reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Dziewczynki nie smiejscie sie z mojego opisu ojego klopociuku :-(
Macie moze cos takiego ?Ja czesm czy ide czy nie chodze to czasem mnie tak nagle zaboli tak jak sa jajniki ale to boli jakby w nodze Wiecie jak sa jajniki to zaraz sie noga zaczyna ja na to mowie przy zawiasach nogi hehe Tak jakby nawet tam dosiegaly mnie kopniaczki i czasem jak ide to az pisne z bolu :-( i przez chwile nie umiem chodzic To jest tak nagle jak kopniak ale nie wiem jak to nazwac i nie wiem czy tam tez mala moze kopac ????????

Dziewczyny a jakich płynów do higieny intymnej używacie.
Ja stosuję Lactacyd i jestem zadowolona, natomiast moja koleżanka była ostatnio u gina i on powiedział jej, że ten płyn zbytnio zakwasza środowisko w pochwie i polecił coś innego.
Właściwie to nie wiem czy ten specyfik można dostać w Polsce.
Ona mieszka w Kairze a płyn nacywa się Cyteal z kreseczką nad e.
Płyn się rozcieńcza z wodą w proporcji 1:10
Dziwne bo położne bardzo polecają Lactacyd albo Tantuum Rosa.

Również stosuję lactacyd i doraźnie Borasol (nie zamiast tylko dodatkowo). Od zawsze mam problem z infekcjami i na początku ciąży też się coś pojawiło i lekarz polecił mi właśnie ten kwas borowy. Jest świetny i jeśli będzie taka potrzeba to po porodzie będę stosować.

dziewczyny, powiedzcie, czy też macie, zaobserwowałyście cos takiego:nerd:

od kilku dni nastąpiły zmiany, mimo, że narzekam od dawna jak dyżurna stękaczka:)rofl2::baffled: ale jak tak obserwuję siebie, to widzę jednak różnice i jakąś ciągłość w tym co się teraz ze mną dzieje, tak mniej więcej od tygodnia-

- skurcze miałam już dawno, ale teraz znacznie się nasiliły, są o wiele mocniejsze
- zmiany wydzieliny, tzn wcześniej wcale jej nie było, potem minimalnie a teraz :szok:masakra
- siusianie nocne,choć od ok 32 tyg nie było nocy zebym nie wstała, teraz duuużo zwiększona częstotliwość, dzis w nocy aż mnie szlag trafiał bo chyba co godzine sie budziłam
- ruchy dziecka, bardziej wyciąganie niż kopanie
- bóle dolnej części pleców...tragiczne
- dużo większe zmęcznie niż np 2 tyg temu
- wypróżnianie kilka razy dziennie
- zdecydowanie zmniejszony apetyt
- bóle od spojenia łonowego do krocza, uczucie rozrywania i parcia

Tak sie zastanawiam, wszystko to miałam do dawna, ale teraz jest dużo intensywniej. Chciałbym już teraz, żeby to coś oznaczało. Tylko, że moje chcenie nie ma tu nic do tego:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JUSTYNECZKA ja cos czuje ze te dolegliwosci to spowoduja porod :-)Cos mi sie wydaje ze bedziesz jedna z pierwszych ktora sie rozpakuje :-)

A ja czuje ze jak wy sie zaczniecie do domu zjezdzac ze swoimi dziecmi i jak juz nas bardzo malo zostanie to ja bede oanikowac i smucic sie dlaczego ja jeszcze urodzic nie moge :-(Cos czuje ze tak bedzie ale pomarudze pozniej hihih

justyneczka oprócz tego bólu pleców i wypróżniania (u mnie raz dziennie, regularnie, czym jestem zdziwiona bo przed ciążą ciągle zaparcia) mam wszystkie pozostałe objawy. Skurcze mam długotrwałe choć na szczęście bezbolesne, siusiu w nocy 5-6 razy, wydzielina z pochwy obfita, ten ból dokładnie jak u Ciebie łonowy (tak jakby ktoś mi tam nakopał ;-)) no i zmęczenie i ogólne osłabienie, czasem przez chwilę nie mogę utrzymać nic dłużej w ręce, mam wrażenie że upuszczę i często siadam. A co do ruchów to mam wrażenie że moja mała 1 września zrobiła hop-hyc i teraz zupełnie inaczej ją czuję, wysoko, wypychanie, to chyba nóżki a na dole kłucie może od nacisku główki

Justynka mi sie wydaje ze to zwiastuny bliskiego porodu moze za kilka dni juz bedziesz z LILIANKA tego Ci zycze bo juz mozesz i wiem ze chcesz.

dziewczyny, powiedzcie, czy też macie, zaobserwowałyście cos takiego:nerd:

od kilku dni nastąpiły zmiany, mimo, że narzekam od dawna jak dyżurna stękaczka:)rofl2::baffled: ale jak tak obserwuję siebie, to widzę jednak różnice i jakąś ciągłość w tym co się teraz ze mną dzieje, tak mniej więcej od tygodnia-

- skurcze miałam już dawno, ale teraz znacznie się nasiliły, są o wiele mocniejsze

;hmmmm u mnie raz silniejsze raz wcale ich nie ma:rofl2:
- zmiany wydzieliny, tzn wcześniej wcale jej nie było, potem minimalnie a teraz :szok:masakra
;Mi sie utrzymuje cały czas tak samo
- siusianie nocne,choć od ok 32 tyg nie było nocy zebym nie wstała, teraz duuużo zwiększona częstotliwość, dzis w nocy aż mnie szlag trafiał bo chyba co godzine sie budziłam
;przed samym spaniem latam kilkanascie razy ale w nocy raz moze 2 razy góra
- ruchy dziecka, bardziej wyciąganie niż kopanie
;mam tak samo
- bóle dolnej części pleców...tragiczne
;tego nie mam
- dużo większe zmęcznie niż np 2 tyg temu
;tez to zauważyłam
- wypróżnianie kilka razy dziennie
:hehe tu to ja mam zaparcie jak całe życie
- zdecydowanie zmniejszony apetyt
:nie narzekam choc chciałabym:-p
- bóle od spojenia łonowego do krocza, uczucie rozrywania i parcia
;ojjjjj boli boli.

U mnie dodatkowo jak chodze mam uczucie ze wsio mi wypada i rozrywa mi biodra:szok: i szpilki w pępku:baffled:

Tak sie zastanawiam, wszystko to miałam do dawna, ale teraz jest dużo intensywniej. Chciałbym już teraz, żeby to coś oznaczało. Tylko, że moje chcenie nie ma tu nic do tego:baffled:

reklama
justyneczka dziewczyny mają chyba racje,dzdziuś chyba się szykuje:-)

Ja też mam niektóre objawy np nocne wstawanie co 2, 3 godz, bóle pleców i spojenia i to wyciąganie się małego jak czasem się wyciąga to mam wrażenie że mi żebra połamie:szok::tak:
A co do skurczy to sama nie wiem bi to moja ierwsza ciąża i może to śmieszne ale nie bardzo wiem jak wyglądają takie skurcze:zawstydzona/y:. Czasem brzuch mi bardzo twardnieje i mam przy tym takie dziwne uczucie i czasem pobolewa.
Może któraś opisze mi jak odczówacie te skórcze:confused::confused::confused:

Do góry