem bardzo zadowolona. Ale ja przez kilka tygodni karmiłam piersią i ogólnie nas kolki omineły-było kilka akcji z wielkim płaczem ale bez tragedii.
Pamiętam,ze dziewczyny na bb wtedy dr. Browna polecały jako świetne antykolkowe.

A mi dzisiaj przysłali poduszkę rogala dla ciężarnych. Dzisiaj w nocy wytestuję i jutro dam znać jak się sprawdza :)

reklama
Do góry