reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe zapalenie dziąseł

Hej, czy któraś z Was boryka/borykała się z ciążowym zapaleniem dziasel? Jak sobie z tym radziłyście, co stosujecie?
Widzę, że ten wątek ma już 2 lata, ale muszę go odświeżyć. Jestem w 29tc+4 i borykam się od prawie 3 tyg.z zapaleniem dziasel. Byłam już u 3 stomatologów (w tym 2 periodontologow, ostatni raz w minioną środę) i wszyscy zgodnie mówią, że zapalenie jest niewielkie, że wygląda jak uszkodzenia mechaniczne i raczej nie jest bakteryjne. Stosuje różne żele, plukanki, ale dziasla nie goja się, wręcz pojawiają się nowe ogniska i zaczął mnie bolec węzeł pod żuchwa, wiec raczej lepiej nie jest. Moje pytanie, czy któraś z Was brała na to jakiś antybiotyk? Te specyfiki bez recepty guzik dają, a ja bardzo się martwię, że to zapalenie wpłynie negatywnie na dziecko, bo niestety wszędzie tak jest napisane.

reklama
Widzę, że ten wątek ma już 2 lata, ale muszę go odświeżyć. Jestem w 29tc+4 i borykam się od prawie 3 tyg.z zapaleniem dziasel. Byłam już u 3 stomatologów (w tym 2 periodontologow, ostatni raz w minioną środę) i wszyscy zgodnie mówią, że zapalenie jest niewielkie, że wygląda jak uszkodzenia mechaniczne i raczej nie jest bakteryjne. Stosuje różne żele, plukanki, ale dziasla nie goja się, wręcz pojawiają się nowe ogniska i zaczął mnie bolec węzeł pod żuchwa, wiec raczej lepiej nie jest. Moje pytanie, czy któraś z Was brała na to jakiś antybiotyk? Te specyfiki bez recepty guzik dają, a ja bardzo się martwię, że to zapalenie wpłynie negatywnie na dziecko, bo niestety wszędzie tak jest napisane.
Dodam jeszcze, że problem pojawił się, gdy lekarz zwiększył mi dawkę luteiny podjęzykowej, że względu na miękka szyjkę.

U mnie w każdej ciąży zapalenie dziąseł.
Jedyne co pomaga to meridol o ten z fotki.
Jest cudownym wynalazkiem i nie mam pojęcia co w sobie ma, ale nic nie pomaga a on w zasadzie już po kilku godzinach

Załączniki

• 4d577f00-a79f-48b5-978d-211998ad01b2.jpeg
    4d577f00-a79f-48b5-978d-211998ad01b2.jpeg
    33,4 KB · Wyświetleń: 102
U mnie w każdej ciąży zapalenie dziąseł.
Jedyne co pomaga to meridol o ten z fotki.
Jest cudownym wynalazkiem i nie mam pojęcia co w sobie ma, ale nic nie pomaga a on w zasadzie już po kilku godzinach
Dziękuję za polecenie, mam i stosowałam zarowno pastę jak i plyn, ale niestety nie pomagają. Właściwie od tego zaczęłam, bo właśnie meridol mi wcześniej pomagal, ale niestety tym razem nie pomógł. Miejscami moje dziasla wyglądają, jakby popękały. Stosuje dentosept fast, elugel, plukanke Alfa-implant, Żel do na podrażnienia od protez. No po prostu nic mi nie pomaga.

Dziękuję za polecenie, mam i stosowałam zarowno pastę jak i plyn, ale niestety nie pomagają. Właściwie od tego zaczęłam, bo właśnie meridol mi wcześniej pomagal, ale niestety tym razem nie pomógł. Miejscami moje dziasla wyglądają, jakby popękały. Stosuje dentosept fast, elugel, plukanke Alfa-implant, Żel do na podrażnienia od protez. No po prostu nic mi nie pomaga.

No to niestety nie mam pomysłu bo u mnie to jest rozwiązaniem, a ani dentyści ani inne środki nie pomagały

No to niestety nie mam pomysłu bo u mnie to jest rozwiązaniem, a ani dentyści ani inne środki nie pomag
N
Najto niestety nie mam pomysłu bo u mnie to jest rozwiązaniem, a ani dentyści ani inne środki nie pomagały
Najgorzej, że zaczął bolec mnie węzeł chłonny i że to już 3 tyg. Trwa, a lekarze rozkładają ręce.

Jak będziesz robiła badania krwi, to zrób także crp. Będziesz wiedziala czy masz jakiś stan zapalny.
Z tego co piszesz, to już wcześniej miałaś problemy? Moze brakuje Ci witamin? Masz problem z kamieniem nazębnym?

Jak będziesz robiła badania krwi, to zrób także crp. Będziesz wiedziala czy masz jakiś stan zapalny.
Z tego co piszesz, to już wcześniej miałaś problemy? Moze brakuje Ci witamin? Masz problem z kamieniem nazębnym?
Problemow z dziaslami przed ciaza raczej nie mialam, w ciąży ze starszym synem, jak widziałam, że coś się zaczyna, to wdrażała meridol i po dniu mijalo, w tej ciąży, póki nie zwiększono mi dawki progesteronu było ok. Z witamin to zdrowa dieta +suplementy, ale pewnie mam jakieś niedobory. Luteiny dopochwowej nie biorę, bo wywołuję u mnie podrażnienie, wręcz pękanie śluzówki i podobnie teraz dzieje się z moimi dziaslami.

reklama
Do góry